Εμπειρικοί και Γουλανδρήδες ξεφάντωσαν στη Μύκονο ντυμένοι... αρχαίοι έλληνες!

Δεξιά ο Γ. Εμπειρικός. Αριστερά ο εφοπλιστής Χ. Βαφείας

Μια σπάνια και ξεχωριστή συνάντηση, είχαν πριν από μερικές μέρες οι γόνοι των δυο μεγαλύτερων εφοπλιστικών οικογενειών της Άνδρου. Ο Γιώργος Εμπειρίκος - ντυμένος… αρχαίος Έλληνας - γιόρτασε τα γενέθλια του και προσκάλεσε σ ένα ξέφρενο πάρτι στη Μύκονο, σχεδόν όλη την νέα γενιά των Γουλανδρήδων, και άλλους 250 εφοπλιστές, την «αφρόκρεμα» του ελληνικού shipingστην Ελλάδα και το Λονδίνο.

 Η guest list περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τη Χριστιάνα Βαρδινογιάννη και τον Γιώργο Γουλανδρή, τη Μαριάννα Γουλανδρή και τον Φίλιππο Λαιμό και φυσικά τον Νίκο Εμπειρίκο. Όσοι από τους καλεσμένους δεν έμειναν στα σκάφη τους, επέλεξαν το εντυπωσιακό, πολυτελές και κοσμοπολίτικο «Santa Marina» στον Ορνό, ενώ οι εορτασμοί κράτησαν τρεις ημέρες και περιλάμβαναν μαγευτικά δείπνα στο «Sea Satin» με ονειρικό ντεκόρ και art de la table με την υπογραφή της Φαίης Βαλλίδη. Τα μπουκέτα με στάχυα στα τραπέζια με ονόματα θεών της αρχαιότητας καθώς και όλο το decoration έδιναν τον τόνο. Φυσικά, ανάλογο έπρεπε να είναι και το dress code.

Έτσι, τα στενά της Μυκόνου γέμισαν χλαμύδες, περικεφαλαίες, κλάδους ελαίας και χάρισαν φωτογραφικά ενσταντανέ που θα μείνουν αξέχαστα. Ο Γιώργος Εμπειρίκος σίγουρα πραγματοποίησε το πιο ευφάνταστο event του νησιού, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Όπως εξομολογήθηκε και στους δικούς του: «Ήταν από τα πιο ωραία γενέθλια της ζωής μου».

Ο Γιώργος Εμπειρίκος είναι από τους πιο επιτυχημένους εφοπλιστές της νέας γενιάς, καθώς μαζί με τον αδελφό του Νίκο κρατάνε επάξια το τιμόνι του ναυτιλιακού κολοσσού που δημιούργησε ο πατέρας τους Επαμεινώνδας.

Ο Επαμεινώνδας Εμπειρίκος, από τους πλέον ευυπόληπτους εφοπλιστές, θεωρείται από τους πιο δυναμικούς προέδρους της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, όπου θήτευσε για 11 χρόνια. Παρά την αδιαμφισβήτητη δύναμή του στη θάλασσα και την επιτυχία που γνώρισε στον κλάδο δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα και ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής των προγόνων του, την Άνδρο. Την αγάπη αυτή έχει καταφέρει να μεταλαμπαδεύσει και στα παιδιά του. Ωστόσο, όπως βλέπουμε δείχνουν και μια αδυναμία στην εξωστρεφή και κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Ηλίας Κ. (Μύκονος)

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ...