Σειρά ατυχημάτων το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο!!!

Ατύχημα Σάββατο βράδυ χωρίς τραυματία στο Νειμποριό. Κατέφθασε η αστυνομία για το περιστατικό... (φωτ. Εν Άνδρω)

Τρία ατυχήματα έγιναν το Σάββατο βράδυ στην Άνδρο! Κι ένα ακόμα έγινε Παρασκευή βράδυ! Την Παρασκευή βράδυ έγινε στην Χώρα. Και το Σάββατο βράδυ έγινε ένα στον περιφερειακό δρόμο της Μεσαριάς, άλλο στο Κόρθι και τρίτο στο Νειμποριό!

Με την σειρά:

(α) Την Παρασκευή το βράδυ γύρω στις 20:30 στην στροφή του ξενοδοχείου Μικρά Αγγλία άγνωστο διερχόμενο αυτοκίνητο τραυμάτισε ελαφρά (αιμάτωμα στο πόδι) 11χρόνο κορίτσι και το εγκατέλειψε! Για το ατύχημα και την εγκατάλειψη έλαβε γνώση αργότερα η Αστυνομία Άνδρου.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περνά από μπροστά από το Ίδρυμα Κυδωνιέα την ώρα των εγκαινιών μεταφέροντας τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας (φωτ. Εν Άνδρω).

(β) Σάββατο γύρω στις 21:00 συγκρούστηκαν αυτοκίνητα στο περιφερειακό δρόμο της Μεσαριάς. Οδηγούσαν ένας 85χρονος άνδρας και 73χρονη γυναίκα. Στον τόπο του ατυχήματος κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον τραυματία, καθώς και η αστυνομία. Ο 85χρόνος δεν φορούσε ζώνη και τραυματίστηκε πέφτοντας με το κεφάλι στο παρμπρίζ. Μετά τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας από την έμπειρη γιατρό, λόγω της προχωρημένης ηλικίας, κλήθηκε ελικόπτερο που έφτασε γύρω στις 21:45, τον παρέλαβε από το ελικοδρόμιο και τον μετέφερε για εξετάσεις στην Αθήνα.

(γ) Λίγο αργότερα υπήρξε άλλο τροχαίο στο Κόρθι. Ενεπλάκησαν ένα αυτοκίνητο με οδηγό 75χρόνο και ένα μηχανάκι με 75χρόνο δικυκλιστή, ο οποίος δεν φορούσε κράνος. Στον τόπο του ατυχήματος κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Τραυματίστηκε ο οδηγός του δικύκλου.

(δ) Αργά το βράδυ στο Νειμποριό διερχόμενο όχημα προσπαθώντας να αποφύγει άλλο κινούμενο αντίθετα έπεσε πάνω στο τοιχίο και έπαθε ζημιά. Επί τόπου έφτασε η αστυνομία και ειδοποίησε για την απομάκρυνση του. Το όχημα παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος μέχρι την πρώτη πρωινή της Κυριακής.

Άλλη μια φωτογραφία με το ασθενοφόρο να τρέχει (φωτ. Εν Άνδρω).

Συμπεράσματα:

Οδηγείτε προσεκτικά και τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας. Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που χτες βράδυ έτρεχαν και δεν έφταναν. Δύο είχαν βάρδια, τέσσερις έτρεχαν στα περιστατικά. Οι επιπλέον δύο παράτησαν το ρεπό τους και βρέθηκαν στο πόστο τους για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Οι έμπειροι γιατροί του Κέντρου Υγείας με επικεφαλής την διευθύντρια έδωσαν πάλι το παρών. Και ανάμεσα στα περιστατικά βρήκαν τρόπο να δώσουν δύο λέξεις ώστε να πληροφορηθεί σωστά η κοινωνία και να μην υπάρξει ανησυχία ή ανεξέλεγκτες διαδόσεις. Το ίδιο σωστά χειρίστηκαν το ίδιο θέμα και οι τέσσερις διασώστες που επέδειξαν επαγγελματισμό και επάρκεια.

Κάτι ιδιαίτερο:

Ατυχώς χθες νεαροί ασκούμενοι, που κάνουν το αγροτικό τους, μετέτρεψαν την άγνοια τους σε υπεροψία! Ας τους πει κάποιος πως το «ιατρικό απόρρητο» αφορά μόνο τα προσωπικά στοιχεία του τραυματία. Δεν καλύπτει το γεγονός πως υπήρξε τραυματίας! Δεν καλύπτει και την υπεροπτική συμπεριφορά τους προς τους διασώστες! Ούτε μπορεί το "ιατρικό απόρρητο" να κρύψει το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που ήρθε να παραλάβει τον τραυματία! Μήπως θα έπρεπε να περνάνε οι νεαροί ασκούμενοι και κανένα σεμινάριο περί «ιατρικού απορρήτου» πριν αρχίσουν να «διδάσκουν» τους γύρω τους, αλλά και τους έμπειρους διασώστες;

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αδελφέ μου, συγχώρεσέ με αν εξέλαβες το μήνυμα ως προσβλητικό...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μην στενοχωριέσαι αδελφέ Θανάση που δεν σε λένε Σταυρο. Τρολάρεις εσύ, τρολάρουμε κι εμείς. Μπας και νόμισες πως μόνο εσύ είσαι έξυπνος;
Σε χαιρετώ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Αντωνίου ή όπως αλλιώς σας λένε. Μας χρωστάτε ΔΕΝ σας χρωστάμε. Έχουμε βοηθήσει. Καλό θα ήταν οι νεαροί προπέτες να το σκεφτουν. Δεν είστε κατακτητές του νησιού να μιλάτε έτσι στους συναδέλφους σας. Μόλις μάθετε τρόπους και ξεκαβαλίσετε το καλάμι ίσως συζητήσουμε ΕΠΩΝΥΜΑ μαζι σας...
Καληνύχτα σας...
ΥΓ: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΡΕΠΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγγνώμη εκεί στο εν Άνδρω έχετε ποσταρει απάντηση αναφερόμενη σε σχόλιο που δεν έχετε δημοσιοποιησει; Θα το έλεγε κανείς και λογοκρισία αυτό έτσι;
Επιπλέον ζητάτε επωνυμία ενώ το άρθρο σας είναι ανυπογραφο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Συγνώμη το site έχει ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ που με την υπογραφή "ΕΝ ΑΝΔΡΩ" το χρεώνεται. Δεν θα σας μάθουμε εμείς γράμματα οφείλατε να το ξέρετε.
(β) Δεν δημοσιευουμε ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Θεωρούμε το ανυπόγραφο σχόλιο με τον προσωπικό χαρακτηρισμό ως τέτοιο. Αν ήταν επώνυμο θα μπορούσαμε να χρεώσουμε την ασυναρτησία και τον χαρακτηρισμό κάπου. Αναφέραμε απλώς πως υπήρξε ένα τετοιο σχόλιο κι ανο κρυπτόμενος θέλει διάλογο επί της ανοησίας και του χαρακτηρισμού μόνο επώνυμα.
Δεν πληγώνεται κανείς ανώνυμος με αυτή την πρακτική και δεν χρεώνεται κανείς επώνυμος την ανοησία καθενός κρυπτόμενου. Οφείλατε να το ξέρετε.
ΥΓ Αλήθεια με βάση το "ιατρικό απόρρητο" το δικό σας πότε θα μαθαίναμε για τους νεκρούς και τους τραυματίες της Ραφήνας; Την άλλη εβδομάδα; Τον άλλο χρόνο; Αφήστε το παιδιά δεν ξέρετε την δουλειά σας και κάνετε και μαθήματα μόλις βγήκατε από τα αυγό σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε αρθρογράφε νομίζω πως...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όπως εμείς είχαμε την τόλμη να πούμε επώνυμα τα αρνητικά και τα θετικά της βραδιάς με τα ατυχήματα έτσι και "το μέλος του ιατρικού προσωπικού" που κάνει πως δεν βλέπει τι γράψαμε θα πρέπει να βρει το κουράγιο να πει επώνυμα τις ανοησίες και τα ψέματα του.
Και όχι να τρολάρει με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ προσωπικούς χαρακτηρισμούς κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία του και επικαλούμενο νόμους άσχετους με την κακή συμπεριφορά κάποιων.
ΥΓ Να μιλήσει επώνυμα για να ξέρουν και οι διασώστες ποιος γράφει άλλα αντί άλλων από αυτά που έζησαν.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπερα , επειδη ημουν απο τους πρωτους που εφθασαν στο ατυχημα στο Κορθι, το συγκεκεριμενο εγινε στην μεγαλη ευθεια που ενωνει τον ορμο με το γαυριο. Εκει ειτε μηχανες ειτε αυτοκινητα πιανουν ταχυτητες πανω απο 120 χλμ. Περυσι σκοτωθηκε δικυκλιστης που ετρεχε με πανω απο 150 χλμ . καθε χρονο γινονται ατυχηματα . δεν υπαρχει καθολου σημανση, κυκλοφορουν παιδακια με ποδηλατα παρολα αυτα κανεις δνε παιρνει μετρα. πρεπει να μπουν σαμαρακια σε δυο σημειο στο υψος της αγιας ελεουσας και στο υψος του γυμνασιου αλλιως φοβαμαι οτι θα θρηνησουμε και αλλα θυματα. το κοστος ειναι ελαχιστο μπροστα στις ανθρωπινες ζωες

This comment was minimized by the moderator on the site

Ραντεβού αύριο Δευτέρα από 10,45 έως 11,20 από Πευκακια μεχρι τρικογλου . Δεκτοί καφέδες και snacks, να διασκεδάσουμε το μποτιλιάρισμα και ο,τι περισσέψει από το πικνικ θα πάμε να το προσφέρουμε στο α.τ. Άνδρου καθώς χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε την ευκαιρία να περνάμε ευχάριστα τον χρόνο μας και να ανταλλάσσουμε και δύο λέξεις μεταξύ μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

'Αστα φίλε ανδριώτες ήταν! Μεταξύ μας τρακάρουμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά θα κάνουν ΟΣΟΙ έρχονται στο νησί "φορτωμένοι" με το stress και την τρέλα της Αθήνας ,δίχως υπομονή και εκτίμηση , να μαζέψουν τα πραγματά τους και να γυρίσουν στις φωλιές τους . Μη μας σκοτώσουν κιόλας .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ήταν θέμα χρόνου το να συμβούν ατυχήματα! Καθημερινό φαινόμενο η απρόσεκτη οδήγηση (κάποιοι πρέπει να νομίζουν ότι η Άνδρος είναι γεμάτη μονοδρόμους) παραβίαση των STOP, άγνοια προτεραιότητας στις διασταυρώσεις, αυτοκίνητα παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές του δρόμου από Πευκάκια μέχρι λίγο πριν την Αστυνομία, κράνη ούτε για δείγμα, μαζί και οι ζώνες και βέβαια σε αυτό το τρελλοκομείο Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΥΣΑ, τόσο που αναρωτιέμαι αν υπάρχει ακόμα στην Άνδρο. Δεν μπορεί σε καθημερινή βάση να κλείνει η κυκλοφορία στην Χώρα , αφού καθένας παρκάρει κυριολεκτικά ό,που του κατέβει και τα όργανα να λάμπουν δια της απουσίας τους, ή μήπως περιμένουν το ατύχημα ή το δυστύχημα για να κάνουν απλώς την δουλειά τους;