Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης πυρόπληκτων από πλοία ανοικτά της Ραφήνας! Συμμετείχαν το Superferry και το Superrunner.

 

Από την επιχείρηση διάσωσης του Superrunner (φωτ. συνεργάτης Εν Άνδρω).

Επιχείρηση διάσωσης ανθρώπων από την θάλασσα έζησαν οι επιβάτες δύο πλοίων της Golden Star Ferries μεταξύ 21:00 και 23:00 λίγο έξω από το λιμάνι της Ραφήνας. Επρόκειτο για αλλοδαπούς (Δανούς) που έπεσαν στη θάλασσα - μάλλον γύρω από το κόκκινο λιμανάκι – σε μια προσπάθεια να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα που σάρωσε μέχρι την θάλασσα την περιοχή της Ραφήνας και βρέθηκαν να κολυμπάνε μετά από ώρα μέσα στη νύχτα ανοιχτά από το λιμάνι!

Από την επιχείρηση διάσωσης του Superferry (φωτ. συνεργάτης Εν Άνδρω).

Αρχικά ενεπλάκη στην επιχείρηση διάσωσης το ταχύπλοο Superrunnerερχόμενο από Κυκλάδες και πλησιάζοντας στη Ραφήνα διαπίστωσε πως υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα! Το πλοίο σταμάτησε περίπου 1,5 μίλια από το λιμάνι, άνοιξε τον καταπέλτη του. Κατέβασε βάρκα και διέσωσε 5 ενήλικες και 3 παιδιά (Δανοί τουρίστες). Τους δώσανε κουβέρτες και τους βγάλανε στο λιμάνι.

Άλλη μια σκηνή απο την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του Superferry (φωτ. συνεργάτης Εν Άνδρω).

Λίγο αργότερα άνδρες του πληρώματος του Supeferryπλησιάζοντας τη Ραφήνα είχαν βγει στην πλώρη ετοιμαζόμενοι για τον κατάπλου στην φλεγόμενη Ραφήνα όταν το Rafina-Trafficειδοποίησε πως υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα. Το πλοίο ακινητοποιήθηκε και ο καπετάν Θανάσης Χαλάς ενεργώντας με επαγγελματισμό κατέβασε αμέσως βάρκα. Το πλήρωμα επέδειξε αποτελεσματικότητα και διέσωσε ανεβάζοντας στο πλοίο 4 ενήλικες και 5 παιδιά (μάλλον Δανοί τουρίστες) όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως δήλωσαν οι διασωθέντες υπήρχαν και άλλοι στη θάλασσα Όλοι δήλωσαν πως ήταν στη θάλασσα από τις 6:00 το απόγευμα κολυμπώντας να σωθούν από την φωτιά!! Η όλη επιχείρηση διάσωσης έγινε σε συνεργασία του Superferry, της βάρκας του και ελικοπτέρου της φρεγάτας ΕΛΛΗ η οποία συντόνιζε όλη την επιχείρηση. Σημειώνουμε πως το ελικόπτερο εντόπισε έναν χωρίς αισθήσεις, αλλά μετά τον έχασε.

To Superferry έφυγε από την Άνδρο stiw 20:10 και έφτασε στη Ραφήνα στις 12:10 ολοκληρώνοντας την επιχείρηση που ανέλαβε. Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση συνεχίζεται από άλλα σκάφη – κάποια είναι της SeaJ ets, που όπως λέγεται έχουν βρει και αυτά ανθρώπους.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτο στην σκήνη της διάσωσης υπήρξε το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π της Fast Ferries το όποιο παρέκληνε της πορείας του για τουλάχιστον μισή ώρα ψάχνουντας τους αγνοούμενους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε συνεργασία με Ελληνική Αερομεταφερόμενη Ακτοφυλακή. Επίσης ακόμα (00:50) το πλοιο Ε/Γ-Ο/Γ Φαστ Φερρις Ανδρος βρίσκεται 3.5 νμ απο το λιμάνι της Ραφήνας και βοηθάει στην διασωσή και περισυλλογή όλων αυτών των άτυχων ανθρώπων. Αν θέλετε το συμπληρώνετε κάπου. Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να πάνε ολά καλά και να μην έχουμε άλλα παρόμοια περιστατικά.
(Σημείωση Εν Άνδρω: Τις πληροφορίες για τα δύο πλοία της Golden Star τις πήραμε από δύο φίλους/συνεργάτες που ταξίδευαν τυχαία με αυτά. Όπως και τις φωτογραφίες. Αυτοί μας είπαν και για την Sea Jets. Όπως καταλαβαίνετε το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ πέρασε μωρίτερα και το ANDROS αργότερα και δεν βρέθηκε κάποιος σε αυτά για να μάς πληροφορήσει. Αυτά για να μην υπάρχουν απορίες.)

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτο στην σκήνη της διάσωσης υπήρξε το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π της Fast Ferries το όποιο παρέκληνε της πορείας του για τουλάχιστον μισή ώρα ψάχνουντας τους αγνοούμενους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε συνεργασία με Ελληνική Αερομεταφερόμενη Ακτοφυλακή.Επίσης ακόμα(00:50) το πλοιο Ε/Γ-Ο/Γ Φαστ φερρις Ανδρος βρίσκεται 3.5νμ απο το λιμάνι της Ραφήνας και βοηθάει στην διασωσή και περισυλλογή όλων αυτών των άτυχων ανθρώπων.
Αν θέλετε το συμπληρώνετε κάπου
Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να πάνε ολά καλά και να μην έχουμε άλλα παρόμοια περιστατικά