Η Άνδρος δηλώνει παρούσα…

 

Ο ΣΕΔΑ στα καμένα της Ραφήνας...

Λαμβάνουμε συνέχεια μηνύματα και φωτογραφίες από τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Άνδρο για να βοηθήσουν όλοι - με τον τρόπο τους - τον γειτονικό Δήμο Ραφήνας (αν το καλοσκεφτείς μας χωρίζουν ή μας ενώνουν μόνο 36 μίλια θάλασσας) στις τραγικές στιγμές που περνά η περιοχή μετά την απόλυτη καταστροφή της Δευτέρας.

Ο ΣΕΔΑ σβήνει τις τελευταίες φλόγες.

Οι εθελοντές του ΣΕΔΑ έχουν ήδη αναλάβει δράση στα καμένα ερευνώντας την περιοχή και σβήνοντας ότι καίγεται ακόμα. Το Λιμεναρχείο Άνδρου κι αυτό έχει αναλάβει δράση διατρέχοντας τα νερά του Νοτίου Ευβοϊκού ερευνώντας - μέσα από τα συντρίμμια που άπλωσε η καταστροφή στη θάλασσα - για αγνοούμενους. Όμως και η κοινωνία του Γαυρίου έδειξε εντυπωσιακά ανακλαστικά αλληλεγγύης έχοντας ήδη στείλει (μόνοι τους οι αυτοοργανωμένοι πολίτες) ήδη δύο φορτηγά με τρόφιμα, φάρμακα, νερά, είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού!

Το Γαύριο πρώτο έδωσε το παρών στέλνοντας ήδη δύο φορτηγά πράγματα στην πληγωμένη Ραφήνα. Με αυτοοργάνωση και με προθυμία πήραν την πρωτοβουλία πρώτοι οι Γαυριώτες κι έδειξαν το μενδιαφέρον τους για το λιμάνι-πύλη της Άνδρου...

Στο Γαύριο με πρωτοβουλία της Κωνσταντίνας Πετρή, που διέθεσε και τον χώρο συλλογής υλικού άμεσης ανάγκης και με πλήρη συμπαράσταση του Συλλόγου του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου μέσα σε 6 ώρες μάζεψαν χτες ένα φορτηγό φάρμακα, νερά, είδη πρώτης ανάγκης, ξηρά τροφή, είδη ρουχισμού και έφυγε το πρώτο αυτοκίνητο που διέθεσε ο Γιάννης Κανάκης.

Το Πράσινο και το Μπλε Λιμανάκι το πράσινο καταστράφηκε ολοσχερώς όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες των Λιμενικών που χτενίζουν την θαλάσσια περιοχή.

Σήμερα το πρωί έφυγε το δεύτερο αυτοκίνητο με τον Γιάννη Στυλιανό και μεταφέρθηκαν απέναντι νέες προμήθειες. Χορηγός της μεταφοράς ήταν η Fast Ferries. Και η προσπάθεια τους συνεχίζεται στην περιοχή της Υδρούσας. Αλλά όχι μόνο. Ήδη έφτασαν στο μαγαζί της Κ. Πετρή και οι πρώτες κούτες από Χώρα και Κόρθι.

Ολοσχερώς καταστράφηκε κάθε πράσινο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου πάνω και δίπλα από το λιμάνι της Ραφήνας...

Στο Εν Άνδρω έστειλαν φωτογραφίες από τις δράσεις τους ώστε να πληροφορηθούν όλοι την συμπαράσταση των ανδριωτών στους γείτονες τους, αλλά και στους εαυτούς τους, αν σκεφτούμε πόσοι εκατοντάδες παραθεριστές της Άνδρου και ανδριώτες ζουν στις κατεστραμμένες περιοχές και πόσες χιλιάδες από αυτούς δεν είναι τακτικοί επισκέπτες της Άνδρου.

Η Άνδρος, λοιπόν, είναι εκεί δίπλα στην κατεστραμμένη και βαριά πληγωμένη Ραφήνα. Δίνοντας ένα χέρι βοήθειας. Ανταποδίδοντας κάτι από την βοήθεια που έλαβε άλλοτε. Και δείχνοντας πως οι απλοί άνθρωποι της, οι επιχειρηματίες της και οι επαγγελματίες της, αλλά και φορείς της με ευαισθησία κάνουν ότι μπορούν…

Σε αυτή την δύσκολη στιγμή των γειτόνων της με τον τρόπο της «η Άνδρος δηλώνει παρούσα»…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location