ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018: Πανηγύρια της Άνδρου

Αύγουστος. Ο μήνας που οι ανδριώτες - που δεν είναι εδώ - επιστρέφουν έστω και για λίγο στο νησί. Ο μήνας που οι παραθεριστές είναι εδώ. Αύγουστος, ο μήνας των πανηγυριών. Ίσως γιατί είναι όλοι εδώ. Δεκάδες τα πανηγύρια του καλοκαιριού σε όλη την Άνδρο. Από το Κόρθι μέχρι το Γαύριο. Από την Πίσω Μεριά και τα Τρομάρχια μέχρι το Μακροτάνταλο.

Κάθε χρόνο συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε μερικά από αυτά. Εφέτος από όσα θα γίνουν αυτό τον μήνα 5 έχουν ήδη στείλει προσκλήσεις ή και αφίσες για να τα ανακοινώσουμε. Τα παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά. Το πρώτο χρονολογικά είναι Σάββατο 4 Αυγούστου στον Πιτροφό. Πολύ γνωστό πανηγύρι με πολύ κόσμο συνήθως ο Πιτροφός. Το δεύτερο είναι ο χορός των τεσσάρων χωριών Λάμυρα, Μεσαθούρι, Στραπουριές, Υψηλού. Το τρίτο είναι του Σωτήρα, Δευτέρα 6 Αυγούστου, στην Άρνη. Είναι το μεγαλύτερο σε προσέλευση - κάθε χρόνο - πανηγύρι του καλοκαιριού. Το τέταρτο είναι της Παλαιόπολης, Σάββατο 18 Αυγουστου. Και όπως βλέπουμε στην αφίσα του έχει την ιδιοτυπία να είναι ψαράδικη βραδιά, με ότι αυτό σημαίνει. Και το πέμπτο της Κουμούλου στις Μαίνητες, Τετάρτη 22 Αυγούστου.

Ρίξτε μια ματιά, κοιτάξτε τις αποστάσεις, δείτε την μέρα. Και αποφασίστε. Σίγουρα κάπου θα πάτε. Αν μάς έρθουν κι άλλες ανακοινώσεις και προσκλήσεις θα σας ενημερώσουμε - Εν Άνδρω

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, πανηγύρι Πιτροφού, είσοδος 7 ευρώ.

Φίλοι του Εν Άνδρω,

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος σας προσκαλούμε στο πανηγύρι μας και στέλνουμε πρόσκληση μαζί με την αφίσα του καλοκαιρινού χορού μας. Μιχάλης Ψαριανός, πρόεδρος Συλλόγου Πιτροφού.

 

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, χορός Συλλόγου Άγιος Νικόλαος Λάμυρα-Μεσαθούρι-Στραπουριες-Υψηλού, είσοδος 20 ευρώ

Είναι και ο χορός του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου ( Στραπουργιές, Λάμυρα, Μεσαθούρι, Υψηλού) στις 5 Αυγούστου στο " Κτήμα Υδρούσα" στη Μεσαριά κύριε Μπασαντή και δεν τον αναφέρατε... Μάρω Δανιόλου Πρόεδρος 

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, του Σωτήρος στην Άρνη, είσοδος ελεύθερη

Αγαπητό Εν Άνδρω.

Στις 6 Αυγούστου έχουμε το πανηγύρι μας στην Άρνη. Είναι το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού μας και θα χαρούμε να έρθετε και να γράψετε όπως και πέρσι. Σας στέλνουμε την αφίσα του χορού μας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άρνης Σπύρος Χαλάς.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, Ψαράδικη Βραδιά, πανηγύρι Παλαιόπολης, είσοδος 10 ευρώ

Καλησπέρα σας!

Είμαι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοπόλεως και θα ήθελα να σας ζητήσω αν γίνεται να προσθέσετε στη σελίδα σας την πρόσκληση για την καλοκαιρινή μας εκδήλωση στην Άνδρο – Βασίλης Περτέσης

 

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Παλαιοπολιανών Άνδρου "Ο ΕΡΜΗΣ" σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, εδώ και πολλά χρονιά, Παλαιοπολιανή "Ψαράδικη Βραδιά" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 και από ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία Παλαιοπόλεως (δίπλα από το Μουσείο Παλαιοπόλεως). Θα σας περιμένουμε για να απολαύσετε εκπληκτικές θαλασσινές δημιουργίες, ενώ τη μουσική της βραδιάς θα επιμεληθεί το δίδυμο Θανάσης Γλυνος και Νίκος Σκόρδος, οι οποίοι μας υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά με πολύ κέφι και χορό. Να είστε όλοι εκεί!!!
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ με φαγητό.
Το ΔΣ του Συλλόγου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας και εννοείται πως σας περιμένουμε και εσάς για να περάσουμε όμορφα!!!

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, της Κουμούλου στις Μένητες, είσοδος

Καλησπέρα κ.Μπασαντή,

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για το Σύλλογό μας και το πανηγύρι μας. Δεν έχουμε βγάλει ακόμα αφίσα, έτσι σας στέλνω το παρακάτω σχετικό κείμενο - Δέσποινα Χατζόγλου, Πρόεδρος Συλλόγου Μαινήτων:

«Ο Σύλλογος Μαινήτων σας προσκαλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας της Κουμούλου την Τετάρτη 22 Αυγούστουστην πλατεία του χωριού έξω από τη Στέγη του Συλλόγου. Η ορχήστρα του Παναγιώτη Μάνεση και ο Θανάσης Γλυνός θα μας χαρίσουν ατέλειωτο κέφι μέχρι το πρωί.»

Και πάλι σας ευχαριστούμε και βέβαια σας περιμένουμε στο πανηγύρι μας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet