Από την Βουργουνδία στον... Ζόργκο! Και από το Domaine Ludovic Belin στο Aegea Blue!

Τον Λουδοβίκο οινοποιό από την Βουργουνδία τον συναντήσαμε ένα αυγουστιάτικο απόβραδο τυχαία στον Ζόργκο. Ήταν εκεί με την γυναίκα του, μια γλυκειά και ευγενική νέα και τα δύο παιδιά τους. Ήταν μια ευκαιρία να ρωτήσω μερικά πράγματα που μας αφορούν ως νησί μιας και εφέτος η Άνδρος δέχτηκε - και συνεχίζει να δέχεται - μεγάλο αριθμό Γάλλων τουριστών. Ο Λουδοβίκος με γαλατική ευγένεια δέχθηκε να απαντήσει και να φωτογραφηθεί (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Ήταν η γυναίκα του που "ανακάλυψε" στο ίντερνετ την Άνδρο, τον Ζόργκο και τις σουΐτες Aegea Blue. Σκέφτηκαν: γιατί όχι; Και ήρθαν για 10 μέρες. Τους εντυπωσίασε το μέρος. Νοίκιασαν κι ένα ΙΧ κι έκαναν επισκέψεις σε διάφορα μέρη του νησιού: Μπατσί, Χώρα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Άνδρος και ιδίως ο Ζόργκος τους μάγεψαν. Άρχισαν λοιπόν να έρχονται κάθε χρόνο. Είναι πια η τέταρτη φορά που έρχονται στο Αιγαία. Η παραλία με το απέραντο μπλε τους φαίνεται ότι καλύτερο... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Τώρα όμως δεν γυρνάνε το νησί. Τους αρκεί ο Ζόργκος, το κολύμπι, το ελικοειδές φαράγγι του που το λατρεύουν και οι περίπατοι στην μακρινή περιοχή επί 10ήμερο... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο λόγος της αγάπης προς την Άνδρο και τον Ζόργκο, όπως εξήγησαν, είναι ότι έρχονται από μια εντελώς διαφορετική αγροτική περιοχή της Γαλλίας: την Βουργουνδία. Όπως φαίνεται και την φωτογραφία του αγροκτήματος τους η περιοχή τους είναι πεδινή. Εκεί διατηρούν έναν ιστορικό αμπελώνα και παράγουν 30.000 μποτίλιες κρασί εξαιρετικής ποιότητας που το εξάγουν σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, αλλά και το Βέλγιο και η Ολλανδία. Επίσης σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη. Και από του χρόνου θα στέλνουν και στην Άνδρο, στο Αιγέα στο Ζόργκο...

Το οινοποιείο τους ξεκίνησε το 1765. Δηλαδή έχει μια ιστορία 253 ετών! Ο Λουδοβίκος το ανέλαβε το 1999. Κοντεύει πια 20 χρόνια στο τιμόνι της επιχείρησης...

Μιας επιχείρησης με πολλούς εργαζόμενους, πολύ κοντά στο χωριό Κορτοντός της περιοχής, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία...

 Και βεβαίως κάνει ότι μπορεί να προωθήσει το κρασί του μιας και η ιστορία του οινοποιείου και της περιοχής τον βοηθούν. Έχει αρκετές φορές έχουν προβληθεί για την ποιότητα τους από τα Γαλλικά ΜΜΕ. Εδώ δίνει συνέντευξη στο κανάλι 3 της Γαλλικής τηλεόρασης...

 Έχοντας αυτή την πλούσια εμπειρία από την αγροτική Γαλλία αναρωτιέται. πίνοντας ελληνικό κρασί στο εστιατόριο του Aegea Blue, γιατί στην Ελλάδα, που την βρίσκει μοναδική, δεν αξιοποιούν οι κάτοικοι το αγροτικό πλεονέκτημα της χώρας. Η γύρω περιοχή στον Ζόργκο, εξήγησε, προσφέρεται για φάρμα ή για κάτι αντίστοιχο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Δεν σχολιάσαμε τα ερωτηματικά του. Απλώς προσθέτουμε στις αρχικές "τουριστικές" φωτογραφίες του μικρού μας αφιερώματος και στις δικές του αγροτικές φωτογραφίες από την Γαλλία του 2018 και μια φωτογραφία από το ξεχωριστό Βαρίδι, λίγο πριν το Ζόργκο. Κι αφήνουμε και τα δικά μας ερωτηματικά να πλανώνται για μια Άνδρο όπου θα μπορούσαν να υπάρξουν φάρμες και αμπελώνες. Αλλά δεν υπάρχουν... (φωτ. Εν Άνδρω).

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet