Γάμος με φωτοβολίδες! Κινητοποίηση Λιμενικού, Αστυνομίας... και Θαλάμου Επιχειρήσεων στο Συνετί!!!

 

Το Συνετί... (φωτ. Εν Άνδρω).

Απρόοπτη κατάληξη είχε το Σάββατο βράδυ (25.8) ένας όμορφος γάμος - από τους… οκτώ τελικά που τελέσθηκαν στην Άνδρο - στο Συνετί. Στο αποκορύφωμα της γιορτής, κινητοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο, δυο πλωτά περιπολικά ο Θάλαμος Έρευνας και Διάσωσης  και τέθηκε σε επιφυλακή ένα ελικόπτερο!

Πάνω στο… τσακίρ κέφι ένας καλεσμένος είχε την φαεινή ιδέα να εκτοξεύσει στο ουρανό πάνω από την θάλασσα, ναυτικές φωτοβολίδες ερυθρού χρώματος, που αποτελούν σινιάλο ότι κάποιος η κάποιοι κινδυνεύουν!

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Άνδρου - με έδρα το Κόρθι - που πήγε στο Συνετί!...

Όσα ακολούθησαν αναφέρονται λεπτομερώς στην ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Άνδρου και ο υπαίτιος της άσκοπης κινητοποίησης κατέληξε στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του Αυτοφώρου.

Βέβαια δεν υπήρξε πρόθεση, αλλά αμέλεια και έλλειψη γνώσης των ναυτικών κανονισμών και της νομοθεσίας, αλλά προκλήθηκε άσκοπη κινητοποίηση του μηχανισμού έρευνας στην σκοτεινή θάλασσα.

Τα γεγονότα όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι τα εξής:

«Περί ώρα 22:41 και 22:43, το Λιμεναρχείο Άνδρου ενημερώθηκε επώνυμα από δύο ιδιώτες για οπτική σήμανση-εκτόξευση δύο (02) ναυτικών φωτοβολίδων ερυθρού χρώματος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Συνετίου και Χώρας. Άμεσα από Υπηρεσία τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την ενεργοποίηση των επιχειρησιακών μέσων του Λιμεναρχείου και την ενημέρωση του Θαλάμου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Το περιπολίκό σκάφος του Λιμενικού της Τήνου που κι αυτό πήγε στο Συνετί!...

Περιπολικό όχημα αναχώρησε άμεσα προς από ξηράς διερεύνηση της περιοχής ενώ στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν άμεσα τα πλωτό φουσκωτό του Λιμεναρχείου Άνδρου (ΠΛΣ-346) και το πλωτό του Λιμεναρχείου Τήνου (ΠΛΣ-609).

 Κατά τη διάρκεια των ερευνών έφτασε νεότερη πληροφορία ότι οι φωτοβολίδες προήλθαν από γαμήλια γιορτή στο Συνετί.

 Στο σημείο έσπευσε άμεσα το περιπολικό όχημα όπου κατόπιν διερεύνησης, τα στελέχη του Λιμεναρχείου επιβεβαίωσαν ότι οι ερυθρές φωτοβολίδες ναυτικού κινδύνου προήλθαν από ιδιώτη που συμμετείχε στη γιορτή. Άμεσα ενημερώθηκε η αρμόδια αστυνομική Αρχή για τις δικές της ενέργειες.

Κόκκινη ναυτική φωτοβολίδα για σήμα κινδύνου...

Η καύση βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων γίνεται κατόπιν άδειας είτε από την Αστυνομία είτε από τη Λιμενική Αρχή, μετά από γνωμοδότηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν υπήρχε καμία προηγούμενη ενημέρωση και αδειοδότηση.

 Απαγορευτική δε είναι η άσκοπη ρίψη ερυθρών φωτοβολίδων προς τη θάλασσα. Συνιστάται η ιδιαίτερη προσοχή των ιδιωτών σε τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς η άσκοπη κινητοποίηση των αρχών έστω και άθελά μας, τιμωρείται αυστηρά.»  

X.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet