ΠΛΣ-115: το νέο απόκτημα του Λιμενικού Άνδρου

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 η διαδικασία παραλαβής του νέου περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Άνδρου ΠΛΣ-115. Το συγκεκριμένο πλωτό παραλήφθηκε από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας σε μία προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος Άνδρου με νέα και ταχύτερα σκάφη.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο πλωτό του Λιμεναρχείου Άνδρου, το ΠΛΣ-111 είναι σαφώς μεγαλύτερο σε ισχύ, ταχύτητα και μεταφορική ικανότητα, καθώς έχει 2 μηχανές των 820HP με μέγιστη ταχύτητα τους 25 κόμβους - ναυτικά μίλια/ώρα.

Το νέο σκάφος περιλαμβάνει μάλιστα και ολοκληρωμένους χώρους ενδιαίτησης για το πλήρωμά του, καθιστώντας την επιχειρησιακή του λειτουργία μεγαλύτερη και ασφαλέστερη. 

Με το νέο πλωτό, η Λιμενική Αρχή Άνδρου ενισχύεται σημαντικά στο έργο της, το οποίο πέρα από την αστυνόμευση, την έρευνα και διάσωση ναυαγών και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος περιλαμβάνει και συχνές διακομιδές ασθενών στα κοντινά νοσοκομεία της Αττικής.

Την πλήρη ανακαίνιση και συντήρηση του, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Άνδρος το οφείλει σε οικονομικό παράγοντα της περιοχής Κορθίου που ασχολείται με τη ναυτιλία. Στο σκάφος τελέστηκε αγιασμός την Κυριακή 26/8/18 από τον Γέροντα Ευδόκιμο και τον πατέρα Αέτιο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα έχεις μπερδέψει ευλογημένε. Το πλοιάριο διοικητική υπάγεται στο Γαύριο (πατήρ Καλλίνικος) και ο αγιασμός έγινε στο Κόρθι (πατήρ Αντώνιος). Άρα ορθώς εκκληθεί ο πρώτος τη τάξη στο νησί ο πατήρ Ευδόκιμος. Τι δεν το ήξερες; Με εκπλήττει η άγνοια σου……

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο για την απόκτηση του νέου περιπολικού σκάφους του Λιμενικού που τόσο πολύ χρειάζεται το νησί μας.
Ένας αγιασμός που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται από ιερέα, και πιστεύω τον όποιο ιερέα. Από τον ιερέα της περιοχής.
Αυτό που γίνεται τελευταία με τον Γέροντα Ευδόκιμο και τον πατέρα Αέτιο δεν έχει προηγούμενο! Δηλαδή κάνουν καλύτερο αγιασμό; Και αυτό δε συμβαίνει μόνο εδώ, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε γάμο, εγκαίνια κλπ κλπ οι μόνιμοι κληρικοί. Γιατί αυτός ο παραγκωνισμός των άλλων ιερέων;
Αυτό το απευθύνω όχι προς τους εκλεκτούς Γέροντα Ευδόκιμο και πατέρα Αέτιο, αλλά προς αυτούς τους πιστούς που τους προσκαλούν.
Ευχαριστώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλοριζικο και καλοταξιδο στα παλικαρια του λιμεναρχείου και...αχρείαστο να είναι.