Σεπτέμβρης και το Κόρθι κρατάει ακόμα!!!

Η πρώτη έκπληξη. Για να παρκάρεις στην παραλία του Όρμου στις 21:30 έπρεπε να φτάσεις κοντά στο ρεματάκι που βγαίνει στη θάλασσα. Δεκάδες τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην παραλία. Η δεύτερη έκπληξη. Τα παραλιακά τραπεζάκια - που συνήθως είναι άδεια - ήταν όλα γεμάτα. Στη Λιθοδομή όλα κατειλημένα. Έτυχε σκέφτηκες και προχώρησες... (φωτ. Εν Άνδρω).

Προχώρησες μέχρι το τραπέζι που σε περίμενε. Προχώρησε και η ώρα που δεν περιμένει κανέναν μας. Γύρω στις 23:20 είπες να φύγεις. Βρήκες το αυτοκίνητο στην άλλη άκρη της παραλίας. Κάνεις στροφή και συνειδητοποιείς πως όλη η παραλία τέτοια ώρα κι έχει παντού κόσμο. Όπου είχε παραλιακό τραπέζια υπήρχε ακόμα κόσμος... (φωτ. Εν Άνδρω).

Αλλά όχι μόνο τα παραλιακά στέκια. Παντού παρέες. Και μερικά γεμάτα. Εικόνα μάλλον ασυνήθιστη καθώς τελειώνει το πρώτο δακαήμερο του Σεπτέμβρη... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Παντού κόσμος. Όπου είχε βεράντα, αυλόγυρο, πεζοδρόμιο ήταν κόσμος. Η βραδιά γλυκειά. Η Παρασκευή ωραία μέρα μιας κι ακολουθεί Σαββατοκύριακο. Κανείς δεν το κουνούσε από όσα μαγαζιά έβλεπαν θάλασσα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Απλωμένες οι παρέες μέσα στην όμορφη χαλαρή σεπτεμβριάτικη νύχτα. Απλωμένη νύχτα στην ήσυχη ατμόσφαιρά. Δεν κουνούσε φύλλο. Τα μελτέμια πέρασαν. Είμαστε πια στο μικρό καλοκαίρι του φθινοπώρου. Ή, μάλλον σε ένα καλοκαίρι που δεν λέει να τελειώσει ακόμα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Κοντά στο τέλος της παραλίας βλέπεις από μακριά τα φωτισμένα μαγαζιά. Η Άνδρος στο πιο νότιο σημείο της αναπτύσσεται επιχειρηματικά δημιουργώντας μια εικόνα διαφορετική. Μια άλλη εποχή αχνοφέγγει. Του χρόνου στο πεζοδρόμιο που τώρα απλώνουν μισοφωτισμένα τραπεζάκια θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο η Λιθοδομή όπως είπε η Έλενα. Κι η παραλία θα γίνει ακόμα καλύτερη... (φωτ. Εν Άνδρω).  

Όποιο μαγαζί είχε καρέκλες πλάι στη θάλασσα είχε πελάτες. Ήταν η βραδιά. Ήταν η ηρεμία της θάλασσας. Ήταν όλα μαζί. Τυχερό το Κόρθι που έχει παραλία από αυτή την άποψη... (φωτ. Εν Άνδρω).

 "Κρατάει ακόμα το καλοκαίρι στο χωριό μας" είπε ένας νεαρός που πλησιάσε την ώρα που βγάζαμε φωτογραφίες στο μικρό μαγαζάκι που είχε κι αυτό μερικές παρέες. "Έχει όμως και δύο γάμους στο Κόρθι αύριο", συνέχισε. Να στην γωνία στο μπαρ έχει "μπάτσελορ πάρτι" κατέληξε χαμογελώντας... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Πράγματι στο γωνιακό μπαρ της παραλίας υπήρχε κόσμος, μουσική, χαμηλός φωτισμός. Το πάρτι πριν το γάμο. Όλοι μια μεγάλη παρέα. Μια μεγάλη καλοκαιρινή παρέα μιας και το καλοκαίρι κρατάει ακόμα στο Κόρθι.. (φωτ. Εν Άνδρω).

Η μικρή περιδιάβαση στο καλοκαιρινο/φθινοπωρινό Κόρθι έληξε. Λίγο πριν τις 12 στον μάλλον σκοτεινό και με ελάχιστο κόσμο Νειμποριό μόνη αναφορά - συγκρίσιμη με την παραλία του Όρμου - ο Στυλιανός. Το τελευταίο προπύργιο για έξοδο στην παραλία. Με 2-3 μεγάλες παρέες ντόπιων να απολαμβάνουν το φθινοπωρινό βράδυ δίπλα στη θάλασσα. Απέναντι ο Ναυτικός Όμιλος σκοτεινός. Πιο πέρα σε απόσταση κάποια - μετρημένα - μαγαζιά με λίγες μικρές παρέες. Άλλη κατάσταση εδώ. Το γιατί και το διότι μιαν άλλη φορά...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς ενώ το νησί της Ανδρου έχει τρομερές προοπτικές (ο γεμάτος Σεπτέμβρης του 2017 και του 2016 το έδειξαν καλύτερα από όλα), οι επαγγελματίες (ευτυχώς δεν είναι όλοι) ανα τις περιοχές δνε εννοούν να καταλάβουν οτι με το να πουλάς κατεψυγμένο προϊον σε υψηλές τιμές, το μόνο που κάνεις είναι να διώχνεις με την κίνηση σου αυτή τον επισκέπτη! Αν λογικευτούμε στις τιμές, παίρνοντας σαν παράδειγμα τη γειτονική μας Τήνο, στην οποία ακόμη και στα μικρά χωριά να επισκεφθεί κανείς, βρίσκει σχεδόν στο μισό τις τιμές στην καφεστίαση από τις τιμές στην Ανδρο, τότε θα δούμε και αύξηση σε επισκέπτες που να "ξοδεύουν" παραπάνω. Μέχρι στιγμής παρατηρείται μια αύξηση στο επιβατικό κοινό, η οποία ομως δεν αποτυπώνεται και στην αύξηση πελατείας σε αρκετούς επαγγελματίες του νησιού (οχι μόνον στην καφεστίαση, οπως σχολιάζεται στο άρθρο αυτό), λόγω κυρίως των υψηλών τιμών. Οταν μια οικογένεια για παράδειγμα δαπανήσει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχει στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το χώρο διαμονής της, βλέποντας παράλληλα οτι ανα ημέρα θέλει περίπου € 45-50,00 μεσημέρι και βράδυ σε ενα εστιατόριο του νησιού για φαγητό, τότε θα στραφεί πρώτον σε λύσεις πρόχειρου φαγητού (βλέπε σουβλάκια, κρέπες και κάθε λογής σνακ). Δεύτερον και κυριότερο, δε θα ξοδέψει χρήματα σε άλλου ενδιαφέροντος καταστήματα, γιατι πολύ απλά θα έχει ξεπεράσει το διαθέσιμο όριο που ειχε αρχικά σαν στόχο στις διακοπές του στο νησί. Επειδή ολοι μας έχουμε παρατηρήσει το φαινόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια της κρίσης, είναι στο χέρι μας να το αντιστρέψουμε με το να εκλογικεύσουμε τις τιμές σε οτι προϊον διακινείται επανω στο νησί, προτάσσοντας κυρίως τη χρήση των ντόπιων αγαθών έναντι των όσων εισάγονται στην τοπική αγορά. Ας δούμε το παράδειγμα άλλων νησιών των Κυκλάδων που προωθούν τα τοπικα τους προϊοντα όπου είναι εφικτό στις τοπικές αγορές τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατι τα τραπεζάκια δίπλα στο κύμα στο Κορθι δεν ενοχλούν κανέναν και στο Μπατσι εχουν λησαξει μερικοί ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟ ΛΙΓΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΕΙ , ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ 2005 ΔΥΣΤΥΧΩΣ .

This comment was minimized by the moderator on the site

Τρομερό δημοσιογραφικό οδοιπορικό. Επίσης όλα τα μαγαζιά πέραν της Λιθοδομής, είναι ανώνυμα στο Κόρθι ε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το ότι δεν τα ξέρουμε δεν νομίζω ότι στερεί κάτι από το οδοιπορικό που ΠΡΟΒΑΛΕΙ το ΚΟΡΘΙ, αν δεν το καταλάβατε. Και αυτό που ξέρουμε ειναι γιατί οι ιδιοκτήτες του έδειξαν εξ αρχής ενδιαφέρον για το site...
Να θυμίσουμε πως το site και ο διαχειριστής δεν το ήξεραν καθόλου το εν λόγω μαγαζί πριν δύο χρόνια και όλες τις παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεων μας τις είχαμε κάνει σε άλλο μαγαζί στο οποίο ο ιδιοκτήτης φρόντισε με την συμπεριφορά του να μας απομακρύνει... Μέχρι τότε όλες οι αναρτήσεις μας είχαν ως αναφορά το άλλο μαγαζί. Αλλά αυτό δεν στενοχωρούσε κανέναν γιατί όλοι έβλεπαν πως πέρα από την τυχαία αναφορά οι αναρτήσεις μας αφορούσαν όλο το ΚΟΡΘΙ. Αυτό μάλλον δεν το είχατε προσέξει τότε αγαπητέ μου...
Καλημέρα σας και το ΚΟΡΘΙ ναναι καλά που μαζεύει πια τόσο κόσμο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro