Φθινόπωρο. Όμώς, το καλοκαίρι δεν λέει να τελειώσει...

 Μπορεί το βράδυ να φοράμε πανωφόρια, μπορεί ο δρόμοι της Άνδρου να έχουν αδιάσει, μπορεί στη διαδρομή προς το Γαύριο να συναντάς πια λίγα αυτοκίνητα. Όμως ξαφνικά Κυριακή βράδυ 7/10 στο δρομολόγιο των 18:45 ξαφνιάζεσαι. Πάνω από 400 επιβάτες περιμένουν στην προβλήτα το Superferry για Ραφήνα. Και μαζί και 111 ΙΧ! Λες κι είναι καλοκαιρινό απόβραδο. Που βρεθήκαν όλοι αυτοί; Έτυχε να ταξιδέψουμε εκτάκτως Κυριακή. Πιστεύαμε πως αρχές Οκτώβρη η κίνηση θα ήταν περιορισμένη. Γελαστήκαμε. Κι όμως θα έπρεπε να μας είχε υποψιάσει η Κατερίνα στα εισιτήρια που είπε: "για να δω αν έχουν κλείσει οι θέσεις"... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το ωραίο πλοίο ήρθε στην ώρα του. Ήταν το δεύτερο μέρος της διαδρομής του: Μύκονος-Τήνος-Άνδρος-Ραφήνα. Το πρώτο μέρος Ηράκλειο-Σαντορίνη-Πάρος ακόμα έχει καλοκαίρι. Εκατοντάδες από Κρήτη για Σαντορίνη. Και αρκετοί από εκεί για Πάρο και Μύκονο. Μετά είναι σα να αλλάζει δρομολόγιο. Πλέει σε άλλα νερά. Το φθινόπωρο είναι παρόν. Ακόμα και τα χρώματα του δειλινού στο Γαύριο είναι φθινοπώρινά. Όπως και το Γαύριο είναι φθινοπωρινό, καθώς ερημώνει μετά την αναχώρηση του βραδινού πλοίου... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μπορεί βέβαια το φθινόπωρο να είναι εδώ. Όμως το καλοκαίρι δεν λέει να φύγει. Ο καιρός παρά τις δύο περαστικές καταιγίδες παραμένει καλός στη διάρκεια της μέρας. Και υπάρχουν ακόμα ξένοι τουρίστες στην Άνδρο. Αλλά και ντόπιοι που εξακολουθούν - μετά μανίας - να πηγαινοέρχονται. Α! Όλα κι όλα οι ανδριώτες κόβουν τις πολλές μετακινήσεις το Νοέμβριο. Αλλά και η Τήνος με τον θρησκευτικό τουρισμό αντέχει. 700 επιβάτες πήρε το πλοίο από Τήνο. Στην Ραφήνα δεκάδες πούλμαν περίμεναν τα γκρουπ. Το πλοίο έφτασε σχεδόν πλήρες στη Ραφήνα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το πλοίο ταξίδεψε (παρά 20 άτομα) πρωτόκολο στην Ραφήνα! Και το γκαράζ σχεδόν γεμάτο... Καλοκαιρινά τα πράγματα στα νότια, φθινοπωρινά τα πράγματα στα βόρεια. Όμως όπως έγραφε και η διαφήμιση των μειωμένων εισιτήριων (μέχρι τέλος του μήνα) της Golden Star Ferries και της Fast Ferries: το καλοκαίρι αργεί να τελειώσει στην Ελλάδα... (φωτ. Εν Άνδρω).   

 Και να πεις πως ήταν γεμάτο μόνο μέσα. Φουλ και στο υπαίθριο κατάστρωμα (εκεί όπου δεν έπιανε το αεράκι της νύχτας). Είπαμε πρωτόκολο. Ταξίδευαν ακόμα και οι μόνιμοι ανδριώτες για Ραφήνα! (Κουίζ: πόσους ανδριώτες βλέπετε στην φωτογραφία;) Στο πέρα-δώθε όλοι. Μάς έχει φάει η κοντινή απόσταση. Ένα προάστιο η Άνδρος της Αθηνας. Μια δίωρη βόλτα από Ραφήνα. Όσο κρατάει ο καιρός θα κρατάνε και τα δρομολόγια. Μέχρι πρώτη Νοεμβρίου που μπαίνουμε στον Σκορπιό εκεί "θ’ ανάψουνε φωτιές/ οι καιροί νερό θα φέρουν/ έτσι λεν αυτοί που ξέρουν...". Τ'οτε θα αρχίσουν τα χειμερινά δρομολόγια για τα οποία θα μιλήσουμε προσεχώς... (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet