SOS - Κίνδυνος για τους διερχόμενους: πέφτει ο πύργος Καΐρη στη Μεσσαριά

O ιστορικός πύργος Καΐρη στην Μεσαριά. Εγκαταλειμμένος εδώ και δεκαετίες στην φθορά του χρόνου και στην αδιαφορία του κόσμου (φωτ. Εν Άνδρω).

Αν για τον πύργο Μπίστη κάποιοι - έστω και λίγοι ενδιαφέρθηκαν αρκετές φορές χωρίς να γίνει τίποτα βεβαίως - για τον πύργο Καΐρη στην Μεσαριά δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς! Και πέφτει χρόνια τώρα. Μόνο που τώρα πέφτουν κομμάτια του στον δρόμο. Και κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί για να μην σκοτωθεί κανείς - Εν Άνδρω.

Ο αναγνώστης μας Stratis Dimitris έστειλε μια σειρά SOS και μαζί τους μια σειρά φωτογραφίες. Φωτογραφία πρώτη: ο πύργος από την μεριά του δρόμου. Κάθε πτώση αντικειμένου πάει κατ' ευθείαν στον δρόμο και σε ότι περνά από κάτω: αυτοκίνητο, άνθρωπος κλπ.

Από τον αναγνώστη μας Dimitris Stratis λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα και μερικές φωτογραφίες της σημερινής κατάστασης και των κινδύνων που υπάρχουν:

"SOS SOS SOS Στο κεντρικό δρόμο χώρας Γαυρίου (Μεσαριά πύργος Καΐρη-Παρόδου) όπου καθημερινά περνάει κόσμος παιδιά και όλα τα μέσα προσοχή γιατί τα υλικά του κτίσματος είναι ετοιμόρροπα. Ελπίζουμε να βρεθεί ένας υπεύθυνος και να φροντίσει για να μην έχουμε ατύχημα. (Στην προηγούμενη κακοκαιρία έπεσαν κεραμίδια και ξύλα)..."

Φωτογραφία δεύτερη: όλα ετοιμόρροπα στην πρόσοψη προς τον δρόμο.

Φωτογραφία τρίτη: κι όταν λέμε ετοιμόρροπα χειρότερα δεν γίνεται. Άρα πρέπει κάτι να γίνει από τον Δήμο Άνδρου πριν θρηνήσουμε θύματα...