Πουλήθηκε στο Ίδρυμα Μωραΐτη ιστορικό αρχοντικό στην Άνδρο

Το αρχοντικό σε μια από τις ωραιότερες από άποψης αρχιτεκτονικής γειτονιά της Χώρας, που κρίστηκε μεταξύ 1900-1925 (φωτ. Εν Άνδρω).

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά αρχοντικά της Άνδρου, που δεσπόζει στην είσοδο της Χώρας και κτίσθηκε το 1902, πουλήθηκε από τους κληρονόμους των δυο μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών Γουλανδρή και Καμπανη στις οποίες ανήκε.

Ακριβώς δίπλα στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη (φωτ. Εν Άνδρω).

Πρόκειται για το νεοκλασικό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα  στην Καιρειο Βιβλιοθήκη και απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, στην οδό Γ.Κ. Εμπειρικού 3.

Κτίστηκε το 1902 (φωτ. Εν Άνδρω).

Το κτίριο αγόρασε το ίδρυμα «Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη» προκειμένου να το μετατρέψει σε έδρα του. Ταυτόχρονα και σε μια κυψέλη δημιουργικής αναφοράς για τους νέους και τις νέες του τόπου.

Γωνιακό από την μια μεριά (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του Ελευθέριος Κρεμέζης - η μητέρα του οποίου ήταν η Ειρήνη, κόρη του Λεονάρδου Γουλανδρή - ήρθε σε συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος και το deal έκλεισε πριν από μερικές μέρες με την υπογραφή των συμβολαίων αγοράς και πώλησης.

Δυόροφο από τον κάτω δρόμο λόγω κατηφορικότητας του εδάφους και με είσοδο γκαράζ (φωτ. Εν Άνδρω).

Το αρχοντικό με εμβαδόν περίπου 500 τ.μ. θα μεταμορφωθεί σε ένα πολυεργαστήριο με αργαλειούς, περίτεχνων κατασκευών από ξύλο και εκμάθησης της λαϊκής τέχνης της Άνδρου.

 Και άλλα αρχοντικά «στο σφυρί»

Σε όλη την Άνδρο - κυρίως στην Χώρα - διατίθενται προς πώληση εδώ και αρκετό καιρό και αλλά αρχοντικά, αλλά παρά τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις αγοραπωλησία δεν έχει ολοκληρωθεί. Ενδιαφέρον έχουν δείξει κυρίως αλλοδαποί επενδυτές.

Σ.Τ.Δ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας ευχηθούμε μέσα από τις δραστηριότητες του Ιδρύματος να λάμψει η ομορφιά του κτιρίου και όταν αλλάξουν χέρια τα υπόλοιπα προς πώληση νεοκλασσικά να καταλήξουν και πάλι σε Ανδριώτες που θα θελήσουν να τους ξαναδώσουν την παλιά τους αίγλη και ζωντάνια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενα μεγαλο μπραβο στον κ. Κρεμεζη που προτιμησε το σπιτι του να παραμεινη σε Ανδριωτες παρα σε κινεζους η αλλοδαπους. Ευχομαι και οι υπολοιποι να προτιμησουν ντοπιους αγοραστες.
Ευχομαι το ιδρυμα να το συντηρηση και να το χαιρομαστε και εμεις οι Ανδριωτες!