Αδειάζουν τα νησιά για… Χριστούγεννα! «Αθήνα ερχόμαστε…»! Όμως κάποιοι μένουν Άνδρο και... πατρεύονται!

Γεμάτα έρχονται τα πλοία αυτές τις μέρες στη Ραφήνα!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Από την Πέμπτη 20/12 άρχισε η μεγάλη έξοδος των νησιωτών για Αθήνα! Η έξοδος κορυφώθηκε την Παρασκευή 21/12 και το Σάββατο 22/12! Αυτή είναι η είδηση των ημερών για την γραμμή Μύκονο-Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα!

Και τα δύο πλοία της γραμμής μας, το Andros και το Superferry, φεύγουν σχεδόν άδεια από Ραφήνα και γυρίζουν γεμάτα! Πρωτόκολλο τα γκαράζ για Ραφήνα! Και γεμάτα τα σαλόνια! Είναι οι Μυκονιάτες κυρίως, αλλά από κοντά και Τηνιακοί και Ανδριώτες, που πάνε Αθήνα για ψώνια και για Χριστούγεννα!

Την ώρα που οι Αθηναίοι «την κάνουν» για χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό οι Μυκονιάτες, οι Τηνιακοί και οι Ανδριώτες «την κάνουν» για Αθήνα. Και βεβαίως αρκετοί εξ αυτών και για χειμερινούς προορισμούς: από Περτούλι μέχρι Ρώμη! Και από Καστοριά μέχρι Πράγα!

Σύμφωνα με τα πρακτορεία εισιτηρίων αυτές τις τρεις μέρες η αναλογία σε κάθε πλοίο είναι περίπου 100 αυτοκίνητα από Μύκονο για Ραφήνα έναντι 40 από Τήνο και Άνδρο. Από Ραφήνα προς τα τρία νησιά οι επιβάτες μετρώνται στα δάχτυλα των δύο χεριών!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία η «μεγάλη έξοδος» των νησιωτών προς Αθήνα και άλλους προορισμούς κορυφώθηκε το Σάββατο με τους τελευταίους να τρέχουν να προλάβουν Χριστούγεννα στην πόλη!!! Οι επιστροφές – σύμφωνα με τα εισιτήρια των ημερών – ξεκινούν από 27/12 και κλιμακώνονται μέχρι 29/12. Αυτά για όσους πάνε Αθήνα. Για όσους πάνε αλλού αλλάζει το πράγμα! Αυτοί θα επιστρέψουν πριν τα Θεοφάνεια!

Ε, δεν φεύγουν κι όλοι. Κάποιοι μένουν Άνδρο χρονιάρες μέρες και... παντρεύονται! (φωτ. Εν Άνδρω).

Συμπέρασμα Νο 1: Οι μεγάλες παραδόσεις της Άνδρου και των γύρω νησιών δεν αλλάζουν εύκολα. Κάθε Ανδριώτης της Άνδρου - όπως φαίνεται - κάνει τα κουμάντα του και πάει για Χριστούγεννα στο «εξοχικό σπίτι» της Αθήνας!!! Όπως βέβαια και κάθε Ανδριώτης της Αθήνας θα πάει για Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο στο «εξοχικό σπίτι» στην Άνδρο!

Συμπέρασμα Νο 2: Αυτή είναι η Ελλάδα, όπως θα έλεγε κι ένας πρώην πρωθυπουργός. Αυτή είναι η Άνδρος και τα γύρω νησιά θα λέγαμε εμείς!!!

Συμπέρασμα Νο 3: Εντάξει, δεν έχουν φύγει και όλοι. Κάποιοι μένουν Άνδρο και παντρεύονται στο δημαρχείο σε στενό κύκλο και με πολιτικό γάμο! Είναι ο αντιδήμαρχος Κορθίου Ιάκωβος Σκόρδος που παντρεύεται την καλή του - υπεύθυνη Τύπου του κ. Σουσούδη! Καλούς απογόνους...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ....