Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά από την Άνδρο που αντιστέκεται και επιμένει...

Χώρα Άνδρου. Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2019. Χρονιάρα μέρα. Όμως ο κόσμος περιορισμένος. Αλλά τουλάχιστον χαμογελαστός. Ίσως είναι η αίσθηση της γιορτής που δίνουν τα παιδάκια με τα τρίγωνα και τα κάλαντα που ακούγονται τριγύρω καθώς μπαινοβγαίνουν στα ανοιχτά μαγαζιά του πεζόδρομου της Αγοράς. Είναι η γιορτή μιας Άνδρου που αντιστέκεται, μιας Άνδρου που επιμένει... (φωτ. Εν Άνδρω).

Τα παιδάκια που λένε τα κάλαντα στο ζαχαροπλαστείο Λυγίζου και στη ζαχαροπλάστισα που τα ακούει γελώντας... (φωτ. Εν Άνδρω).

Τα παιδάκια που λένε τα κάλαντα στο κρεοπωλείο Γαλανού και τον κρεοπώλη να κοιτά με ένα μεγάλο χαμόγελο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Τα παιδιά που λένε τα κάλαντα στο ολάνθιστο ανθωπολείο Ζαΐρη και οι ιδιοκτήτες να τα απολαμβάνουν με ένα πλατύ χαμόγελο και οι δύο...

Τα παιδιά που λένε τα κάλαντα στο εμπορικό του Δαλέζιου με τους αγιοβασιλιάτικους σούφους τους... (φωτ. Εν Άνδρω).

Τα παιδιά που λένε τα κάλαντα στο κατάστημα του Κρίσιλια... (φωτ. Εν Άνδρω)

 Τα παιδια που λένε τα κάλαντα στο κατάστημα του Μητσάκη στην πλατεία Καΐρη... (φωτ. Εν Άνδρω)

 Και εδώ τα παιδιά που παίρνουν με λαχτάρα σοκολάτες από ένα Άγιο Βασίλη μπροστά στο πρακτορείο Πλοές της Κατερίνας. Ο μικρούλης εδώ ρωτά τον Άγιο Βασίλη αν έχει και παιχνίδια. Ο Άγιος Βασίλης του απαντά πως έχει μόνο σοκολάτες λόγω βλάβης στο εργοστάσιο παιχνιδιών. Κι ο μικρός παίρνει βεβαίως την σοκολάτα του... (φωτ. Εν Άνδρω)

 Ρωτήσαμε τον Άγιο Βασίλη ποιος είχε την ιδέα και μάς απάντησε ο Δήμος Άνδρου. Μπράβο στον Δήμο Άνδρου που με αυτή την μικρή κίνηση έδωσε κι αυτός λίγο χρώμα στην γιορτή της Άνδρου που αντιστέκεται και επιμένει... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Να και η νέα μαμά που πάει βόλτα την χρονιάρα Ελισάβετ, η οποία άρχισε να περπατά και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο σπίτι. Την πήρε η μάνα της με το καρότσι βόλτα στην Αγορά. Τουλάχιστον έτσι ήταν φρόνιμη και άκουγε και τα κάλαντα... (φωτ. Εν Άνδρω)

 Να και ο πάντα δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλόγος Μενήτων με τα κεράσματα του. Αντί να απομονωθούν στο χωριό τους οι κυρίες κατέβηκαν στην Χώρα να δώσουν με την παρουσία τους  χρώμα στην γιορτινή μερα. Τι πιο ωραίο; (φωτ. Εν Άνδρω)

 Αλλά και ήταν και ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου εκεί. Δίνωντας το παρόν σε μια μέρα που οι απουσίες περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Κάτι που έκανε τον καταστηματάρχη Γ.Ν. να πει κουνώντας το κεφάλι του: "του χρόνου να το κλείσω κι εγώ 10 μέρες να πάω Αθήνα να δω που θα λένε τα κάλαντα τα παιδάκια; Ή, μήπως πρέπει να φύγουμε όλοι για 10ήμερο να δω μετά πως θα είναι το νησί χρονιάρες μέρες;" (φωτ. Εν Άνδρω)

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet