Το Εν Άνδρω ταξιδεύει με την Άνδρο στον κόσμο: Κοπεγχάγη, Στουτγάρδη... και άγονη γραμμή!

 

Το Εν Άνδρω «ταξιδεύει» με την Άνδρο στον κόσμο. Έκεί που συχνά δεν φαντάζονται πολλοί. Το Εν Άνδρω εκτός από τους πολλούς φίλους στην Άνδρο και στην Ελλάδα έχει φτάσει προ πολλού σε πάρα πολλές γωνιές του κόσμου. Οι 8500 φίλοι και ακόλουθοι στο facebook μαρτυρούν το εύρος και την μεγάλη διασπορά του site. Από αυτούς πολλοί είναι οι αναγνώστες που σχολιάζουν στην ιστοσελίδα ή και επικοινωνούν συχνά μαζί μας. Για σήμερα επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μερικούς από τους πρώτους που επικοινώνησαν ναζί μας. Είναι οι πρώτοι της νέας χρονιάς και είναι μάλλον από τους πλέον απροσδόκητους…

ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Δεύτερη μέρα της πρωτοχρονιάς. Γυρίζουμε με τους φίλους από το Γαύριο όπου υποδεχτήκαμε το πρώτο πλοίο της χρονιάς στην Άνδρο. Ήταν έκπληξη που την σχεδιάσαμε παρέα κι έγινε πρώτη φορά πράξη!

Το τηλέφωνο της ιστοσελίδας χτυπά κάπου στην Υψηλή. Αναγνώστης μας από την Κοπεγχάγη! Το όνομα του Δήμος Τζαμαλούκας (Demos Tzamaloukas). Μας διαβάζει γιατί έχει δεσμούς με Άνδρο, αλλά δεν είναι από την Άνδρο! Μας ρωτά για ένα άρθρο που έγραψε συνεργάτης μας το καλοκαίρι, πριν 7 μήνες! Ζητά πληροφορίες και αναζητά έναν φίλο του από το Μπατσί. Τον ρωτάμε πως μας βρήκε και πως έτυχε να διαβάζει το Εν Άνδρω. Μας λέει λεπτομέρειες. Δουλεύει στον κλάδο πληροφορική της υγείας. Του λέμε πως θα βρούμε το τηλέφωνο του φίλου του. Του το στέλνουμε την επομένη…

Βίντεο του Γιώργου Μουστάκα από το χιονισμένο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Παραμονή Φώτων. Χτυπά το τηλέφωνο του Εν Άνδρω. Είναι ο μαστρο Γιάννης Ζούρας από το πλοίο της άγονης γραμμής «Διονύσιος Σολωμός». Χαρούμενος για το ότι κάναμε υποδοχή και μάλιστα με όργανα στο Superferry μας εύχεται για τον καινούριο χρόνο. Μας δίνει και τον καπετάν Λυγνό στη γέφυρα. Μας εύχεται κι αυτός. Και μας καλούν και οι δύο σε ένα ταξίδι της άγονης γραμμής να δούμε νησιά που δεν ξέρουμε και κόσμο που… μας ξέρει!!!

«Σε διαβάζουν οι περισσότεροι σε αυτά τα ξεχασμένα νησάκια. Οι ακρίτες κρατιούνται τον χειμώνα από τις καλές ιστοσελίδες. Και το Εν Άνδρω ξεχωρίζει» καταλήγει και ο μάστρο Ζούρας και καπετάν Λυγνός. Τους υποσχόμαστε να πάμε ένα προσεχές Σαββατοκύριακο το διήμερο δρομολόγιο τους.

ΤΡΙΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Η επομένη του Αγίου Ιωάννη. Χιονιάς. Και μέσα στον χιονιά κάποιος χτυπά την πόρτα. Ανοίγουμε και βλέπουμε έναν κούριερ να φέρνει ένα δέμα από την Γερμανία. Το ανοίγουμε και μένουμε έκπληκτοι: περιέχει τρία υπέροχα μοντέλα/αυτοκινητάκια της Μερσεντές και πολλές γερμανικές σοκολάτες. Η χαρά των παιδιών.

Είναι από τον αναγνώστη μας Γιώργο Μουστάκα (Jorgos Mou) από τον Πιτροφό. Ζει και εργάζεται στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης και στο μουσείο της Μερσεντές! Από εκεί μας τα έστειλε και τα φωτογραφίσαμε και για εσάς. Τον γνωρίσαμε στο τέλος του καλοκαιριού στην Χώρα κι έστειλε κάτι ως ευχαριστώ που του κρατάμε παρέα κάθε μέρα στην Γερμανία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Εν Άνδρω το διαβάζουν στα καράβια. Το διαβάζουν σε πόλεις μακρινές. Το διαβάζουν και χαίρονται με όσα μαθαίνουν άνθρωποι που δεν ξέρουμε. Τους κρατάμε συντροφιά, τους δίνουμε εικόνες από μια πατρίδα από την οποία κρατιούνται τις δύσκολες ώρες. Τους παρέχουμε πληροφόρηση για τις χαρές και τις λύπες μας, για τα καλά μας και τις δυσκολίες μας. Τους θυμόμαστε λοιπόν κι εμείς και τους μνημονεύουμε και τους ευχομαστε καλή χρονιά...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό το κόκκινο κάμπριο.....μου έκλεψε την καρδιά!