ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ: Με τους ταπεινούς της γης...

Μια διαφορετική πίτα έκοψαν σήμερα το μεσημέρι στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου. Κι ήταν διαφορετική γιατί προοριζόταν για τους ταπεινούς της γης. Για τους ξωμάχους της ζωής. Το ιδιαίτερο ήταν πως ο μητροπολίτης Άνδρου-Σύρου-Τήνου-Μυκόνου Δωρόθεος ΙΙ ήταν αυτός που έκοψε την πίτα πιστός για μια ακόμα χρονιά στο ετήσιο ραντεβού του με τους γέροντες. Στην φωτογραφία η αγιοβασιλειόπιτα, όπως την αποκαλεί ο δεσπότης (φωτ. Χαρίδημος).

Το Εμπειρίκειο Γηροκομείο και Νοσοκομείο είναι έργο του 1894 και υπήρξε δωρεά της οικογενείας Κωνσταντινου Λ. Εμπειρίκου στην ¨Άνδρο. Έργο σημαντικό που πάνω από έναν αιώνα έχει προσφέρει πολλά στο νησί, στους απόκληρους, στους γέροντες, στους ταπεινούς αυτής της γης. Στην φωτογραφία το πορτρέτο του Κωνσταντίνου Εμπειρίκου στο κτήριο του Γηροκομείου (φωτ. Χαρίδημος).

 Αν κάτι αξίζει στην εκκλησία είναι αυτές οι χωρίς φανφάρες παρουσίες της δίπλα στους ξεχασμένους της ζωής. Το Εν Άνδρω από όλες τις πίτες που έκοψε αυτό το διήμερο στην Άνδρο ο μητροπολίτης επέλεξε να προβάλει αυτή την μία και ξεχωριστή. Εδώ στην μεγάλη αίθουσα του Γηροκομείου παρόντων όλων των φιλοξενουμένων του Γηροκομείου ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ ευλόγησε κι έκοψε την πίτα. Παρόντες ο διευθυντής του Ιδρύματος, η αδελφότητα της Παναχράντου και ιερείς της περιοχής (φωτ. Εν Άνδρω).

 Να σημειώσουμε την απουσία πολιτικών προσώπων από αυτή την πίτα, πλην μιας δημοτικής συμβούλου γνωστής για την συμπαράσταση της στο Γηροκομείο. Στην φωτογραφία ο μητροπολίτης ευλογεί την πίτα. Ανάμεσα στους ιερείς που παραβρισκονται διακρίνεται και παπα-Γιάννης Στάμος που ζει στο Γηροκομείο τα τελευταία χρόνια (φωτ. Χαρίδημος).

 Ο μητροπολίτης μοιράζει τα κομμάτια της πίτας στους παρισταμένους. Να σημειώσουμε πως ο μητροπολίτης. η αδελφότητα της Παναχράντου και οι άλλοι ιερείς συνέφαγαν ακολούθως μαζί με τους γέροντες στην τραπεζαρία του Γηροκομείου (φωτ. Χαρίδημος).

 Τέλος να σημειώσουμε πως το φλουρί της πίτας έπεσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διευθυντή του Ιδρύματος Μανώλη Ψυχάλη πρώην πλοίαρχο Ε.Ν. (φωτ. Χαρίδημος).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλα, για την πιτα της Αρνης δεν μπορουσες να γραψεις και πολλα... (διαγράφεται μια υβριστική φράση - Εν Άνδρω)...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Επειδή σας δυσκολεύει η ανάγνωση ξαναγράφουμε εδώ το σχόλιο μας που απευθυνόταν στο έργο της εκκλησίας μπας και το καταλάβετε:
"Αν κάτι αξίζει στην εκκλησία είναι αυτές οι χωρίς φανφάρες παρουσίες της δίπλα στους ξεχασμένους της ζωής. Το Εν Άνδρω από όλες τις πίτες που έκοψε αυτό το διήμερο στην Άνδρο ο μητροπολίτης επέλεξε να προβάλει αυτή την μία και ξεχωριστή."
Που σημαίνει πως δεν γράψαμε για τις 10 και βάλε πίτε που έκοψε ο μητροπολίτης εκτός αυτής της μιας για τους ταπεινούς της γης που δείχνει φροντίδα μόνο η εκκλησία.
Ελπίζουμε πάντως η εκκλησία να δείξει φροντίδα και για την περίπτωση σας γιατί εσείς ανήκετε στην κατηγορία των ανοήτων ανωνύμων που βρίζουν. Γι' αυτό και κοψαμε το υβρεολόγιο σας.
Ευχαριστώ γιατί βοήθησε να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει ταπεινοί και τι ανόητοι...
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro