Σύλλογος Γυναικών Κορθίου: η πίτα ενός συλλόγου με αξιόλογη δράση...

Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου ιδρύθηκε πριν 12 χρόνια. Σύντομα συγκέντρωσε γύρω του όλες τις δραστήριες γυναίκες του Κορθίου και πέτυχε να έχει αξιόλογη δράση αφήνοντας το στίγμα του στην περιοχή. Στίγμα κοινωνικό, πολιτιστικό και κάποιες στιγμές και ιδιαίτερα χρηστικό. Ανάμεσα σε πολλά να απαριθμήσουμε εν εκτάσει δενδροφύτευση στην παραλία με 200 αρμυρίκια, συζήτηση με την Καρυστιανή για τις γυναίκες των ναυτικών και τον ρόλο τους στην κοινωνική ζωή της Άνδρου, προσφορά επιτραπέζιων παιχνιδιών, μαγνητοφώνου, μπάλες κλπ για όλα τα σχολεία της περιοχής, βοήθεια σε άπορες οικογένειες, ιατρικός έλεγχος σε συνεργασία το νοσοκομείο Μεταξά για δωρεάν εξέταση μαστού και τεστ-παπ, μέτρηση οστικής πυκνότητας κλπ. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την ετήσια πίτα που έκοψε χθες στο Κόρθι (στο Sea Satin) παρουσία 140 μελών και φίλων του συλλόγου. 

Μιλώντας κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας στα μέλη του Συλλόγου η πρόεδρος πληροφόρησε πως ξεκινά τμήμα παραδοσιακών χορών. Κάτι που υπήρχε παλαιότερα στην περιοχή του Κορθίου και το οποίο κάποια στιγμή σταμάτησε. Είναι ευτύχημα που ξεκινά και πάλι με πρωτοβουλία του συλλόγου μιας και το Κόρθι ήταν η μόνη περιοχή που δεν είχε (Χώρα και Υδρούσα έχουν ήδη χορευτικό). Επίσης να σημειώσουμε πως ο σύλλογος συμμετέχει με 5 μέλη στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ από 1 μέχρι 4 Φεβρουαρίου 2019 με σκοπό να στηρίξει την παρουσία της Άνδρου στην μεγάλη εκδήλωση για την γαστρονομία που γίνεται στην Αθήνα, στον δυτικό αερολιμένα. Και τέλος ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την συμμετοχή των γυναικών στο Κορθιανό Καρναβάλι του 2019. 

Όμως το πιο σημαντικό που κατάφερε η νέα διοίκηση του συλλόγου είναι η σύμβαση για προνομιακές παροχές του νοσοκομείου ΙΑΣΩ στις γυναίκες μέλη του, καθώς και στα παιδιά τους (ένα επίτευγμα που κάνει περήφανες τις κυρίες που έτρεξαν και τα κατάφεραν). Στη φωτογραφία άλλη μια σκηνή από την χθεσινή πίτα του συλλόγου στο Κόρθι. 

Ο Σύλλογος αριθμεί σήμερα περίπου 130 μέλη. Στις τελευταίες εκλογές έλαβαν μέρος 75 μέλη. Κάτι που δείχνει την έκταση της δραστηριότητας του. Απόδειξη αυτής της δράσης του είναι πως μόνο την εφετινή χρονιά (από τις 4/11/2018 μέχρι σήμερα) ο σύλλογος έχει συμμετάσχει στην παραδοσιακή γιορτή φουρτάλιας, στην Λευκή Νύχτα, στην εορτή των καλικαντζάρων. Στην φωτογραφία η πρόεδρος του συλλόγου και μέλη του ΔΣ .

Την πίτα του συλλόγου ευλόγησε και έκοψε ο Γέροντας Ευδόκιμος και ο πατέρας Αέτιος. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την κοπή της πίτας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

"Εκτεταμένη" ίσως καλύτερα;...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όντως πολύ καλύτερα. Να σας στέλνουμε τα κείμενα για επιμέλεια; Θα χαιρόμαστε αν το αποδεχτείτε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μ'αρέσει που κάποιοι με πολλά θέματα μάλλον σπίτι τους τύπου "περαστικός",βγάζουν όλα τους τα νευράκια σε αναρτήσεις .

This comment was minimized by the moderator on the site

Εν εκτάσει;;;;αναλυτικά, λεπτομερώς,με πολλά λόγια ίδια έννοια με το ''εκτενή'.'Γιατί θυμώνετε κύριε που γράψατε το κείμενο;;πρέπει να προσέχει κανείς όταν γράφει δημοσίως.Ε λοιπόν δεν μου κάνει το''εν εκτάσει'',και σ όλους που ξέρουμε Ελληνικά.Καλημέρα σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε όχι και ......εκτενή .....δενδροφύτευση......
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εν εκτάσει σας κάνει ή όχι;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro