ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Με χαρταετούς, καράβια... κι ελικόπτερα!...

Κόσμος πήγε, κόσμος ήρθε στο νησί αυτές τις μέρες. Πήγαν κι ήρθαν τα καράβια. Όμως πήγαν κι ήρθαν και ελικόπτερα. Δεν έχουμε που δεν έχουμε αεροδρόμιο (και δεν θα έχουμε) νάρχεται κανένα ελικόπτερο να νοιώθουμε κι εμείς λίγο εναέριοι. Στην εντυπωσιακή φωτογραφία μας το ελικόπτερο που έφτασε απόγευμα Καθαρής Δευτέρας στις Στενιές. Όπως έρχεται καταπάνω νομίζεις πως είναι κάτι σαν... αεροπλάνο F-16!!! Ή, για να το πούμε πιο σωστά σαν εκείνα τα φοβερά ελικόπτερα που βλέπουμε σε πολεμικά βίντεο. Αυτό κι άλλο ένα που ήρθε στην Χώρα ήταν κάτι σαν έκπληξη μιας μέρας που είναι, έτσι κι αλλιώς, αφιερωμένη στα εναέρια μέσα! Στους χαρταετούς δηλαδή!... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μέρα γιορτινή και δοξαστική λοιπόν. Και βγήκαν οι Μενητιανοί στο ξάγναντο - κάπου μετά το Υψηλού - να πετάξουν τον χαρταετό. Η μαμά με τ' αγόρια της προσπαθεί να πετάξει τον χαρταετό και ο παππούς παιδεύεται με την φωτογραφική μηχανή. Είκονες χαρακτηριστικές της μέρας με την οποία ολοκληρώνεται το τριήμερο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στο παλιό ελικοδρόμιο του Νειμποριού και εκεί μπαμπάδες και παιδιά δίνουν κι αυτοί την μάχη του χαρταετού. Εδώ ο αέρας ευνοϊκός και ο αέτος στα σύννεφα. Ούτε που φαινότανβ μέχρι που έκοψε το ζύγι και πάρτον στην θάλασσα με δεκάδες τούμπες. Και του χρόνου... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο παππούς δίνει την μάχη του χαρταετού για τον εγγονό. Και τα καταφέρνει στην παραλία του Νειμποριού (φωτ. Εν Άνδρω).

 Πιο πέρα μια ωραία κοπέλα δίνει την μάχη του πρώτου μπάνιου στην θάλασσα με ασκήσεις προετοιμασίας. Πιο πίσω ο σκύλος της λιάζεται αραχτός (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στην Χώρα που άδειασε ξαφνικά το παιδικό χορευτικο συγκρότημα δίνει παράσταση για να γιορτάσει την μέρα με ελάχιστους παρόντες. Οι περισσότεροι μάζευαν τα μπαγάζια τους να προλάβουν τα δύο καράβια... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Να μην ξεχάσουμε - μέρα γιορτής και δύο λόγια για το AnDrop το τσίπουρο της Άνδρου που βγήκε με νέα ετικέτα και σε μικρό μπουκαλάκι και μέχρι το Πάσχα θα βγάλει και το ούζο Άνδρου!Κάποιοι παλεύουν να ορθοποδήσουν και να παράξουν προϊόντα στο νησί. Τους συμπαραστεκόμαστε (φωτ. Εν Άνδρω).

  Και ξάφνου μες το ήσυχο απόγευμα με έναν εντυπωσιακό ελιγμό ένα ελικόπτερο κάνει την εμφάνιση του πάνω από τις Στενιές. Κάνει στροφή από πάνω. Πιλότος ο Μάριος Ηλιόπουλος της Sea Jets! Μέσα σε όλους πέρασε κι αυτός για λίγο από την Άνδρο. Κόσμος πήγε κόσμος ήρθε με τα καράβια που γέμισαν. Ήρθαν και 2-3 ελικοπτερα για να σπάσουν την ρουτίνα των πλοίων και των ημερών. Γίναμε λίγο εναέριοι βλέποντας τα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Όπως ήρθε έτσι κι έφυγε το ελικόπτερο μια ώρα αργότερα με έναν ακόμα εντυπωσιακό ελιγμό... (βίντεο Εν Άνδρω).

 Όμως η μέρα δεν είχε τελειώσει, Το Καραβοστάσι στο Γαύριο δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Κι όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα ο Γιώργος κάνει το τοπικό γλέντι. Και προσήλθε κόσμος πολύς λόγω μέρας και λόγω καιρού. Στο λιμάνι την ώρα που έφευγαν φορτωμένα τα πλοία οι επιβάτες έβλεπαν την υπέροχη διασκέδαση και ψιλοζήλευαν! (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Και δώστου χορό και τραγούδι στο Καραβοστάσι. Το πιο ωραίο ήταν την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι το Superferry II για το τοπικό στις 21:15 ακουγόταν το τραγούδι "ένα πλοίο στο Κάβο Ντόρο" και έγινε και η σχετική πλάκα γιατί ο καπετάν Τάσος σφύριζε την ίδια στιγμή την άφιξη. Ήταν σαν το πλοίο του τραγουδιού να έμπαινε στο λιμάνι κυριολεκτικά από τον Κάβο Ντόρο. Και με αυτή την χαρακτηριστική ατάκα της μέρας να ευχηθούμε ως Εν Άνδρω που καλύψαμε για μια ακόμα φορά όλη σχεδόν την Άνδρο Καλή Σαρακοστή. Και του χρόνου...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet