Διάρρηξη και στην Παναγιά Παλατιανή της Χώρας!!!

Η εκκλησία σήμερα το πρωί (φωτ. Εν Άνδρω).

Σήμερα το μεσημέρι (19/3/19) διαπιστώθηκε διάρρηξη στην Παναγία Παλατιανή της Χώρας. Το εκκλησάκι ανήκει στην ενορία της Θεοσκέπαστης και είναι μόλις λίγα μέτρα πριν την έξοδο στην πλατεία Καΐρη. Λέγεται Παλατιανή γιατί αποτελούσε καθολικό παρεκκλήσιο του Παλατιού στο Κάτω Κάστρο την εποχή της Ενετοκρατίας στην Άνδρο.

Το παράθυρο που έγινε η διάρρηξη (φωτ. Εν Άνδρω).

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα οι άγνωστοι είχαν παραβιάσει το παράθυρο της εκκλησίας και είχαν μπει από εκεί μέσα. Είχαν καλύψει με αφρό τους μηχανισμούς ασφαλείας. Από μια πρώτη εξέταση των αρμοδίων φάνηκε πως έχουν πάρει μια μικρή εικόνα. Δεν βρήκαν χρήματα. Ματά από επισταμένη έρευνα των αρμοδίων βρέθηκε και η εικόνα που θεωρήθηκε απολεσθείσα. Ως εκ του του η διάρρηξη του ναού αφήνει πίσω της μόνο υλικές ζημιές.

Η αστυνομία της Άνδρου έχει επιληφθεί της όλης έρευνας…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι η σύληση των τριών ναών(Παναγίας,Αγ.Γεωργίου,Παλατιανής).Ομως διερωτώμαι γιατί δεν πήγαν σε ποιό απομονωμένες εκκλησίες στα χωριά(πράγμα που έχει συμβεί στο παρελθόν) χωρίς μεγάλο κίνδυνο.Προφανώς γνωρίζουν ότι τα παγκάρια είναι άδεια.Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου για την αστυνομία-εφόσον είναι μόνιμοι κάτοικοι-να τους εντοπίση.
Ασχετα από την αξία των κλοπιμαίων, είναι θέμα γοήτρου για το τοπικό αστυνομικό κλιμάκιο αλλά και ανάσχεσης όλων των προσεχών επίδοξων υποψηφίων διαρρηκτών, εντοπίων ή/και εισαγομένων.
Η μειωμένη στελέχωση της κεντρικής μονάδος, η κατάργηση τμημάτων του παρελθόντος και η υποστελέχωση των εναπομεινάντων ,η έλλειψη πεζών περιπολιών και μπλόκων σε ανύποπτα σημεία, ερεθίζουν τους υποψηφίους διαρρήκτες και οδηγούν σε τέτοια ή ακόμα χειρότερα γεγονότα.