Γιατί δεν οριοθετούνται ο Άγιος Πέτρος και η Χρυσή Άμμος;

Με αφορμή τα σχόλια σας ρωτήσαμε και μάθαμε ότι κατά την φετινή περίοδο οι παραλίες Άγιος Πέτρος και Χρυσή Άμμος (εκτός αυτής του Μπατσίου) έχουν επίσης καθοριστεί ως πολυσύχναστες (Λιμεναρχείο, Δήμος, Περιφέρεια). Δηλαδή προσελκύουν πάνω από 300 άτομα την ημέρα το καλοκαίρι. 

Ο Δήμος μετά την λήψη της απόφασης είχε την υποχρέωση να προσλάβει ναυαγοσώστη για κάθε μια από αυτές για τετράμηνο (από 1/6) κάτι που σημαίνει πως έπρεπε ήδη να είναι εκεί. Και βέβαια να τις έχει οριοθετήσει για την ασφάλεια των κολυμβητών.

Παρότι η απόφαση έχει γνωστοποιηθεί επισήμως στον Δήμο από τα τέλη Μαρτίου ο δήμαρχος μέχρι σήμερα (επί 2,5 μήνες) δεν έχει τίποτα! Σε ερωτήσεις που ήδη έχουν γίνει από ενδιαφερόμενους στις γιατί υπάρχει η καθυστέρηση (οριοθέτηση, ναυαγοσώστη) ο δήμαρχος πετάει το μπαλάκι σε άλλους!...

Όλα αυτά οδηγούν στο αποτέλεσμα να μην υπάρχει οργανωμένη κατάσταση σε δύο πολυσύχναστες παραλίες. Αν γίνει κάποιο ατύχημα (πνιγμός, σκάφος κλπ) τι θα απαντήσει ο δήμαρχος;

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

Οριοθέτηση του χώρου λουομένων στο Μπατσί

Ο οριοθετημένος χώρος όπως απεικονίζεται στον χάρτη Google.

Με απόφαση του λιμενάρχη Άνδρου οριοθετείται ο χώρος των λουομένων στον όρμο του Μπατσίου στα 200 μέτρα από την ακτή. Τα σκάφη και τα άλλα πλοιάρια της μαρίνας δεν θα πρέπει για λόγους ασφαλείας να πλησιάζουν στον οριοθετημένο χώρο - Εν Άνδρω.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 06/2019

ΘΕΜΑ: «Οριοθέτηση χώρου λουομένων εντός όρμου Μπατσίου».

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΑΝΔΡΟΥ Έχοντας υπόψη:

α) Το άρθρο 141 του ν.δ. 187/1973 «Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» (Α΄ 261/03-10-1973).

β) Τα άρθρα 188, 295 και 296 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Άνδρου (Β΄ 487/1978).

γ) Το εδάφιο (η) της παραγράφου 2 του άρθρου 9 και το άρθρο 35 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Αριθ. 20, όπως ισχύουν (Β΄ 1929/30-05-2018).

δ) Το υπ’ Αριθ.Πρωτ.: 2131.16/241/19/26-03-2019 πρακτικό συνεδριάσεως της επιτροπής του άρθρου 11 του π.δ. 31/2018 (Α’ 61) (ΑΔΑ: Ω5ΨΩ4653ΠΩ-Ξ0Γ).

ε) Την ανάγκη για ασφάλεια και προστασία των λουομένων στην παράκτια περιοχή εντός όρμου Μπατσίου Άνδρου, που παρουσιάζει μεγάλη προσέλευση λουομένων κατά τους θερινούς μήνες.

στ) Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ

  1. Την απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας κάθε είδους σκάφους για το χρονικό διάστημα από 01 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου έκαστου έτους, στη θαλάσσια περιοχή εντός όρμου Μπατσίου νήσου Άνδρου, και συγκεκριμένα, στο θαλάσσιο χώρο που αποτελεί χώρο λήψης θαλάσσιου λουτρού και περικλείεται, όπως αυτός οριοθετείται από την παράκτια ζώνη και τις νοητές ευθείες που ορίζουν τα κάτωθι σημεία και αποτυπώνονται στο παρακάτω απόσπασμα δορυφορικής απεικόνισης: (Α) φ: 37.857325°Β, λ: 24.784924°Α, (Β) φ: 37.857787°Β, λ: 24.781271°Α και (Γ) φ: 37.856652°Β, λ: 24.780761°Α, (Δ) φ: 37.854983°Β, λ: 24.780075°Α.
  2. Η οριοθέτηση του θαλασσίου χώρου θα γίνεται με πλωτούς σημαντήρες, απόστασης δέκα (10) μέτρων ο ένας από τον άλλον. Οι πλωτοί σημαντήρες θα είναι χρώματος κίτρινου και η τοποθέτηση τους θα γίνει με μέριμνα του Δήμου Άνδρου ή οποιουδήποτε άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου, κατόπιν αιτήσεώς του. Οι πλωτοί σημαντήρες δεν θα συνδέονται μεταξύ τους με οποιονδήποτε τρόπο και θα αγκιστρώνονται ή θα προσδένονται στο βυθό.
  3. Με μέριμνά του Δήμου Άνδρου να τοποθετηθούν πινακίδες ανά τακτά διαστήματα της ακτογραμμής σε εμφανές σημείο, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα οι οποίες θα αναγράφουν το ακόλουθο κείμενο: ''ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΗΡΩΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΛΗΨΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΗΡΩΝ''. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Άνδρος, 12-06-2019 Αριθ.Πρωτ.: 2131.1/518/19 Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Τηλέφωνο Fax Email : Χώρα Άνδρου : 84 500 : 2282022250 : 2282071213 : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  4. Οι παραβάτες της παρούσας, ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/1973 (Α΄ 261), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 5. Να καταχωρηθεί στο Βιβλίο Αποφάσεων Λιμενάρχη, να αναρτηθεί για δημοσίευση στο διαδικτυακό Πρόγραμμα «Διαύγεια» και να κοινοποιηθεί για εκτέλεση.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

300 λουομενοι την ημερα....ζορκος.... βιταλι.... φελλος...κυπρι.... χαλκολιμιωνας.... ορμος κορθιου.... εξω γιαλια....αχλα.... ατενι.... τουλαχιστον!!!!
Διορθωσαν τα ντουβαρακια στο μπατσι αλλα ξεχασαν να διορθωσουν το φυλακιο του ναυαγοσωστη, τις ντουζιερες...ξεχασαν να επισξευασουν το ντουβαρι στον αγιο κυπριανο ... αλλα οι γαμοι και βαπτισεις συνεχιζονται....σταματησαν το πεζοδρομιο απο αγιο πετρο σε λιοπεσι για 30 μετρα.... αφησαν τα χωματα μεσα στον δρομο... δεν εχουν ασχοληθει για πεζοδρομια στον αγιο πετρο, στη ψιλη αμμο, στο κυπρι....πινακιδες στους δρομους οπου θελει βαζει ο καθε πικραμενος....παρκινγκ παντου ανεξελεγκτα οπου βολευεται ο καθε απολιτιστος.... οδηγικη συμπεριφορα ιδιαιτερα απο καποιους ντοπιους εγκληματικη....τροχαια πουθενα!....και πολλα αλλα....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙΣΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ
Ξαπλώστρες καταλαμβάνουν κάθε εκατοστό άμμου, μέχρι το κύμα. Καντίνες με ηχεία, λειτουργούν ως «καφετέριες στην άμμο». Παραλιακά εστιατόρια έχουν βγάλει τραπεζάκια για ρομαντικά δείπνα δίπλα στη θάλασσα. Παραθαλάσσια μπαρ έχουν στήσει εξέδρες και περιφραγμένους χώρους για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους.
Ξενοδοχεία διαφημίζουν παραδεισένιες ιδιωτικές παραλίες.
Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των περιπτώσεων; Είναι… η παρανομία. Η χρήση των αιγιαλών και των παραλιών από τους δήμους και ιδιώτες υπόκειται σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις οποίες οφείλουν να τηρούν.
Ας δούμε τις βασικότερες από αυτές:
1. Πώς παραχωρείται η χρήση αιγιαλού και παραλίας; Αιγιαλοί και παραλίες είναι, βάσει του Συντάγματος, δημόσιοι (εκτός συναλλαγής) και κοινόχρηστοι. Κάθε χρόνο, το υπουργείο Οικονομικών εκδίδει μια απόφαση με την οποία παραχωρεί το δικαίωμα απλής χρήσης τους στους δήμους, που με τη σειρά τους μπορεί να το παραχωρήσουν σε ιδιώτες ή δημοτικές επιχειρήσεις. Η παραχώρηση της εκμετάλλευσης χώρου μπροστά από μια τουριστική επιχείρηση (λ.χ. ένα ξενοδοχείο) μπορεί να γίνεται απευθείας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις μέσω δημοπρασίας από τον Δήμο.
2. Υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας; Οχι. Ακόμα κι αν μια επιχείρηση (λ.χ. ένα ξενοδοχείο) βρίσκεται ακριβώς μπροστά από μια παραλία, οφείλει υποχρεωτικά να διατηρεί ελεύθερη την πρόσβαση των λουομένων (αν η μόνη δίοδος είναι μέσω των εγκαταστάσεών του).
3. Υπό ποιους όρους επιτρέπεται να τοποθετούνται ομπρέλες και ξαπλώστρες; Η μέγιστη παραχωρούμενη επιφάνεια δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% μιας παραλίας. Και η μέγιστη κάλυψη της χρήσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό της έκτασης που παραχωρήθηκε: πρέπει να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι μήκους ενός μέτρου. Επιπλέον, οι ξαπλώστρες δεν επιτρέπεται… να είναι «η μία επάνω στην άλλη»: ένα τυπικό σετ (ξαπλώστρα – ομπρέλα – τραπεζάκι) πρέπει κατ’ ελάχιστον να έχει χώρο 5 τετραγωνικών μέτρων.
4. Μπορούν οι ξαπλώστρες να φθάνουν στο κύμα; Οχι. Υποχρεωτικά πρέπει να διατηρείται απόσταση 5 μέτρων από την τελευταία σειρά από ξαπλώστρες μέχρι τη θάλασσα.
5. Σε μια μεγάλη παραλία μπορούν να υπάρχουν πολλές παραχωρήσεις σε «ομπρελάδες»; Ναι. Αλλά πρέπει να καταλαμβάνουν έως 500 τ.μ. έκαστος και να διατηρούν ανάμεσά τους ελεύθερη ζώνη 100 μέτρων (και συνολικά να καταλάβουν έως το 50% μιας παραλίας). Η υποχρέωση ελεύθερης ζώνης δεν ισχύει για τις περιπτώσεις χρήσης της παραλίας από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επαφή με αυτήν.
6. Τα εστιατόρια «επάνω στο κύμα» είναι παράνομα; Ναι. Ο νόμος απαγορεύει ρητά την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
7. Τι ισχύει για τις καντίνες; Μπορούν να καταλάβουν μέχρι 15 τ.μ. Πρέπει να λειτουργούν με άδεια και να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν επιτρέπεται να έχουν ηχεία και πρέπει να απέχουν 100 μέτρα από τις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις (λ.χ. κέντρα αναψυχής, ξενοδοχεία).
8. Επιτρέπονται περιφράξεις επάνω στην άμμο; Κατηγορηματικά όχι. Η παραχώρηση απλής χρήσης δεν ακυρώνει την κοινοχρησία του αγαθού. Επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε κατασκευή που συνδέεται μόνιμα με το έδαφος, όπως οι πακτώσεις με τσιμέντο.
9. Τι ισχύει για τη μουσική; Απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στον δημόσιο χώρο. Στις περιπτώσεις παραθαλάσσιων επιχειρήσεων, η παραγόμενη στάθμη θορύβου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ.
10. Τι ισχύει για τον φωτισμό; Πρέπει να είναι χαμηλός και περιορισμένος, στο απολύτως αναγκαίο για λόγους ασφαλείας και καθοδήγησης.
11. Αυτά ισχύουν για όλες τις παραλίες; Ναι, εκτός από τις παραλίες των προστατευόμενων περιοχών (Natura), όπου υπάρχουν πιο συγκεκριμένοι περιορισμοί, όπως η απαγόρευση ισοπέδωσης των αμμοθινών και ο υποχρεωτικός καθημερινός καθαρισμός τους.
12. Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τι Πού μπορεί να απευθυνθεί ένας πολίτης για να καταγγείλει παρανομίες στη χρήση μιας παραλίας; Τυπικά υπεύθυνοι είναι ο δήμος αλλά και το αρμόδιο Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας (οι παλαιές Κτηματικές Υπηρεσίες). Αυτοψίες πρέπει να πραγματοποιούν και οι δύο για την τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί, επομένως ο πολίτης μπορεί να απευθυνθεί σε οποιονδήποτε από τους δύο. Στην πραγματικότητα βέβαια, επειδή οι μισθώσεις παραλιών γίνονται κατά κανόνα σε τοπικούς επιχειρηματίες, είναι ίσως σοφότερο να απευθυνθεί κάποιος απευθείας στο Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας, κάνοντας έγγραφη καταγγελία. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις (λ.χ. ηχορρύπανση) ενδέχεται να εμπλέκεται και η αστυνομία. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που ενοικιάζουν μέσα θαλάσσιας αναψυχής, αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το Λιμενικό Σώμα, το οποίο ορίζει και τους ειδικούς όρους λειτουργίας τους. Δυστυχώς, στην πράξη οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες στις μισθώσεις είναι ελάχιστες, άλλοτε ελλείψει προσωπικού και άλλοτε ελλείψει βούλησης.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ ΓΑΥΡΙΟΥ'' ,( ΟΧΙ '' ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ '' ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ) ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΛΑΥΨΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ, ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.
ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟ ΚΤΗΜΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ !
ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ.....΄Η ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΥΔΡΟΥΣΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ ? ?
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΩΣ...ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ! !
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ? ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Είναι λυπηρό να κάνετε αντιπολίτευση στο Εν Άνδρω με το όνομα της παραλίας που εσείς ξέρετε έτσι κι εμείς αλλιώς. Φερτε μας το επίσημο όνομα της. Εμείς έτσι το ξέρουμε από τον πατέρα μας κι έτσι θα το λέμε. Αν σας αρέσει. Αν δεν σας αρέσει μην ξαναγράψετε εδώ.
(β) Είναι λυπηρό να μην σας ενδιαφέρει το επιχείρημα σας, αλλά ποια είναι η στάση μας απέναντι σε αυτόν που εσείς κατηγορείτε. Άρα δεν σας ενδιαφέρει ο διάλογος. Σας ενδιαφέρει η αντιπαλότητα μαζί μας. Το γιατί δικός σας λόγος.
(γ) Δεν είχα χάσει ΠΟΤΕ τίποτα με τον Κ. Θωμά. Υπήρξαμε πολιτικοί συνοδοιπόροι στηρίζοντας τον πρώην δήμαρχο. Διαπίστωσα εγκαίρως την πολιτική ανικανότητα και αράνεια του. Τα διαπίστωσε αργότερα. Στο μεσοδιάστημα αντιπαρατεθήκαμε ΔΗΜΟΣΙΑ. Χωρίς ψευδεπίγραφα και ψευδώνυμα. Στην πορεία συνέκλινε μαζί μας απαρνούμενος και χρήματα και τίτλους. Μια στάση καθόλα έντιμη που δεν καταλαβαίνετε εσείς.
(δ) Ως δήμαρχος έκανε λάθη. Το ξέρουμε. Το έχει παραδεχτεί και ό ίδιος. Με εξαίρεση τους Σουσούδη και Καπάκη που δεν έχουν κάνει ποτέ κανένα λάθος (έτσι ισχυρίζονται) όλοι οι άλλοι κάνουν λάθη. Γιατί είναι κακό να τα παραδεχόμαστε;
Μετά τα παραπάνω που τόσο επιπόλαια και κακότροπα μας προσάψατε ας διαβάσει ο κόσμος το επιχείρημα σας κι ότι καταλάβει...
Καλησπέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά τα λέμε όλα μην ξεχνάμε τα συμφέροντα ποιος ακούει. Να οργανωθούμε να κάνουμε πορεία στο Δημαρχείο να έλθουν και τα κανάλια και έτσι μόνο θα τραβήξουμε την προσοχή τους για όλα τα προβλήματα.
Ο αγώνας συνεχίζεται !!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ''ΝΟΜΟΤΥΠΕΣ ΑΔΕΙΕΣ'' ΚΥΡΙΟΙ, ΝΕΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ, ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ''ΚΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ'' ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ.... ΜΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ???? ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ???
ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ...ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ''' ΟΡΘΗ ΠΡΟΒΟΛΗ'' ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ !!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ...ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ - ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ...ΜΟΥΡΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΑΣΩΝ , ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΜΟΥΣ ΚΙ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ....ΚΑΙ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ! !
ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ '' ΑΡΧΟΝΤΕΣ'' ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ...
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ, ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ...ΘΟΛΩΝΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ....ΠΡΟΙΚΑ ! ! ! .... ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ....
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειναι 22.15/16.7.19 και από το μεσημέρι 14.30 δεν έχει σταματήσει η μουσική και τα μπάσσα και τα τύμπανα στην παραλία Αγ.Πέτρου.
Και να δούμε που θα φθάσει απόψε. Ολοι κατ'ιδίαν μιλάνε για την ενόχληση αλλά κανένας δεν αποτείνεται στο Λιμεναρχείο.
Εγώ αύριο φεύγω αλί σ'αυτούς που θα το τρώνε στη μάπα αυτό το νταβαντούρι όλο το καλοκαίρι. Περαστικά σας..χα...χα..χα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Να καλέσετε Αστυνομία και Λιμενικό για την ηχορρύπανση από τις καντίνες και το Τμήμα Υγιεινής του ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ για τον έλεγχο τηρησης των όρων με τους οποίους αδειοδοτήθηκαν οι καντίνες που οπωσδήποτε ΔΕΝ περιλαμβάνει χρήση μουσικής και μάλιστα τέτοιας έντασης. Μετά από την βεβαίωση των παραβάσεων από τις ανωτέρω υπηρεσίες ενημερώνεται εγγράφως ο Δήμος για την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.
Έτσι για να ξέρουμε ποιες είναι οι διαδικασίες και να μην λέμε μπούρδες.
Αν εμφανιστεί οποιοσδήποτε από τους ανωτέρω ειδοποιείστε με.......δεν έχει συμβεί ποτέ έως σήμερα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποίος Δήμαρχος; Ο επί 5 χρόνια ανύπαρκτος; Ο Κος Σουσούδης, ο οποίος ευτυχώς για το νησί από 1/9 θα γίνει τέως, ασχολείται με το ανεβάζει selfie φωτογραφίες από το πρώτο του καλοκαιρινό μπανάκι, την παρουσία του στη γιορτή του λεμονιού και επίσης από τα έργα που έπρεπε να είχε κάνει... Έγραφε τις προάλλες ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα στην παραλία στο Μπατσί από τις καταστροφές του χειμώνα. Μα καλά το αυτονόητο μας αναφέρει; Ή ότι έφτιαξε στη Χώρα γήπεδο 5Χ5; ΕΛΕΟΣ πια με τον Κο Σουσούδη. Μακάρι να τον υποχρέωνε ο νόμος να αποχωρούσε από τη θέση του αμέσως μετά την ήττα στις εκλογές. Κουράστηκε ο λαός της Άνδρου από την έκθεση στο FB του Κου Σουσούδη και της οικογένειας του και τον τιμώρησε!!! Αντί να γίνει σεμνός και ταπεινός εξακολουθεί να προκαλεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ ζαβοΓαυριώτη σφύρα μου κλέφτικα αν θα δεις εσύ αστυνόμευση. Κανένα ερασιτέχνη ψαρά κυνηγούν.Οταν θα γίνει όμως το μοιραίο τότε θα σχολιάζουν όλοι.
Και πέραν της οριοθέτησης του χώρου των λουομένων έχει ασχοληθεί κανένας (Δήμος ή Λιμενική αστυνομία) με την ηχορύπανση που προκαλούν οι επιχειρηματίες των οργανωμένων περιοχών κολύμβησης Αγ.Πέτρου. Και καλά τις πρωινές ώρες.Τα μεσημεριανά ''μουσικά προγράμματα'' που δεν σέβονται ούτε κατ'ελάχιστο τις ώρες κοινής ησυχίας( 3-5μμ) αφού συνήθως ξεκινούν στις 2.30μμ.στη διαπασών και με φουλ τα μπάσα.
Δεν θα έπρεπε η αστυνόμευση και η επιβολή του αυτονόητου να είναι αυτεπάγγελτη;
Τόσο οι παραθεριστές(ιδίων κατοικιών ή και ενοικιαζομένων) αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι δεν πρέπει να έχουν αυτή την δίωρο μεσημεριανή ανάπαυση;; Kαι βέβαια δεν συζητούμε καν για τα beach party που έχουν ώρα έναρξης την 11ην μμ και λήξη την 6ην πμ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για την ιστορία του θέματος, δείτε και την περσινή σύμβαση του Δήμου για τον ναυαγοσώστη στη παραλία στο Μπατσί. Θα εντυπωσιαστειτε με την χρονική περίοδο ισχύος της, γιατί αφορούσε κυρίως χειμερινούς και όχι θερινούς κολυμβητές !!!
Τελικά, εκτός από ανίκανοι και αδιάφοροι είναι και επικίνδυνοι και μετά αναρωτιούνται για τα αίτια της ήττας που βρίσκονται στους ίδιους ...

Περισσότερα