Φωτιά στην Σταυροπέδα. Ξεκίνησε από την χωματερή.

Όλες οι φωτογραφίες είναι αναγνωστών μας και είναι από την σημερινή φωτιά. 

Σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή της Σταυροπέδας. Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από την χωματερή και κατευθύνθηκε μέσω Στρόφιλα προς την θάλασσα καίγοντας και τον αρχαιολογικό χώρο.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε γύρω στις μια και είκοσι το μεσημέρι. Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο όταν η φωτιά είχε ήδη ξεφύγει από τον χώρο των σκουπιδιών. Το πύρινο μέτωπο είχε απλωθεί σε πολλά σημεία, καθώς τα φλεγόμενα χαρτιά τα έπαιρνε ο αέρας που δημιουργούσαν νέες εστίες στην περιοχή. Υπήρχαν όμως και άλλες εστίες πιο πέρα όπως λένε οι πυροσβέστες, γιατί όταν έφτασε η πυροσβεστική βρήκε φωτιά σε πολλά σημεία.

Έγινε προσπάθεια από τους πυροσβέστες να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς τις παραλίες που είχαν κόσμο. Το ενεργό μέτωπο πήγε προς τον αρχαιολογικό χώρο στο ακρωτήριο. Επιτόπου εκτός της πυροσβεστικής έφτασε και κλιμάκιο δασοπυροσβεστών. Η φωτιά έχει πλέον ελεγχθεί εκτός τη χωματερής που χρειάζεται επιχωματώσεις από την μεριά του Δήμου Άνδρου, οι οποίες δεν έχουν γίνει. 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

μια χαρα ολα πανε για το νεο Δήμαρχο...
καθαρισε ο τοπος ( όπως γινεται και σε άλλα νησιά ) κι ετσι εχουμε για χρονια χωρο ταφής...
μπραβο στη ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ και τον ΣΕΔΑ, που ολοκλήρωσαν, με τον περιορισμό της φωτιάς στον παλιό ΧΑΔΑ ...κι έτσι θα έχουμε χώρο ...
αυτή η αυτοανάφλεξη λόγω της ζέστης, ήταν χαρά θεού για όλους τους Ανδριώτες...
δεν είχαμε και το λεγόμενο τοξικό νέφος, προς κανένα χωριό μας, λόγω του ισχυρού βοριά και έτσι...κοινώς σωθήκαμε σαν νησί...
συγχαρητήρια σε όλους...κια ας μην τρωγόμαστε μεταξύ μας φίλτατοι....
μην βγάζουμε τα ματάκια μας μόνοι μας λοιπόν....
και μην σηκώνουμε το θέμα αυτό, κανένας μας...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποτε ένας σύμβουλος του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου που έχει επανεκλεγεί και στην νέα δημαρχιακή 4ετια είχε πει ότι θα πρέπει ο δήμος να κάνει κάποια έργα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στην περιοχή. Έχουν ληφθεί από τον Δήμο αυτά τα απαιτούμενα μέτρα;;; Αν ναι , αποδεικνύονται ανεπαρκή. Αν όχι, γιατί δεν έγιναν , και ποιος ευθύνεται;; Ο σύμβουλος που τότε διερηγνυε τα ιμάτια του, τώρα γιατί σιωπά;;;; Η σιωπή είναι μήπως στο πλαίσιο των νέων συμμαχιών στο νέο συμβούλιο που συζητήθηκαν πολύ προεκλογικά;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙ ΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ.
ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ Η ΖΩΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΤΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΕΜΜΑΤΙΕΣ.
ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕ ΣΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ.
Η ΘΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΥΧΑΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ, ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΜΕΙΝΕΙ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΛΕΟΝ === ΜΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ=== Ο ΝΕΟΣ ΧΥΤΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΑ ΧΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΤΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.