ΜΠΑΤΣΙ SOS: Κάποιος να μαζέψει τα σκουπίδια...

 

Το ξενοδοχείο Αναιρούσα, όπως και η ακτή του, που έχει γαλάζια σημαία, είναι μια ξεχωριστή πανέμορφη γωνιά της Άνδρου. Αλλά και μια γωνιά πολιτισμού όπου γίνονται κάθε χρόνο εκθέσεις σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών. Εφέτος ήταν η χρονιά της Αγγελικής Μακρής. Όμως τα σκουπίδια στον δρόμο αποθαρρύνουν... (φωτ. Εν Άνδρω)... 

Την Παρασκευή λάβαμε ένα ενυπόγραφο σημείωμα με μια φωτογραφία από την στενοχωρημένη εικαστικό που εκθέτει έργα της στο ξενοδοχείο, στο Μπατσί. Εκθέτει έργα της "στην αρχόντισσα Άνδρο', "στην Άνδρο του πολιτισμού" και άλλα τέτοια στερεότυπα, που αρέσουν. Ενόψει Σαββατοκύριακου αποφύγαμε να το δημοσιεύσουμε.

Την Κυριακή το πρωί λάβαμε κι άλλη καταγγελία για το Μπατσί. Την έστειλε φωτογραφικά με mail αναγνώστης μας που αγανάκτησε μην μπορώντας να βρει άδειο κάδο στο λιμάνι. Πάλι δεν δημοσιεύσαμε τίποτα περιμένοντας να περάσει το Σαββατοκύριακο. 

Το Σαββατοκύριακο πέρασε. Οι επίσημοι ήρθαν κι έφυγαν. Οι επισκέπτες του  weekend έφυγαν με τα 4 απογευματινά καράβια της Κυριακής. Και το δημοσιεύουμε τώρα Δευτέρα πρωί παρακαλώντας όσους πετάνε ογκώδη αντικείμενα να σκεφτούν λίγο και την εικόνα του νησιού. Και βεβαίως να βρεθεί κάποιος αρμόδιος στον Δήμο Άνδρου να κάνει κάτι ώστε να μην υπάρξει αυτό το θέαμα τις επόμενες καυτές μέρες που αναμένονται και νέοι επισκέπτες στο νησί μας. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

(α) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

"Καλησπέρα,

Μπορείτε να βοηθήσετε;

Παρουσιάζω την δουλειά μου στο ξενοδοχείο ΑΝΕΡΟΥΣΑ. Για να πάει κανείς στη έκθεση περνάει από αυτό το θέαμα. Είναι ΝΤΡΟΠΗ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Αγγελική Μακρή

(β) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μαζεύει τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν στους κάδους Κυριακή πρωί σε ένα τουριστικό χωριό όπως το Μπατσί που έρχονται και τουρίστες με κότερα;