Κατέβηκε η γαλάζια σημαία και στο Μπατσί!

 

Μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού με την Άνδρο να γεμίζει σιγά-σιγά από κόσμο, μια δυσάρεστη είδηση σκιάζει την τουριστική εικόνα του νησιού: η γαλάζια σημαία με την οποία είχε βραβεύει η παραλία στο Μπατσί… υπεστάλη!

Ο λόγος; Γιατί δεν πληρούσε τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις. Είναι η τρίτη γαλάζια σημαία που χάνει εφέτος η Άνδρος!

Μαζί με την παραλία του Μπατσιού αποσυρθήκαν 16 ακόμη σημαίες από ισάριθμες παράλιες. Οι «γαλάζιες σημαίες» τους αφαιρέθηκαν γιατί αξιολογητές της ελληνικής εταιρίας προστασίας της φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων, που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Τα μέλη της εθνικής επιτροπής κρίσεων και η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Επισημαίνεται όμως ότι στις εν λόγω ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική.

Κ.Ρ.