Πρώτη προτεραιότητα το λιμάνι αυτές τις μέρες. Δεν πάει άλλο!!!

 

Κύριοι του Εν Άνδρω,

Είμαι για μια ακόμα χρονιά για διακοπές στην Άνδρο. Αν το νησί που προτιμούμε και αγαπούμε φιλοδοξεί να προχωρήσει με αξιώσεις στον δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης και του σκληρού ανταγωνισμού, πρέπει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του λιμανιού στο Γαύριο.

Σήμερα το πρωί Δευτέρα 5.8 η κατάσταση ήταν άθλια έως απαράδεκτη. Δρόμοι στενοί, παρανόμως σταθμευμένα δεκάδες αυτοκίνητα, τραπεζοκαθίσματα σχεδόν παντού, έλλειψη αστυνόμευσης – η αστυνομία κραυγαλέα απούσα τις ώρες αιχμής. Μόνο το λιμενικό ήταν παρών μέσα στο λιμάνι - ευτυχώς – και ρύθμιζε την κατάσταση. Έξω όμως από αυτό η κατάσταση ήταν τριτοκοσμική. Κανείς δεν ρύθμιζε την κυκλοφορία πουθενά, ούτε και στον μικρό δρόμο εισόδου και εξόδου από την πόλη. Ήταν μια ταλαιπωρία. Ήμουν στο λιμάνι από τις εννέα περιμένοντας έναν φίλο μου. Ήρθαν τέσσερα πλοία σε 35 λεπτά. Δημιουργήθηκε χάος. Οι εικόνες από τις φωτογραφίες που στέλνω μιλούν από μόνες τους. Δεν πάει άλλο…

Δ.Π.

Παραθεριστής στον Χάρακα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Όντως το πρωί υπάρχει απίστευτα μεγάλη πίεση στο λιμάνι λόγω της εντελώς λάθος δρομολόγησης από το υπουργείο ενός ακόμα πρωινού πλοίου με 10 λεπτά διαφορά! Όμως πέρσι οι αναχωρήσεις της Κυριακής (τέσσερις τον αριθμό σε 40 λεπτά) έκαναν τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Το ότι χτες Κυριακή 4/8 έγινε δυνατό να διακινηθούν 700 ΙΧ και 1500 επιβάτες προς Ραφήνα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έχει να κάνει με το ότι δεν έρχεται πια το τέταρτο πλοίο. Και βεβαίως με το γεγονός πως το λιμενικό κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Χτες για παράδειγμα έφτασαν στο λιμάνι 250 ΙΧ ταυτοχρόνως (δυστυχώς όλοι έτσι κάνουν) για να επιβιβαστούν στο τοπικό δρομολόγιο. Και τα κατάφεραν αναγκάζοντας το πλοίο να καθυστερήσει 20 λεπτά!

Το λιμενικό – απούσης χτες της αστυνομίας έβγαλε λιμενοφύλακα στο  χιλιόμετρο από το λιμάνι! Κι έκανε μόνο του εκτροπή των ΙΧ κοντά στο σούπερ-μάρκετ Μασούτη για να εξυπηρετήσει τους οδηγούς! Η απουσία της αστυνομίας και χτες και σήμερα χαρακτηριστική. Μέρες που είναι – κορύφωση της σεζόν – πρέπει η αστυνομία να διαθέσει έναν ή δύο αστυφύλακες, από την Χώρα, για τις ώρες αιχμής στο λιμάνι.

(Όλες οι φωτογραφίες είναι του αναγνώστη Δ.Π. από τον Χάρακα. Είναι τραβηγμένες το πρωί της Δευτέρας 5/8 στο Γαύριο - Εν Άνδρω)

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να ήτανε η ζήλεια ψωρρα...για του Μπατηδες...σε όλα είναι νόμιμοι..κ μακάρι να τους φτανατε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς η αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία στο λιμάνι όπως και κάποια μετρα μακριά από την θάλασσα και καλώς η κακώς δεν θέλουν να μπλέκουν ο ένας στα χωράφια του άλλου... Βέβαια 2-3 αστυνομικοί που υπάρχουν στο νησί να κάνουν και τους τροχονόμους??? Αλλά θα έρθω να απαντήσω μόνος μου... Γιατί κάνουν και κάτι άλλο??? Περιπολίες??? Ελέγχους??? Αλκοτεστ??? Δεν ξέρω την άποψη σας και σίγουρα θα έχετε πιο σφαιρική από την δική μου αλλά τουλάχιστον το καλοκαίρι που παραθεριζω έχω να δω περιπολικό σε περιπολία ( και δεν μιλάω για μια περατζαδα στην Χώρα αλλά σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού) έχω να δω τουλάχιστον 4 χρόνια... Δυστυχώς...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια λυση υπαρχει να παρουνε τα επιβατικα πλοια να τα πανε στη Χωρα και τα καραβακια με τα αμμοχαλικα πετρελαια βενζινες αερια και γενικα ολα αυτα που δεν πρεπει να ειναι σε ενα λιμανι που εχει κοσμο να τα πανε στο Κορθι.
Εμεις εδω θελουμε το λιμανι για τις ψαροβαρκες και μονο

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΠΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΣΑΝ ΕΠΑΡΧΟΣ
ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ
ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ιστορίες καθημερινής τρέλλας στο Γαύριο, την ώρα των πλοίων, αλλά κι ακόμη μετά ή πρίν σε όλο το μήκος της ποαραλίας με τα αυτοκίνητα, ανάμεσα σε πεζούς, απλωμμένα τραπεζοκαθίσματα, πινακίδες και γλάστρες καταμεσής του δρόμου.
Οι φιλότιμοι Λιμενικοί του γαυρίου, να προσπαθούν να εκτελέσουν και χρέη Τροχαίας, προσπαθώντας να κατευθύνουν τους οδηγούν που αποβιβάστηκαν προς την έξοδο για την ενδοχώρα, ενώ παράλληλα να ρυθμίζουν και αυτούς που ετοιμάζονται να επιβιβαστούν, για την Ραφήνα. Και όλα αυτά σε ένα δρόμο με μέγιστο πλάτος όχι πάνω από 12-15μ κι σε α΄λλα σημεία , ούτε το μισό και με τους πεζούς, μικρούς και μεγάλους, να τον διασχίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, προς τα πρακτορεία, προς τις καφετέριες και τα εστιατόρια, μέσα σε ένα απίστευο αλαλούμ !
Πραγματική απελπισία σε πιάνει όταν αναγκάζεσαι να βρεθείς στο λιμάνι της Ανδρου το Γαύριο.
Εικόνες ντροπής στο λιμάνι του νησιού μας.
Κρίμα, πολύ κρίμα…
Κύριοι νέοι εκλεγέντες τοπικοί μας '' άρχοντες'', αλήθεια που είσαστε κρυμμένοι και δεν εμφανίζεστε , να σώσουμε όλοι μαζί, απο κοινού, ότι μπορούμε να σώσουμε, σε αυτό το αίσχος που ζούμε ολοι μας ?>?
Τι περιμένετε αλήθεια ? ?
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σήμερα διοικούν κατά το νόμο οι παλαιοί. Από 1/9 θα πιάσουν βάρδια οι νέοι. Ρωτάτε για τους νέους που είναι οι οποίοι δεν έχουν νόμιμα την αρμοδιότητα.
Ξέρετε αν τους επιτρέπει ο νόμος και οι παλαιοί να αναλάβουν;
Ρωτηστε καλύτερα τους παλαιούς που έχουν - και θεωρητικά και νομικά και πρακτικά και διοικητικά - τις ευθύνες και την αρμοδιότητα μέχρι 31/8;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όλοι ξέρουμε, λίγο πολύ, τι εστί Ταρτούφος: ένας τάχα «άγιος άνθρωπος» ο οποίος απεδείχθη υπόδειγμα απατεώνα, ένας μπαγαπόντης που το έπαιζε ευσεβής για να ξαφρίζει τα θύματά του. Ξέρουμε επίσης πως το έργο μιλά για την υποκρισία, η οποία βεβαίως είναι διττή, καθώς υποκριτής δεν είναι μόνο ο Ταρτούφος – για την ακρίβεια, ο Ταρτούφος δεν είναι καν ο κύριος υποκριτής. Η πραγματική υποκρισία υπάρχει στα άλλα πρόσωπα του έργου, στους αστούς, που χρησιμοποιούν ένα ανθρώπινο τοτέμ, που ενσαρκώνει όλες τις αυθαίρετες ιδέες τους περί ευσέβειας, αρετής, εντιμότητας, για να νιώσουν πως είναι «καλυμμένοι» απέναντι στο καθήκον τους ως ανθρώπων-πολιτών-θρησκευόμενων. Μάλιστα, η ψυχοπάθειά τους είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στο όλο σύστημα που αποτελεί τον πολιτισμό τους, που ακόμη κι όταν αυτό το τοτέμ καταστρέφεται, αρνούνται να το δεχτούν, και επιμένουν πως θέλουν να δουν την καταστροφή με τα ίδια τους τα μάτια, κυριολεκτικά, αφού βεβαίως, προτού καταστραφεί το τοτέμ, κάθε ένδειξη πως ήταν από την αρχή κούφιο εκλαμβάνεται ως το δηλητήριο των λόγων ανθρώπων διεφθαρμένων, που απλώς επιδρά και εκείνοι, οι ευσεβείς, πρέπει άμεσα να το αποβάλουν.
Στην εποχή μας, όμως, είναι πολύ γνωστό το ζήτημα που πραγματεύεται ο Ταρτούφος. Εντάξει, όλοι ξέρουμε τι εστί υποκρισία, όλοι την καταδικάζουμε, είτε δεν είμαστε υποκριτές, είτε είμαστε.
Οπότε, πού βρίσκεται το μεγάλο όφελος της ανάγνωσης του Ταρτούφου, έξω από το ιστορικό πλαίσιο; Μα, φυσικά, στην ίδια την ζωή που βιώνουμε όλοι εμείς οι ντόπιοι στο νησί και πρώτα και κύρια εδώ στο Γαύριο που ζούμε.
Εικόνα τραγική....
Κυτταχτείτε όλοι στο καθρέπτη σας...

This comment was minimized by the moderator on the site

Είχαμε το αποχωρούντα μεχρι τώρα Πρόεδρο της Κοινοτητας, με ένα πινέλλο στο χέρι και έβαφε ότι εβρισκε μπροστά του τα δύο αυτά χρόνια που έκανε τον πρόεδρο και κύλησε η ζωή μας ..μαγικά στο Γαύριο...
τώρα εχουμε τους καινούργιος εκλεγμένους, που όλη τη μέρα παίζουν ...τουλάχιστον τάβλι ή λείπουν στην Αθήνα για δουλιές...
φαντάζεστε λοιπόν, τι ξημερώνει στο Γαυριο κια μάλιστα με έναν Δήμαρχο, που δεν έχει πλειοψηφία ....και άσε τον Μητσοτάκη να λέει ότι θα δώσει εξουσίες..
παραμύθια για μικρά παιδια...

This comment was minimized by the moderator on the site

Και μήπως ο ΔΠ εντελώς τυχαία είχε διπλό παρκάρει όπως κάνουν όλοι αυτές τις μέρες στο λιμάνι χωρίς να σέβονται κανένα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ.
ΓΝΩΡΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΦΥΛΛΟ...
ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ...ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΣΑΣ...'' ΟΤΙ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ 365 ΜΕΡΕΣ''... ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ..
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΙΝΗΣΗ, ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ..ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΜΥΚΗΝΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΑΥΤΩΝ ΣΑΣ..
ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΕΡΔΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ...ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΝΟ..
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ...ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ..ΚΑΑΑΘΟΝΤΑΙ.
ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΑΣ..

This comment was minimized by the moderator on the site

μην σκάτε καθόλου και μην ταράζετε τα νερά ....
η εικόνα ο παλιός Πρόεδρος Κοινοτητας Γαυρίου κύριος Μούλας στο καφενείο την ίδια στιγμή μπροστά του ολα αυτά και σημασία καμμία.
η εικόνα των νέων εκλεγμένων στη Κοινότητα Γαυρίου, στο πιό κάτω καφενείο την ίδια ώρα κι στιγμή και σε όλα αυτά που διαδραματίζονται μπροστά τους, επίσης σημασία καμμία...
η κατάσταση είναι τραγική...είναι απαράδεκτη...