Πρώτη προτεραιότητα το λιμάνι αυτές τις μέρες. Δεν πάει άλλο!!!

 

Κύριοι του Εν Άνδρω,

Είμαι για μια ακόμα χρονιά για διακοπές στην Άνδρο. Αν το νησί που προτιμούμε και αγαπούμε φιλοδοξεί να προχωρήσει με αξιώσεις στον δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης και του σκληρού ανταγωνισμού, πρέπει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του λιμανιού στο Γαύριο.

Σήμερα το πρωί Δευτέρα 5.8 η κατάσταση ήταν άθλια έως απαράδεκτη. Δρόμοι στενοί, παρανόμως σταθμευμένα δεκάδες αυτοκίνητα, τραπεζοκαθίσματα σχεδόν παντού, έλλειψη αστυνόμευσης – η αστυνομία κραυγαλέα απούσα τις ώρες αιχμής. Μόνο το λιμενικό ήταν παρών μέσα στο λιμάνι - ευτυχώς – και ρύθμιζε την κατάσταση. Έξω όμως από αυτό η κατάσταση ήταν τριτοκοσμική. Κανείς δεν ρύθμιζε την κυκλοφορία πουθενά, ούτε και στον μικρό δρόμο εισόδου και εξόδου από την πόλη. Ήταν μια ταλαιπωρία. Ήμουν στο λιμάνι από τις εννέα περιμένοντας έναν φίλο μου. Ήρθαν τέσσερα πλοία σε 35 λεπτά. Δημιουργήθηκε χάος. Οι εικόνες από τις φωτογραφίες που στέλνω μιλούν από μόνες τους. Δεν πάει άλλο…

Δ.Π.

Παραθεριστής στον Χάρακα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Όντως το πρωί υπάρχει απίστευτα μεγάλη πίεση στο λιμάνι λόγω της εντελώς λάθος δρομολόγησης από το υπουργείο ενός ακόμα πρωινού πλοίου με 10 λεπτά διαφορά! Όμως πέρσι οι αναχωρήσεις της Κυριακής (τέσσερις τον αριθμό σε 40 λεπτά) έκαναν τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Το ότι χτες Κυριακή 4/8 έγινε δυνατό να διακινηθούν 700 ΙΧ και 1500 επιβάτες προς Ραφήνα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έχει να κάνει με το ότι δεν έρχεται πια το τέταρτο πλοίο. Και βεβαίως με το γεγονός πως το λιμενικό κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Χτες για παράδειγμα έφτασαν στο λιμάνι 250 ΙΧ ταυτοχρόνως (δυστυχώς όλοι έτσι κάνουν) για να επιβιβαστούν στο τοπικό δρομολόγιο. Και τα κατάφεραν αναγκάζοντας το πλοίο να καθυστερήσει 20 λεπτά!

Το λιμενικό – απούσης χτες της αστυνομίας έβγαλε λιμενοφύλακα στο  χιλιόμετρο από το λιμάνι! Κι έκανε μόνο του εκτροπή των ΙΧ κοντά στο σούπερ-μάρκετ Μασούτη για να εξυπηρετήσει τους οδηγούς! Η απουσία της αστυνομίας και χτες και σήμερα χαρακτηριστική. Μέρες που είναι – κορύφωση της σεζόν – πρέπει η αστυνομία να διαθέσει έναν ή δύο αστυφύλακες, από την Χώρα, για τις ώρες αιχμής στο λιμάνι.

(Όλες οι φωτογραφίες είναι του αναγνώστη Δ.Π. από τον Χάρακα. Είναι τραβηγμένες το πρωί της Δευτέρας 5/8 στο Γαύριο - Εν Άνδρω)