Έκτακτη διακομιδή από το λιμενικό για δάγκωμα φιδιού!

Το ΠΛ115 του Λιμενικού εν δράσει...

Σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε εκτάκτως διακομιδή Έλληνα ασθενούς από το Απροβάτου, ετών 22, από την Άνδρο στη Ραφήνα μετά από δάγκωμα φιδιού. Την διακομιδή - λόγω της νύχτας - έκανε το ταχύπλοο σκάφος ΠΛ115 του λιμεναρχείου Άνδρου.

Το φίδι τον δάγκωσε στο χέρι γύρω στις 10:00 στο Απροβάτου. Ο νεαρός πήγε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου για τις πρώτες βοήθειες και μετά μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Γαύριο και ειδοποιήθηκε το Λιμενικό για την διακομιδή.

Το σκάφος απέπλευσε γύρω στις 12:30 από το Γαύριο κι έφτασε Ραφήνα στις 2:30 το πρωί. Στην Ραφήνα τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε ειδοποιηθεί από το πλήρωμα του σκάφους. Κατά την επιστροφή του σκάφους στην Άνδρο είχε καιρό και το σκάφος πάλεψε για να επιστρέψει. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΩ , ευχαριστούμε για τις διευκρίνησεις στο ερώτημά μου προηγουμένως. Ομολογουμένως κανείς δεν ηξερε αυτές τις λεπτομέρειες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή , τι επιπλέον διαθέτει ένα νοσοκομείο Αθηνών στην αντιμετώπιση δήγματος φιδιού και μπορεί να χρησιμοποιήσει αντιοφικό ορό ενω το Κ.Υ. Ανδρου όχι; Τι παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν και δεν μπορούν να ελεγχθουν απο το Κ.Υ. Ανδρου;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά ειχαμε την ίδια απορία και ρωτήσαμε. Το δηλητήριο μπορεί σε διάστημα μια εβδομάδας να προκαλέσει θρόμβο στο αίμα και ο ασθενής κινδυνεύει να πεθάνει. Χρειάζεται υποχρεωτική παρακολούθηση 24ωρη επί μια εβδομάδα σε νοσοκομείο ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα κάθε παρενέργεια. Κανένα Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα ή ακόμα και στο εξωτερικό δεν έχει όλη την στελέχωση και τα ιατρικά εργαστήρια για όλες αυτές τις παρενέργειες. Ο ασθενής μετά τις πρώτες βοήθειες έχει μονο μερικές ώρες να φτάσει σε νοσοκομείο για να είναι σίγουρος.
Άρα δεν είναι τόσο απλό και δεν είναι μόνο ένας ορός...
Αυτά μας είπαν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στα άτομα που βοήθησαν αυτό το παλικάρι. Όσο για αντιοφικο ορο δυστυχώς δεν μπορεί να έχει ένα κέντρο υγείας παρά μόνο ένα νοσοκομείο για λόγους παρενέργειων.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ σωστά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στο λιμενικό με το σκάφος του , στο ΕΚΑΒ και όσους βοήθησαν αυτο τον άνθρωπο.
Τώρα για να είμαστε σοβαροί .... εν έτη 2019 γιατί να πρέπει να πάει καποιος στην Αθήνα άρων άρων (με οτι αυτο συνεπάγεται) για ένα δάγκωμα φιδιού ή κάτι απλό τέλος πάντων;
Το κέντρο υγείας που έχουμε μέχρι τι περιστατικά μπορεί να αντιμετωπίσει και να περιθάλψει; Γιατί .......;