Δύο λόγια αποχαιρετισμού για τον Γιώργο Φακή

Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, το απόγευμα λάβαμε το παρακάτω σημείωμα και την παραπάνω φωτογραφία από τον Ανδρέα Φακή: "Ο Γιώργος Φακής από την Κατασυρτή Αποικίων απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών στις 8 Απριλίου 2020. Ο Γιώργος Φακής έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Απριλίου στο κοιμητήριο Αρτέμιδας Σπάτων σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο."
Τον Γιώργο Φακή τον γνώρισα το 1993-94 όταν ήμουν Επιστημονικός Υπεύθυνος Έρευνας Τηλεθέασης της ΕΡΤ και εκπρόσωπος της στην EBU. Ήταν τεχνικός στην ΕΡΤ. Ήρθε και με βρήκε μόνος του να ρωτήσει σχετικά με τα στοιχεία τηλεθέασης και το τι γίνεται με τις άλλες κρατικές ραδιοτηλεόρασεις της Ευρώπης που εκπροσωπούνταν στην EBU. Ενθουσιάστηκε που καταγόμουν από την Άνδρο.
Τον ξανασυνάντησα πριν χρόνια στην Άνδρο. Είχε συνταξιοδοτηθεί και έμενε στο νησί μεγάλα διαστήματα το καλοκαίρι, όπως μου εξήγησε. Έκτοτε τον είδα αρκετές φορές. Πάντα εγκάρδιος και φιλικός. Μου έλεγε πως με διάβαζε και μου μιλούσε πάντα για την ΕΡΤ. Πέρασαν κάποια χρόνια. Δεν τον ξανάδα. Μέχρι χτες που έλαβα το θλιβερό μήνυμα της "αναχώρησης" του. Και θυμήθηκα ακόμα μια φορά την εγκαρδιότητα του και τις αναφορές του στην ΕΡΤ κάθε φορά που με έβλεπε.
Δ. Μπασαντής
 
 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet