Έρευνα- σοκ: πρωταθλήτριες «στο φόρο αίματος» της ασφάλτου οι Κυκλάδες

 Από ατύχημα στην Άνδρο. Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω.

Ευτυχώς που εφέτος με την απαγόρευση κυκλοφορίας σώθηκαν ζωές το Πάσχα και θα σωθούν την Πρωτομαγιά. Δηλαδή, «ουδεν κακό αμιγές καλού» που έλεγαν οι αρχαίοι. Ελάχιστα θανατηφόρα ατυχήματα έγιναν εφέτος το Πάσχα σε όλη την χώρα (μόνο 5). Αν δεν κυκλοφορούμε δεν… σκοτωνόμαστε!!!

Αντιθέτως πέρσι είχαμε πάρα πολλούς νεκρούς. Και η χρονιά δεν ήταν καλή και για τις Κυκλάδες που ήταν «πρωταθλήτριες» στον αριθμό και τη σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων όλο το 2019. Αναδείχθηκαν πρώτες από όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας με την πρώτη θέση υψηλής επικινδυνότητας με 224 τροχαία και 304 νεκρούς και τραυματίες (σοβαρά και ελαφρά) μέσα στον χρόνο.

Από ατύχημα στην Άνδρο. Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω.

Ακολουθεί η Ζάκυνθος και την τρίτη θέση καταλαμβάνουν τα Δωδεκάνησα: Αυτά προκύπτουν από την ετήσια έκθεση- «ακτινογραφία» των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα που κάνει το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Τα κυκλαδονήσια  με πληθυσμό 112.615 κατοίκους και με μικρό οδικό δίκτυο, θεωρείται υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός των παθόντων και γι΄αυτό βρίσκεται διαχρονικά στο δείκτη της υψηλής επικινδυνότητας.

Από ατύχημα στην Άνδρο. Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet