Ετεροχρονισμένα και ετεροβαρώς εορτάστηκε η Θεοσκέπαστη στην Άνδρο

Ετεροχρονισμένα και ετεροβαρώς εορτάστηκε η γιορτή της Θεοσκεπάστου στην Άνδρο. Ετεροχρονισμένα γιατί αν και κινητή εορτή - χρονικά είναι στους τελευταίους χαιρετισμούς πριν το Πάσχα - αυτή τη φορά "κινήθηκε" πάρα πολύ φτάνοντας πολύ μετά του Αγίου Πνεύματος. Κι έτσι η "υπέρμαχος στρατηγός" λόγω κορονοϊού βρέθηκε να "ταξιδεύει" ντάλα καλοκαίρι στην Άνδρο.

Για τον λόγο αυτό χρειάστηκε ένα τεράστιο στρατιωτικό σκίαστρο παραλλαγής μπροστά στο ναό ώστε οι πιστοί που θα προσέρχονταν να αντέξουν τον δυνατό ήλιο του Ιουλίου. Αυτό το σκίαστρο εντυπωσίασε μαζί με τις απλωμένες καρέκλες στο προαύλιο του ναού. Όλα αυτά προς αποφυγή συνωστισμού στο εσωτερικό του λόγω κορονοϊού. Και βέβαια εντυπωσίασε και ο περιορισμένος κόσμος που προσήλθε στο πρωινό της δοξολογίας του Σαββάτου 27/6 που τελέσθηκε από τον μητροπολίτη Δωρόθεο ΙΙ. 

Στα ετεροβαρή της μετακινούμενης "κινητής εορτής" η σιωπηρή λειτουργία - χωρίς μεγάφωνα - και ο περιορισμένος κόσμος του πρωινού σε αντίθεση με τον σχετικά πολύ κόσμο του εσπερινού της Παρασκευής. Και στα ετεροβαρή της μέρας και τα παράδοξα μέτρα για τον κορονοϊό, τα οποία το πρωινό "τηρούνταν" από στρατιώτη ντυμένο με στολή παραλλαγής (!) της εθνοφρουράς στην είσοδο του ναού (ως εκπροσώπου της επιτροπής του ναού). Κάτι σαν παραλλαγή στρατιωτικού κινήματος!

Ετεροβαρής και η εορτή και από άποψης ουσίας καθώς το μεν πρωί στην δοξολογία ο κόσμος που προσήλθε στην εκκλησία ήταν σαφώς λιγότερος σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ που ήταν πολύ περισσότερος. Τέλος και η είσοδος από άποψης "στρατιωτικού ελέγχου" ήταν ετεροβαρής μεταξύ της βραδιάς της Παρασκευής και του πρωινού του Σαββάτου! Από την μεριά μας ελπίζουμε ολόψυχα η "υπέρμαχος στρατηγός" να έχει βάλει το χέρι της και ο ιός να μείνει μακριά από το νησί μας...

Από επισήμους κατέφθασαν σχεδόν όλοι και το απόβραδο της Παρασκευής και το πρωινό του Σαββάτου. Το απόβραδο όλοι μαζί με την καθιερωμένη εδώ και χρόνια προσυγκέντρωση στο δημαρχείο και το πρωινό μεμονωμένοι λόγω ετεροχρονισμένου εγερτηρίου.

Στα ετεροχρονισμένα του εφετινού εορτασμού η ρίψη στεφάνων στον Αφανή Ναύτη από τον μητροπολίτη! Η δοξολογία τέλειωσε στις 10:30' και η ρίψη στεφάνων... αναβλήθηκε μέχρι 12:15'. Κι έγινε μιάμιση ώρα αργότερα παρουσία επισήμων, ιερέων και... στρατιωτών της εθνοφρουράς! 

Στα διαφορετικά του εφετινού εορτασμού το πλήθος των προσκεκλημένων στο καθιερωμένο τραπέζι της Θεοσκεπάστου του Δήμου Άνδρου, που λόγω καλοκαιριού και κορονοϊού δεν έγινε σε κλειστό χώρο, αλλά σε ανοικτό, όπου και τηρήθηκαν οι αποστάσεις! Προσκλήθηκαν πρώτη φορά σε τέτοια έκταση διευθυντές του Δήμου, πρόεδροι κοινοτήτων, παράγοντες του νησιού, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.

Προσήλθαν γύρω στα 135-150 άτομα. Τα έξοδα πλήρωσε το Ίδρυμα Κυδωνιέως. Στα ετεροβαρή το ότι δεν προσήλθαν - ούτε απάντησαν ποτέ - οι δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης (ούτε στην πανανδριακή εορτή ούτε στο τραπέζι). Δεν προσήλθαν ακόμα και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης! "Εστάλησαν" όμως ως αντιπρόσωποι τους 5 αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι (3 και 2) δηλώνοντας μάλλον μια μικρή "εορταστική εκεχειρία" στον ανελέητο "πολιτικό εμφύλιο της Άνδρου", που η ίδια έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή στους περιορισμένους ορίζοντες μέσα στους οποίους αντιλαμβάνονται την Άνδρο της ζωής τους...

Τέλος το Εν Άνδρω, αν και για πρώτη φορά στην ιστορία του εκλήθη (ως το κύριο ΜΜΕ της Άνδρου) στο τραπέζι της εορτής (κι ευχαριστεί ιδιαίτερα και δημόσια γι αυτό), έκρινε σκόπιμο για ίδιους λόγους να μην παραστεί. Έτσι, φωτογραφίες από το γεγονός είχε το μόνο άλλο μέσο της Άνδρου, που υπάρχει στο νησί. Και το οποίο μάλλον εκλήθη κι αυτό πρώτη φορά... 

 

Στα ενδιαφέροντα του Σ/Κ το γεγονός πως ήταν αρκετοί οι επισκέπτες στην Άνδρο. Μέρος τους όσοι έφτασαν για την μετακινούμενη εορτή. Αλλά περισσότεροι που έφτασαν στο νησί για μια έξοδο από την περίκλειστη πόλη των Αθηνών και τα γύρω περίχωρα. Συνομιλήσαμε με κάποιους εξ αυτών που βρήκαν όπως είπαν την Άνδρο: όμορφη, πράσινη, με ωραίες παραλίες κι ακουστά μουσεία. Με αυτά και με αυτά άρχισε ετεροχρονισμένα και ετεροβαρώς και το καλοκαίρι στο νησί μας...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Συγνώμη αλλά μήπως γράφετε για κάποια γνωστή σας που πάει με σακουλάκια στα μπουφέ και τα γεμίζει "για τα παιδιά" κύριε Νικο; Νομίζω πως είναι από Στενιές μεριά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Απορία ψάλτου βήξ...
Απόρροια...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Προσοχή στην απόρροια γιατί υπάρχει χειρότερο...
ΥΓ Τις ύβρεις σας στο σπίτι σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πιο πολύ για λιόπανο μου μοιάζει! Να το κρατήσουν για τις ελιές!

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλύτερα είναι να αφήσουμε την Παναγία μας και να μην την στεναχωρουμε άλλο και να αναπτύξουμε κάποιο άρθρο για τα ετεροχρονισμενα μυαλά μας! Για την ετεροχρονισμένη κοινωνια μας το ετεροχρονισμενο κράτος και δημοσιογραφία που εξελίσσονται ετεροχρονισμενα με αντίστροφη ροή από το τέλος στην αρχή.
Αφού έχουν διαπραχθεί τα εγκλήματα η κοινωνία πέφτει από τα σύννεφα επίσης ετεροχρονισμενα.
Και συγκλονίζεται κάθε φορά που βγαίνει στο φως ένα γεγονός που θεωρεί ότι είναι έξω από τα δεδομένα της.
Όταν λεμε εξω απο τα δεδομένα εννοούμε βέβαια έξω από τα δελτία ειδήσεων της,έξω από αυτά που μαθαίνονται όχι από αυτά που συμβαίνουν.
Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον καλό πολίτη από τον κακο πολιτη και τον καλό άνθρωπο από τον κακό άνθρωπο.
Αυτά τα ολίγα αν και ετεροχρονισμένα για το ετεροχρονισμενο κείμενο σας!!!
Σας εύχομαι ετεροχρονισμένα ,υγεία και καλην απολογια
σε όλους!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ετερόκλητα πράγματα αναφέρονται στο άρθρο...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για τις ετερόκλητες παρατηρήσεις σας, αλλά δεν μας ενδιαφέρουν. Κρατήστε τις για τον εαυτό σας. Δεν νομίζουμε ότι ενδιαφέρουν και τους χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες μας.
Νάστε καλά στα ημι-βόρεια προάστια που ζείτε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro