Πρωινή διακομιδή με ελικόπτερο τραυματία από την φωτιά στα Τρομάρχια

Το ελικόπτερο αιωρείται πάνω από το ελικοδρόμιο της Χώρας.

Λίγο πριν τις 06:00 στρατιωτικό ελικόπτερο έφτασε στο ελικοδρόμιο της Χώρας Άνδρου για να παραλάβει πυροσβέστη ετών 38, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγάλης φωτιάς στα Τρομάρχια. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε λίγο πριν τις 06:00 και παρέμεινε με αναμμένη μηχανή για 15-20 λεπτά μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας όπου είχε διακομισθεί χθες ο πυροσβέστης μετά τον τραυματισμό του και παρέμεινε μέχρι σήμερα το πρωί. Να συμπληρώσουμε πως κατά την διάρκεια της χτεσινής φωτιάς τραυματίστηκαν ελαφρότερα ένας ακόμα πυροσβέστης και ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης. 

Το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο περιμένει τον τραυματία που έφτασε με το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Άνδρου.

Η χτεσινή μεγάλη φωτιά, που όπως έχουμε ήδη γράψει, που προήλθε πιθανόν από εμπρησμό, είχε εκτός όλων των άλλων ζημιών και απωλειών και τραυματισμούς ανθρώπων. Εντυπωσιακές σκηνές από την διακομιδή με το στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αθήνα παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα το ΕΝ ΑΝΔΡΩ για τους αναγνώστες του εδώ. 

Το ελικόπτερο περνά πάνω από την Χώρα. Πανοραμική λήψη από την πτήση του μετά την απογείωση πάνω από την πόλη και το κάστρο.

Η κατάσταση του τραυματία πυροσβέστη είναι ελεγχόμενη και η μεταφορά έγινε γιατί ο τραυματισμός ήταν στο κεφάλι και κρίθηκε σκόπιμες περαιτέρω εξετάσεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Να σημειώσουμε πως η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών ήταν ελαφρότερη και μετά από την περίθαλψη που είχαν πήγαν σπίτι τους. 

Το ελικόπτερο ταξιδεύει βορειοανατολικά πετώντας πάνω από τον φάρο που ακόμα αναβοσβήνει καθώς μόλις έχει χαράξει στο Αιγαίο. 

Τέλος, οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από το όλο συμβάν δείχνουν και το μέτρο της ετοιμότητας του μηχανισμού μεταφοράς ασθενών και τραυματιών (Κέντρο Υγείας, ΕΚΑΒ, ελικόπτερα κλπ) που για μια ακόμα φορά λειτούργησε εξαιρετικά αποδεικνύοντας πως δεν "είναι όλα ίδια" και δεν "είναι οι δημόσιες υπηρεσίες ανίκανες" κλπ που λέγονται συχνά με μεγάλη ευκολία. Επιπλέον η πλήρης και εντυπωσιακή φωτογραφική κάλυψη του Εν Άνδρω αφιερώνεται σε όσους αφελώς πιστεύουν πως και "όλα τα μέσα ίδια είναι".

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

...ενώ ο Γαυριώτης και ο Χώρα ασκούν την κατινίστικη "κουτσουμπολοδημοσιογραφία" από τους καναπέδες!!!! Για αυτό φταρνιζόμαστε συνέχεια, από τις φτυαριές που ρίχνουν.... Ε, ρε μπουγιουρντί που πάει χαμένο που θα λεγε και η γιαγιά μου.....!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΣΤΙΣ...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το να ειστε ανόητος δεν είναι προσόν. Γράφουμε για διακομιδή και απαντάτε με σκουπιδότοπό. Ποιο είναι το θέμα μας; Μάλλον ρετάρετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή ειναι δημοσιογραφικη επιτυχία να βρίσκεται το σπίτι σου σε σημείο με θέα τη χώρα και να βγάζεις φωτογραφία το ελικόπτερο που ήξερες ότι θα έρθει να μεταφέρει το πυροσβέστη.... Τι να πω βγάζω το καπέλο μου. Μακάρι να έχουμε και άλλες τέτοιες επιτυχίες...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ας ειχες και εσύ μπαλκόνι με θέα. Ας ξύπναγες κι εσύ νωρίς να ακούσεις το ελικόπτερο. Να βγεις στο μπαλκόνι και να ξέρεις τον αρμόδιο Να τον πάρεις εκείνη την ώρα να σου πει τα καθέκαστα. Να βγάλεις και 5-10 φωτογραφίες. Να τις επεξεργαστείς. Να βάλεις το logo για να μην σε κλέβουν οι απόντες. Να γράψεις το κείμενο. Και να το αναρτήσεις.
Απλά πράγματα: εγρήγορση, τεχνικά μέσα, πηγές, ωραίες φωτογραφίες και καλο κείμενο. Με λίγη γνώση (πτυχία), λίγη εμπειρία (κάποια χρόνια), φερεγγυότητα απέναντι στις πηγές και νηφαλιότητα τα καταφέρνεις.
ΥΓ Όταν αποφασίσεις να γίνεις δημοσιογράφος ξεκίνα με το μπαλκόνι με θέα. Εφέτος μας έχει δώσει καμιά 25αριά επιτυχίες αλλά δεν τις πήρες είδηση γιατί κοιμόσουν...
ΥΓ 2 Το επόμενο θέμα (σε λίγα λεπτά) μπαλκόνι στην Τήνο και στο Merine Traffic. Για να μαθαίνεις δημοσιογραφία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σιγά την επιτυχία....που βγήκε κάποιος στο μπαλκονι το πρωι και τράβηξε πεντε φωτογραφίες....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

που ειχε κρεμαστεί ο φωτορεπόρτερ και τις τράβηξε;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Διαπιστώνουμε πως ενοχληθήκατε ιδιαίτερα από τις ανοησίες, τις οποίες και διαγράψαμε.
(β) Κρατήσαμε μόνο την ερώτηση σας.
Που μπορεί να είχε κρεμαστεί ο φωτορεπόρτερ στις 06:10 το πρωί; Βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί. Δεν μπορεί να νομιζετε πως κάποιος κρεμάστηκε με σχοινί πάνω από την Χωρα. Δείτε ξανά τις φωτογραφίες. Υπάρχουν και φύλλα δέντρου στην τέταρτη.
Μήπως ήταν από κάποιο μπαλκόνι που βλέπει Χώρα και ήταν με τηλεφακό;
Μην γίνεστε επιθετικός άσκοπα. Όλοι ξέρουν στο νησί πως οι επιτυχίες και οι αποτυχίες έχουν ονοματεπώνυμο. Ακόμα και οι ανώνυμες...
Την καλημέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro