Προσγειώθηκε το πρώτο ελικόπτερο στο Γαύριο! Από... Μύκονο!

Η πρώτη φωτογραφία ελικοπτέρου στο πεδίο προσγείωσης Γαυρίου. Το "ποδαρικό"! Μια σημαντική στιγμή για το Γαύριο...

Έφτασε και προσγειώθηκε - χτες το απόγευμα Τετάρτη 2/9 και ώρα 18:30 - το πρώτο ελικόπτερο στο πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων Γαυρίου. Ήταν ένα Robinson 44 διθέσιο από την Μύκονο. Έτσι "εγκαινιάστηκε" ή μάλλον "έκανε ποδαρικό" το "ελικοδρόμιο" ή επί το σωστότερο (για να μην μπερδευτούν κάποιοι αντιθέμενοι σε όλα): ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ...

Το ελικόπτερο μετέφερε δύο επιβάτες. Προσγειώθηκε κι έμεινε αρκετή ώρα. Οι επιβάτες του κατέβηκαν και πήγαν για καφέ στο Γαύριο. (Είδατε πρωτοτυπίες το Γαύριο εσείς που έχετε ανέβει στα κάγκελα για το έργο;) Ο πιλότος του που έχει 5.000 ώρες πτήσης είπε πως "το πεδίο προσγείωσης είναι εξαιρετικό, ασφαλές και με σωστό προσανατολισμό!..."

Το πλέον ενδιφέρον της υπόθεσης - όπως αποκαλύπτει και η παραπανω φωτογραφία που δημοσιεύουμε στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ - είναι πως η προσγείωση και η παραμονή του συνέπεσε με την απογευματινή άφιξη του Superferry II από Ραφήνα. Σε περίπτωση που ήθελε ο πιλότος να το φέρει και δεν υπήρχε το πεδίο προσγείωσης δεν θα μπορούσε γιατί μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο πάντα ως πεδίο προσγείωσης η προβλήτα των πλοίων!!!

Με αυτό τον τρόπο λειτουργούσε σε επείγουσες καταστάσεις το Γαύριο μέχρι σήμερα. Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την δεύτερη φωτογραφία του ΕΝ ΑΝΔΡΩ από την μεγάλη πυρκαγιά στο Κάτω Άγιο Πέτρο στις 18 Οκτωβρίου 2016. Τότε χρειάστηκε να έρθει ελικόπτερο της πυροσβεστικής στο Γαύριο και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Βόρεια Προβλήτα του λιμανιού. Ευτυχώς το πλοίο της γραμμής είχε φύγει!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων στο λιμάνι του νησιού ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Μόνο οι αντιτιθέμενοι (που αντιτίθενται σε κάθε πρόοδο και κάθε καινούριο) δεν το είχαν καταλάβει κι έκαναν τόσο θόρυβο για να σταματήσουν το έργο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"