ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ΠΑΡΤΥ! Ή, κάποιοι δεν προσέχουν και μπορεί να το πληρώσουν όλοι στην Άνδρο

 

(Κυριακή 18/10 ώρα 11:30 π.μ. λάβαμε την παρακάτω καταγγελία. Υπογεγραμμένη και με αυθεντικό mail. Επικοινωνήσαμε. Και ο αναγνώστης απάντησε. Μετά μας πήρε και τηλέφωνο. Συζητήσαμε και συμφώνησε πως σκοπός θα έπρεπε να είναι η επισήμανση της αδιαφορίας μερικών στην Άνδρο για την σοβαρότητα της κατάστασης κι όχι η καταγγελία κατά ενός συγκεκριμένου καταστήματος που ξέφυγε από την απαγόρευση ή της αστυνομίας, που αν και δεν πήγε στο περιστατικό, «λειτούργησε» από κάποια διαρροή ως φόβητρο κι ανάγκασε κάποιους να πειθαρχήσουν στο νόμο.

Η παρακάτω καταγγελία δημοσιεύεται σήμερα με στόχο να καταλάβουν όλοι – επαγγελματίες, κάτοικοι, νέοι, μαθητές κλπ σε όλο το νησί – πως είναι σημαντικό πως ο κορονοϊός δεν έχει ακόμα φτάσει στην Άνδρο. Κι αυτό είναι κάτι που βοηθά τους πάντες. Συνάμα δίνει στην Άνδρο το πλεονέκτημα να έχει ακόμα επισκέπτες που κρατάνε «ζωντανό» οικονομικά και κοινωνικά το νησί. Η υπερβολή και η υπέρβαση των ορίων που έχουν τεθεί φέρνουν κοντύτερα τον κίνδυνο του ιού. Κάτι που αν συμβεί θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλο το νησί. Ας προσέξουν όλοι για να έχουν όλοι. Η απερισκεψία μερικών μπορεί να βάλει σε κίνδυνο πολλούς - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σας στέλνω το ακόλουθο κείμενο και παρακαλώ να δημοσιευθεί στην έγκριτη ιστοσελίδα σας της οποίας είμαι αναγνώστης. Ελπίζω η καταγγελία αυτή να βοηθήσει να βάλλουν μυαλό εν μέσω πανδημίας μερικοί και να μην κρυφτεί όπως κρύφτηκε από την αστυνομία της Άνδρου. Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώστε στο e-mail μου όταν αυτή δημοσιευθεί.

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Ένας αναγνώστης σας


Ελέγχονται οι παραβάτες  των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης της πανδημίας στην Άνδρο;

Σάββατο προς Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020. Μετά τις 01:00 παραδοσιακό καφενείο στο Μπατσί μετατρέπεται σε μπαρ και προσκαλεί σε πάρτι πελάτες που διασκέδαζαν σε γειτονικό μπαρ, που κλείνει σύμφωνα με το νόμο στις 01:00 πρωινή.

Σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη  της χώρας, η Άνδρος βρίσκεται  στο κίτρινο επίπεδο επικινδυνότητας και τα μαγαζιά εστίασης, μπαρ και καφετέριες κλείνουν στις 01:00. Κάποιοι όμως «επαγγελματίες» στην Άνδρο αποφάσισαν να γράψουν τα μέτρα της κυβέρνησης στα παλαιότερα των υποδημάτων τους!

Η αστυνομία του νησιού άφαντη! Και ενώ ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν σχεδόν μια ώρα μετά δεν εμφανίστηκε καθόλου! Όμως γύρω στις 2:00 ξαφνικά το πάρτι στο «μεζεδοπωλείο-μπαρ» σταμάτησε και άρον-άρον οι ιδιοκτήτριες έκλεισαν το μαγαζί με τη βοήθεια των πελατών τους «για να μην τους πιάσει ο μπάτσος» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν! Ποιος τους ειδοποίησε άραγε ότι είχε ενημερωθεί η αστυνομία, η οποία φρόντισε να μην εμφανιστεί;

Η παράνομη συμπεριφορά κάποιων επαγγελματιών στο νησί μας - με την ανοχή της αστυνομίας - εν μέσω πανδημίας - πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος πριν είναι πολύ αργά! Η πανδημία εξελίσσεται ραγδαία σε όλο τον πλανήτη, σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Και στην Άνδρο κάποιοι "επαγγελματίες" σφυράνε αδιάφορα εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία αστυνομικού ελέγχου. Προκαλούν βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία με παραβατικές συμπεριφορές οι οποίες δυστυχώς δεν τιμωρούνται!"