ΑΝΔΡΟΣ: Κρούσματα κορονοϊού σε συνεργείο από Αθήνα!

 

Στον πίσω ημι-υπαίθριο χώρο του Κέντρου Υγείας γίνονται τα rapid-test όσων προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας. Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 20 λεπτά περίπου.

Στο συνεργείο εργολάβου από την Αθήνα, που εργαζόταν στην ολοκλήρωση της αποχέτευσης στην Μεσαριά, διαπιστώθηκαν κρούσματα κορονοϊού με ήπια συμπτώματα. Ειδικότερα, μετά από αδιαθεσία μέλη του συνεργείου προσήλθαν στο  Κέντρο Υγείας Άνδρου και μετά από rapid-test διαπιστώθηκε πως είχαν κορονοϊό. Στη συνέχεια η ομάδα του ΕΟΔΥ έγινε rapid-test σε όλο το συνεργείο και βγήκαν πέντε - από τα οκτώ τεστ - θετικά.

Αμέσως σταμάτησαν οι εργασίες και οι πέντε απομονώθηκαν στα δωμάτια ή στα σπίτια που μένουν, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκαν οδηγίες καραντίνας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν όταν γίνουν καλά. Τα rapid-test σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έχουν επιτυχία μέχρι 96%. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δεν αποτυπώνουν με ακρίβεια τον ιό. Για τον λόγο αυτόν θα γίνουν αύριο και μοριακά τεστ στους εργαζόμενους, τα οποία θα σταλούν στην Αθήνα για ανάλυση και τα αποτελέσματα τους θα ανακοινωθούν κεντρικά από τον ΕΟΔΥ.

Το Κέντρο Υγείας και η ομάδα του ΕΟΔΥ συνεχίζουν καθημερινά rapid-test. Όλα μέχρι στιγμής έχουν βγει αρνητικά. Αύριο Τετάρτη 17/3 η ομάδα του ΕΟΔΥ θα κάνει μετά τις 10:00 το πρωί rapid-test στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Άνδρου και σε όσους πολίτες προσέλθουν στον χώρο. Από τους αρμόδιους συνίσταται προσοχή και αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου ώστε περιστασιακά κρούσματα που προκύπτουν από εργαζόμενους που έρχονται από Αθήνα να μην εξαπλώνονται στον πληθυσμό.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»