Αρνητικά όλα τα rapid-test στο δημαρχείο Άνδρου. Συνεχίζονται αύριο για τους κατοίκους στο Παραπόρτι...

Σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου μεταξύ 10:00 και 1:00 μετά από πρόσκληση του δημάρχου έγιναν rapid-test σε όλους τους εργαζόμενους (υπαλλήλους και εργάτες) στον Δήμο Άνδρου στην περιοχής της Χώρας, καθώς επίσης και σε ορισμένους πολίτες που προσήλθαν για τον λόγο αυτόν. Υπολογίζονται από εργαζόμενους πως έγιναν περίπου 30 τεστ. Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Ο λόγος της εξέτασης είχε να κάνει με το γεγονός πως ο εργολάβος από την Αττική που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16/3 ήταν αρκετές ώρες την Παρασκευή 12/3 στο δημαρχείο για συμβάσεις και υπογραφές του έργου της Μεσαριάς. Μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία πως βρέθηκε θετικός την Τρίτη ο δήμαρχος ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να γίνει τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Άνδρο στην περιοχή της Χώρας. Έγιναν περίπου 30 rapid-test σε υπαλλήλους, εργάτες και πολίτες μέσα στο τρίωρο και όλα βγήκαν αρνητικά.

Όμως στο χώρο του δημαρχείου συνέχισαν να έρχονται πολίτες, αλλά οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ είχαν φύγει για άλλες δράσεις αλλού. Έτσι με πρωτοβουλία του δημάρχου προγραμματίζεται αύριο Πέμπτη δωρεάν Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (Drive Through) στη Χώρα στον χώρο κοντά στο δημοτικό στάδιο Άνδρου στο Παραπόρτι. από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου όσοι προσέλθουν, θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα τα εξής στοιχεία:

  1. Προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΑΜΚΑ),
  2. Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  3. Απαραίτητα Αστυνομική Ταυτότητα
  4. Τα τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 φορώντας μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όλα τα rapid-test που έχουν γίνει στην Άνδρο από τον ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας, τα φαρμακεία, τα ιδιωτικά ιατρεία και τα μικροβιολογικά εργαστήρια, καθώς και όλα τα μοριακά τεστ υπολογίζονται πολύ πάνω από 1.500, από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι σήμερα. Συνεπώς είναι ψευδής ο ισχυρισμός που λέγεται από μερικούς πως δεν γίνονται τεστ γι' αυτό δεν έχουμε κρούσματα. Αυτά σύμφωνα με στοιχεία που συλλέξαμε από το ρεπορτάζ...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"