Διαπιστώθηκαν δύο εισαγόμενα κρούσματα από πλανόδιους έμπορους στην Άνδρο!!!

 

Μπορεί να μην ανακοινώθηκαν κρούσματα στην Άνδρο σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Όμως, βρέθηκαν δύο κρούσματα σήμερα σε πλανόδιους Ρομά εμπόρους που ήρθαν στο νησί ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στους οποίους το λιμεναρχείο επιτρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία την είσοδο μιας και έχουν την απαραίτητη επαγγελματική άδεια!

Μπροστά στην εντελώς νέα κατάσταση μετά από σύσκεψη οι αρμόδιοι του Δήμου πρότειναν – μιας και απαγορεύεται να ταξιδέψουν - να μείνουν σε καραντίνα μέχρι την ίαση τους. Όμως τέτοιοι χώροι δεν υπάρχουν στο νησί. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις θα μείνουν στα αυτοκίνητα τους δίπλα στο γήπεδο της Χώρας!!! Για την διατροφή τους οι αρμόδιοι συνεννοήθηκαν με τα σούπερ-μάρκετ της περιοχής να τους πηγαίνει τα τρόφιμα η Πολιτική Προστασία!!! 

Κατά τα άλλα στις Κυκλάδες τα κρούσματα σήμερα ήταν 7. Αναλυτικά, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου.

Τέλος, στα 1.866 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, στους 759 οι δασωληνωμένοι και 73 οι θάνατοι. Μειώθηκαν κάπως οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας όπου είχαμε 438 νέους ασθενείς Covid-19. Τα νέα κρούσματα στην Αττική έφτασαν τα 783, στην Θεσσαλονίκη τα 245 και στην Αχαΐα τα 112.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»