ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ & ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

 

(α) ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ

Οι κάτοικοι των Ρεμμάτων θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την συντονισμένη, έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάσβεσης της προχθεσινής πυρκαγιάς: την Πυροσβεστική Άνδρου, τους εθελοντές πυροσβέστες, τον Δήμαρχο, την πολιτική προστασία, τον πρόεδρο της Κοινότητας, το ηλεκτρονικό περιοδικό Εν Άνδρω και όλες τις δυνάμεις επίγειες και εναέριες της πυροσβεστικής, που ήρθαν από την Αθήνα. Σημαντική ήταν η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που εκφράστηκε ανάμεσα στους κατοίκους.

Άγγελος Σφακιανάκης

(β) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΚΟΙΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Εκπροσωπώντας το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακοίλου ως πρόεδρος, αλλά και ως μόνιμος κάτοικος και ιδιοκτήτης επιχείρησης εντός του χωριού Κατακοίλου Άνδρου μετά την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Δήμο Άνδρου και στο δήμαρχο Δ.Λοτσαρη για τον γρήγορο και με αίσιο αποτέλεσμα συντονισμό όλων των κινήσεων της κατάστασης, την πολιτική προστασία, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας fast ferries για την δωρεάν άμεση μεταφορά των πυροσβεστικών μέσων, την ομάδα Ε.Μ.Α.Κ., το πυροσβεστικό κλιμάακιο Άνδρου και τους πυροσβέστες, την ισχυρή ομάδα εθελοντών Σ.Ε.Δ.Α., τον πρόεδρο Κατακοιλου Α.Μέξη και για την εθελοντική παρουσία και βοήθεια του πρόεδρου Δ.Δ. Απροβατου Δ.Σταματη και προέδρου Πολ.Συλλόγου Άρνης Σ.Χαλα και πολλών ακόμα εθελοντών των γύρω χωριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες στο να εμποδίσουμε το πύρινα μέτωπα να πλησιάσουν τα σπίτια ήταν υπεράνθρωπες, καθώς ήταν αρκετά και κάποια όπως αυτά πίσω από το νεκροταφείο Κατακοίλου στην κορυφογραμμή (μη ορατά από τους πολλούς θεατές), ενώ έπλεαν άνεμοι ίσως και 9 μποφόρ που έκαναν ακατόρθωτης ακόμα και την κατάσβεση από τα εναέρια μέσα. Ελπίζω να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές. Και επ' ευκαιρίας θέλω να εκφράσω την επιθυμία μου για δημιουργία μιας εθελοντικής ομάδας στη περιοχή μας που να συνεργαστεί ή να ενταχθεί στο Σ.Ε.Δ.Α και βοηθά παρόμοιες καταστάσεις.
 
Γ. Καίσαρης 

 

(γ) Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Περισσότερες από 24 ώρες πέρασαν από τις στιγμές, που η πυρκαγιά της Κυριακής, 04 Απριλίου στην περιοχή της Κατακοίλου, βρέθηκε σε ύφεση, περιορίστηκε και τελικώς εξαλείφθηκε. Το έργο της κατάσβεσής της δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αν η τοπική κοινωνία και η ανταπόκριση των ανθρώπων εκτός Άνδρου δεν είχαν λειτουργήσει με αλληλεγγύη ξεπερνώντας φοβικές – λόγω της πανδημίας- αντιδράσεις. Και γι’ αυτό, είμαστε ευγνώμονες.

Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε όλους, όσοι προσέτρεξαν, συνέβαλαν και συνεισέφεραν, ως έκαστος ετάχθη, στη διαχείριση και την ανταπόκριση του μηχανισμού, στο σύνολό του.

Εγκάρδια σας ευχαριστώ. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ