Τέσσερα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Άνδρο. Ανησυχία για τη νεανική κινητικότητα…

Το Κέντρο Υγείας Άνδρου κατάλληλα οργανωμένο από την διοίκηση του και με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων του δίνει στην πρώτη γραμμή τη μάχη κατά του ιού εμβολιάζοντας, κάνοντας συνεχή τεστ, εξετάζοντας αρρώστους κλπ.. 

Τέσσερα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Άνδρο. Δεδομένου πως τα τρία από τα τέσσερα ήταν γνωστά από χτες απομένει να διαπιστωθεί αν το ένα επί πλέον που ανακοινώθηκε βρέθηκε σε self test ή από ιδιωτικό εργαστήριο, μιας και πλέον κάνουν όλοι τεστ στο νησί. Τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων ημερών αφορούν νεαρά άτομα.

Ως προς τις Κυκλάδες σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 κρούσματα. Αναλυτικά, 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου.

Μιλώντας με αρμόδια που γνωρίζει τα της ιχνηλάτησης στο Κέντρο Υγείας Άνδρου επισήμανε στο Εν Άνδρω τον κίνδυνο της εποχής που έχει να κάνει με το γεγονός πως τα 4-5 τελευταία κρούσματα ανιχνεύθηκαν σε νέους κυρίως ασυμπτωματικούς.

Με δεδομένο της μεγάλης κινητικότητας των νέων, αλλά και της χαλαρής στάσης τους έναντι των υγειονομικών πρωτοκόλλων, υπάρχει κίνδυνος, καθώς κινούνται πολύ κι έρχονται σε επαφή με πολλούς συνομηλίκους τους. Επιπλέον είναι δύσκολο να ελεγχθεί πόσο έμειναν μαζί και πόσο εκτέθηκε ο ένας στον άλλο.

Αυτή τη στιγμή συμπέρανε είναι μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας στην Άνδρο. Υπάρχει κίνδυνος για διασπορά του ιού ακόμα περισσότερο και πρέπει όλοι να προσέχουν. Και κατέληξε, τις επόμενες μέρες θα έχουμε μια πιο καλή εικόνα για το αν θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στο νησί ή όχι.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»


3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου


3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου