Δύο κρούσματα από επισκέπτες του τριημέρου! Εμβολιασμένη η συντριπτική πλειοψηφία της Άνδρου…

Δύο κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ στην Άνδρο. Πρόκειται για δύο άτομα από παρέα επισκεπτών όπου είχε κρούσμα είχε έρθει το τριήμερο και ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες. Ο συγκεκριμένος επισκέπτης είναι ήδη σε καραντίνα. Σε καραντίνα έχουν τεθεί και οι δύο επισκέπτες της παρέας, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Να σημειώσουμε πως το 61% όλων των μόνιμων και "ημιμόνιμων" (όλων όσων έμειναν στο νησί την περίοδο της απομόνωσης) κατοίκων της Άνδρου (μικροί, μεγάλοι, ηλικιωμένοι) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτω των 18 και ορισμένοι που διστάζουν.

Αναλυτικά, από τους 5.687 που έκαναν την πρώτη δόση της Pfizer ήδη έχουν εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση οι 5.113!!! Απομένουν 574 για να ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα εμβολιασμών Pfizer στο νησί, ενώ εμβολιάζονται αρκετοί και με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Σε αυτό το πρόγραμμα έχουν γραφτεί 250 άτομα, κυρίως εργαζόμενοι που έρχονται για δουλειά στο νησί.

Κατά τα άλλα οι Κυκλάδες εμφανίζονται στους πίνακες του ΕΟΔΥ σήμερα με μόνο 3 κρούσματα: δύο στην Άνδρο κι ένα Μήλο. Προφανώς επισκέπτες.

Αυτά τα λίγα για να μην κινδυνολογούμε, αλλά και να προσέχουμε…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»