ΟΓΚΩΔΗ & ΜΠΑΖΑ: Πάντα εκτός κάδου!!! Και ρίχνουν και ξαναρίχνουν παντού…

(Το παρακάτω γράμμα το λάβαμε χτες από αναγνώστη. Προ ημερών άλλος αναγνώστης περιέγραψε πως στην περιοχή Παραπορτίου κοντά στους αθλητικούς χώρους ο Δήμος Άνδρου καθάρισε πλήρως από σκουπίδια και μπάζα. Το επόμενο πρωινό βρέθηκε γύρω στις 10 εκεί για βόλτα και είδε αγροτικό από το Κόρθι να ρίχνει πάλι σκουπίδια, μπάζα, ογκώδη. Ήξερε τον άνθρωπο και του έβαλε τις φωνές. Του είπε πως μπορούσε να ειδοποιήσει τον Δήμο να τα πάρει κι όχι να τα ρίχνει εκεί που υπήρχαν αθλητικοί χώροι και δύο επιχειρήσεις εστίασης. Ντράπηκε κι έφυγε. Αυτή είναι η κατάσταση και αυτή είναι η παιδεία. Αναγνώστης μας που ζει στο εξωτερικό πρότεινε πριν λίγες μέρες πρόστιμα. Ίσως είναι η μόνη λύση. Όμως, ποιος θα μιλήσει; - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Φίλε Εν Άνδρω γράφω γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με μερικούς κατοίκους. Το μεσημέρι της Πέμπτης 8/7/21 στην θέση Σκανταλόρεμα επικρατούσε η κατάσταση της φωτογραφίας που σας στέλνω. Υπήρχε τεράστιος κάδος του Δήμου Άνδρου για τα ογκώδη απορρίμματα. Κάτοικοι είχαν πετάξει τα σκουπίδια τους και τα ογκώδη αντικείμενα τους έξω από τον κάδο.

Ο Δήμος με εργάτη και μηχάνημα μάζεψε τα σκουπίδια και τα ογκώδη αντικείμενα βάζοντας τα εντός κάδου. Καθάρισαν κι έφυγαν. Το απόγευμα επικρατούσε ακριβώς η ίδια κατάσταση. Προφανώς άλλος κάτοικος είχε πετάξει μια νέα ποσότητα. Εκτός κάδου φυσικά!!!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν σταματά σχεδόν όλο το χρόνο. Μάλλον κάποιοι κάτι θα έχουν παρατηρήσει, αλλά δεν μιλούν. Ο Δήμος Άνδρου διαμαρτύρεται αλλά τα σκουπίδια, τα μπάζα και τα ογκώδη δεν έχουν μιλιά. Απλώς είναι πεταμένα πάντα εκτός κάδου.

Έχω αγανακτήσει. Στέλνω αυτό το γράμμα ως εργαζόμενος στην καθαριότητα και ρωτάω αυτοί είναι οι πολιτισμένοι που έχουν και άποψη για νοικοκυριό στην περιοχή; Τι να τους κάνει ο Δήμος και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα; Πρέπει να υπάρχει ένας αστυνομικός κι έναν εργάτης σε κάθε σημείο που έχει κάδο με ογκώδη που να υποδείχνει να πετάνε όλοι τα σκουπίδια τους μέσα στον κάδο;

Το γράφω αυτό γιατί εφέτος καθαρίστηκε από τον Δήμο και το Παραπόρτι από σκουπίδια και μπάζα. Μετά ξαναγέμισε! Μετά το ξανακαθαρίσαμε! Και μετά ξαναρίξανε! Που είναι αυτοί οι νοικοκυραίοι που διαμαρτύρονται και μας βρίζουν ως εργαζόμενους του Δήμου και ως Δήμο για ψήλου πήδημα και για την κατάσταση στο Σκανδαλόρεμα δεν μιλάει κανείς τους;

Εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Άνδρου