Τρία κρούσματα χτες στην Άνδρο. Βασική άμυνα το εμβόλιο...

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη!!! Υπάρχουν κι άλλοι που φοβούνται τα εμβόλια και δεν φοβούνται τον κορονοϊό!!! Από όλα έχει ο μπαξές. Βοηθούν και τα social media. Τα χτεσινά κρούσματα στην Άνδρο δείχνουν πως η βασική μας άμυνα είναι το εμβόλιο που κάναμε.

Από αναγνώστη με το ψευδώνυμο ΚΟΡΘΙΑΝΟΣ λάβαμε το ακόλουθο σχόλιο σχετικά με τον covid-19 στην Άνδρο.

«Άσχετο με το θέμα σας ΕΝ ΑΝΔΡΩ  αλλά ο covid-19 έχει ανοδική πορεία στην Άνδρο.

Στις 3/7/2021 δύο κρούσματα

Στις 7/7/2021 ένα κρούσμα

Στις 8/7/2021 ένα κρούσμα

Στις 9/7/2021 ένα κρούσμα

Σήμερα 10/7/2021 τρία κρούσματα και σε λίγες ημέρες όταν θα επιστρέψουν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου Γαυρίου  από την Ίο ας ευχηθούμε να μην δούμε τα χειρότερα.»

Ο αναγνώστης μας ορθώς επισημαίνει πως υπάρχουν σποραδικά κρούσματα στο νησί. Χωρίς για την ώρα να υπάρχει μεγάλη εστία όπως λέει ο ΕΟΔΥ. Τα χθεσινά τρία προέρχονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από ιδιωτικό εργαστήριο στην Υδρούσα, χωρίς να ξέρουμε προέλευση (επισκέπτης ή κάτοικος).

Ξέρουμε όμως πως πλέον έχει εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση 5.844 κάτοικοι στο εμβολιαστικό κέντρο Άνδρου. Σε ποσοστό ο αριθμός πλησιάζει το 65% των κατοίκων. Το Κέντρο Υγείας έχει εμβολιάσει όσους ήθελαν. Από εδώ και πέρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα με τους ανεμβολίαστους. Οι ενήλικες εξ αυτών προκαλούν την τύχη τους και είναι κίνδυνος για το νησί. Οι ανήλικοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μιας και δεν έχει εξαγγελθεί πρόγραμμα εμβολιασμών για παιδιά.

Το νησί και όλοι μαζί στην χώρα πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Σαφώς είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα άλλα νησιά Μύκονο, Τήνο, Σύρο, Πάρο, Ίο κλπ Δεν υπάρχει ακόμα έντονο τουριστικό ρεύμα στην Άνδρο όπως αλλού. Θα υπάρξει. Άμυνα όλων μας οι εμβολιασμοί. Ας το καταλάβουμε…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»