ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ - ΕΠΕΙΓΟΝ: Μόνο εμβολιασμένοι ή με αρνητικό test στα πλοία!...

(Με επείγον έγγραφο το Λιμεναρχείο Άνδρου ειδοποιεί πως πλέον όλες οι μετακινήσεις ενηλίκων ή ανηλίκων με πλοίο από και προς Άνδρο γίνονται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού test. Τα νέα μέτρα αυστηροποιούν το υπάρχον πλαίσιο στο μέτρο σε μια προσπάθεια ανακοπής του 4ου κύματος μετάδοσης του κορονοΐου, που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται δημιουργώντας προβλήματα στη δημόσια υγεία. Ακολουθούν οι οδηγίες του Λιμεναρχείου Άνδρου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ

Μετακίνηση και επιβίβαση επιβατών με πλοία

Με το παρόν έγγραφό μας επισημαίνεται ότι η επιβίβαση των επιβατών (ενήλικοι επιβάτες και ανήλικοι γεννημένοι πριν το 2009) στα πλοία που ταξιδεύουν από την Άνδρο τόσο προς τα υπόλοιπα νησιά όσο και προς την ηπειρωτική Χώρα επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες: 

  1. Επισημαίνεται ότι πλέον των ανωτέρω πριν την επιβίβαση και εφόσον η διάρκεια του ταξιδιού υπερβαίνει τα τριάντα (30) λεπτά της ώρας. Απαιτείται και η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Δήλωσης Υγείας.\\OIKNAYTOU\shared\ΛΑΒΔΑΣ\ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ 2020\16-07-2021 Έγγραφο προς ΜΜΕ.docx 
  1. Στα άτομα που καταλαμβάνονται να αναμένουν να επιβιβαστούν, χωρίς να κατέχουν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβασή τους στα πλοία. 
  1. Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι για την επιβίβαση από τον λιμένα Ραφήνας ή λιμένες υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας προς την Άνδρο, ισχύουν οι ίδιες παραπάνω υποχρεώσεις για τους ενήλικους επιβάτες εκτός της περίπτωσης επίδειξης βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Για ανήλικους επιβάτες άνω των 12 ετών ισχύει η βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). 
  1. Παρακαλούμε για την ενημέρωση και τις δικές σας ενέργειες αναφορικά με τη σχετική πληροφόρηση του επιβατικού κοινού. 
  1. Τοπικοί ενημερωτικοί ιστότοποι στους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ανάρτηση και δημοσίευση των ανωτέρω προς ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού. 

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ