ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: 1000-1500 άτομα στον Ζόργκο!!!

Οι εικόνες σαν την παραπάνω που τραβήχτηκε Κυριακή 14 Αυγούστου και οι οποίες ακολουθούν παρακάτω είναι αδιανόητες για την παραλία του Ζόργκου. Ήταν αδύνατον να τις σκεφτούμε πριν φτάσουμε χτες Κυριακή στις 13:30. Στην αρχή η έκπληξη ήταν μεγάλη. Στη συνέχεια η έκπληξη ήταν... πολύ μεγαλύτερη!!! Και στο τέλος όλα ήταν μια έκπληξη... τόσο μεγάλη, που μετά τις πρώτες φωτογραφίες μας παρέσυρε το κύμα του κόσμου μπροστά σε μια ακύμαντη θάλασσα και ξεχάσαμε να βγάλουμε κι άλλες φωτογραφίες!!! Τη δεύτερη σειρά τις βγάλαμε στις 18:00 το απόγευμα. Κι 0 κόσμος ήταν ακόμα εκεί...

Ήταν η πρώτη Κυριακή μετά 15-20 μέρες που το μελτέμι σταμάτησε ξαφνικά όπως σταματούν στο κατακαλόκαιρο τα τζιτζίκια όλα μαζί. Αρχικά ο άνεμος έπεσε. Μετά σταμάτησε τελείως. Και στη συνέχεια... δεν ξανάρχισε. Το μετεωρολογικό δελτίο προέβλεπε στα βόρεια καταιγίδες. Έτσι, προφανώς το μελτέμι πήρε... καλοκαιρινή άδεια!!! Σου λέει: "εδώ έρχονται βροχές και καταιγίδες εγώ τι να κάτσω να κάνω;" Και σταμάτησε.

Είδε ο κόσμος την γαλήνη και σου λέει κι αυτός: "τώρα που σταμάτησε ο αέρας πάμε θάλασσα". Και ποιες παραλίες είναι σχεδόν απαγορευμένες με μελτέμι; Οι ανατολικές. Έτσι περίπου 1000-1500 επισκέπτες της Άνδρου έκαναν ακριβώς την ίδια απίθανη σκέψη: "ποια παραλία γράφουν όλοι πως είναι σπουδαία στην Άνδρο και πολύ μακριά για τον μέσο επισκέπτη;" Ο Ζόργκος είπε κάποιος. Και τον ακολούθησαν άλλοι 1000-1500!!!

Οι πρώτοι που έφτασαν στον Ζόργκο θα πρέπει να ήταν στις 10:00. Οι τελευταίοι στις 17:00. Εμείς που είχαμε ακριβώς την ίδια πρωτότυπη ιδέα με άλλους 1000-1500 ανθρώπους φτάσαμε στις 12:00. Καθίσαμε για καφέ στο Aegea Blue. Και λίγο μετά τις 13:00 κατεβήκαμε για μπάνιο. Και βλέποντας το θέαμα μείναμε άναυδοι...

Το "κατεβήκαμε" βέβαια είναι μια κουβέντα. Με το αυτοκίνητο δεν γινόταν. Υπήρχαν τουλάχιστον 400-500 ΙΧ σε όλο τον δρόμο και σε όλη την παραλία. Βάλαμε όπισθεν. Μπήκαμε στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Και κατεβήκαμε με τα πόδια. Όσοι κατέβηκαν με ΙΧ έφτασαν να παρκάρουν σε όλο το ρέμα του ξηροπόταμου, στα γύρω βουνά και λαγκάδια, στην άμμο και στο χαλίκι. Όλος ο Ζόργκος την παραμονή του 15αυγουστου είχε 1000-1500 κολυμβητές που έφτασαν από το πουθενά! Και 400-500 αυτοκίνητα που πάρκαραν στο πουθενά!!! Όλα αυτά στο πουθενά που όλοι νομίζαμε πως είναι ο Ζόργκος! Ο οποίος χτες μεταβλήθηκε σε Καλαμάκι, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, της Αττικής!!! 

Η πρώτη εικόνα που αντικρύσαμε από ψηλά - κατεβαίνοντας με τα πόδια - ήταν "σοκ και δέος"!!! "Που πας ρε φίλε;" αναφωνήσαμε. Ήταν όμως πια πολύ αργά να κάνουμε πίσω. Κατεβήκαμε τα 155 σκαλιά, περπατήσαμε στην έρημη και ξερή κοίτη του χειμάρρου όπως ο Ιησούς του Ναυή. Και φτάσαμε στη θάλασσα όπως οι Μύριοι του Ξενοφώντα. Εκεί συναντηθήκαμε... οι Μύριοι της Άνδρου!!! Που φτάσαμε όλοι στην παραλία του Ζόργκου ανακράζοντας "θάλαττα-θάλαττα"!!! 

Ακουμπήσαμε το τσάντα θαλάσσης με δύο πετσέτες σε ένα τετραγωνικό χαλικιού που βρήκαμε εύκαιρο. Όταν βγήκαμε μετά από την θάλασσα το τετραγωνικό μας μέτρο είχε καταληφθεί από μια χαρούμενη παρέα δύο ζευγαριών από Εύβοια και Λαμία. Είχαν μεταφέρει το τετραγωνικό μας μέτρο σε ένα wind-serfing που είχε παρκάρει στην παραλία κι αυτό. Μάς ζήτησαν ευγενικά συγνώμη. Τους είπαμε ευγενικά δεν πειράζει. Και μάς εξομολογήθηκαν πως έκαναν ακριβώς την ίδια σκέψη με τους άλλους. "Ρε δεν πάμε Ζόργκο που είναι μακριά και μοναχικά"! Κι ήρθαν με τις μοτοσυκλέτες τους κι αυτοί Ζόργκο για να ζήσουν "την ερημία του πλήθους" που λέει ο ποιητής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κλείνοντας αυτό το οδοιπορικό που αποτυπώνει το μέγα πλήθος που είναι στην Άνδρο αυτές τις μέρες μια ριζοσπαστική πρόταση που είπε φυσιολάτρης φίλος: "καλό είναι στο Ζόργκο να γίνει - με ιδιωτική επένδυση - ένα μεγάλο πάρκινγκ εκτός του χειμάρρου και της παραλίας που έχει χαρακτηριστεί "ιδιαιτέρου φυσικού κάλους". Να παρκάρουν τα αυτοκίνητα εκεί. Και να κατεβαίνουν οι καλοκαιρινοί επισκέπτες με τα πόδια. Όλα θα ήταν καλύτερα. Και το "ιδιαίτερο φυσικό κάλος" δεν θα γινόταν ιδιαίτερο φυσικό παρκινγκ!" Μεταφέρουμε την ιδέα στους δύο επιχειρηματίες της περιοχής που κάτι μπορούν να κάνουν ίσως προς την κατεύθυνση αυτή. Τουλάχιστον τώρα που ανακάλυψαν την παραλία οι Μύριοι και όλοι εμείς οι άλλοι μήπως θα ήταν καλό να οργανωθούμε και να μην την εξαφανίσουμε...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ ακριβής ο υπολογισμός. Σε επιστημονική βάση.
Όμως, για να είσασταν μέσα, μήπως έπρεπε να γράψετε από 300 μέχρι 2000 και βάλε;
Για σκεφθείτε το για επόμενο ρεπορτάζ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ένας πάνω στον άλλον!!!!! Αυτό τώρα είναι μπάνιο κ διασκέδαση;;;