Ιστορίες καθημερινής τρέλας με το νερό! Και όχι μόνο...

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μεταφέρουν με βυτιοφόρα νερό να ενισχύσουν την υδροδότηση των χωριών. Όμως μερικοί κάτοικοι αδιαφορούν και ξεπλένουν τα φύλλα από τις αυλές τους με το λάστιχο! Φωτογραφία αρχείου. Ενίσχυση της υδροδότησης χωριού με 12τονο βυτιοφόρο νερού...

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Διάβασα το άρθρο για την επιθετική συμπεριφορά στους δρόμους και το βρήκα εξαιρετικό. Με έβγαλε από την δύσκολη θέση να γράψω ένα κείμενο που θα μπορούσα να προσβάλλω ανθρώπους, πρόσωπα και καταστάσεις, βλέποντας την αλαζονική συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας στον δρόμο, στα μαγαζιά, στα σκουπίδια και ιδίως στην υδροδότηση.

Έχω να σας διηγηθώ άπειρες ιστορίες για συμπεριφορές ανθρώπων που αρκετές φορές θα έλεγα ξεπερνούν τα όρια της λογικής και της υπομονής μας. Μια από αυτές έζησα προχτές που μετέφερα νερό με το βυτιοφόρο του ΣΕΔΑ σε μικρή δεξαμενή κεντρικού χωριού της Άνδρου ενισχύοντας την. Την ώρα που γέμιζα τη δεξαμενή με νερό, από μακρινή γεώτρηση άλλης περιοχής,  ακριβώς απέναντι ανδριώτισα σπιτονοικοκυρά ξέπλενε την αυλή της από τα φύλλα... με το λάστιχο!

Τη ρώτησα γιατί το κάνει αυτό όταν έχουμε δυσκολίες με το νερό στο χωριό της. Και η απάντηση: «έχω επιχείρηση με ενοικιαζόμενα πρέπει να είναι καθαρή η αυλή»! Τη ρώτησα «γιατί δεν παίρνει τη σκούπα αντί το λάστιχο». Δεν απάντησε. Και κατέληξα απογοητευμένος: «τουλάχιστον περίμενε να φύγω να μην το βλέπω και συγχύζομαι»! 

Για να ξέρετε τις ανάγκες μας θα σας πω μόνο αυτό: η Χώρα χρειάζεται καθημερινά 1250 κυβικά μέτρα νερό. Η Άβυσσος αντέχει ακόμα. Όμως θέλει προσοχή στην αλόγιστη χρήση του νερού...

Αγαπητοί συμπολίτες σαν Δήμος και σαν εργαζόμενοι κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να βοηθούμε και να μην ενοχλούμε. Να μην δυσανασχετούμε και να είμαστε εξυπηρετικοί. Όμως κι εσείς πρέπει να μάθετε να είστε πιο υπάκουοι σε όσα λέμε και πιο υπομονετικοί προς όλους τους. Διακοπές κάνετε οι περισσότεροι δεν χρειάζεται τόση επιθετικότητα και ανυπομονησία. Λίγος σεβασμός προς τις οδηγίες και προς όλους τους συμπολίτες μας δεν βλάπτει. Αυτό λέγεται παιδεία.

Ευχαριστώ καλές διακοπές.

Δημήτρης Χαζάπης, εργαζόμενος του Δήμου Άνδρου.