Καινοτομίες υγείας στο Αλαδινού!!!

 Η Ευαγγελία Δανιόλου - Χαζάπη, πρόεδρος του συλλόγου Αλαδινού, καλωσορίζει στην εκδήλωση του χωριού της.

Κύριε διαχειριστή,
Το απόγευμα της Τετάρτης 19/7 στο Αλαδινού έγινε από το ΕΚΑΒ η επίδειξη χρήσεις των δύο απινιδωτών, που αγόρασε ο σύλλογος: για τους κατοίκους του χωριού ο ένας και για το Σπήλαιο και τους κατοίκους και των Πέρα Χωριών ο άλλος.
Επειδή οι κάτοικοι του χωριού κατά κανόνα είναι ηλικιωμένοι και λόγω της επισκεψιμότητας του Σπηλαίου της περιοχής ο σύλλογος σκέφτηκε πως θα ήταν καλό να έχει έναν απινιδωτή στο Σπήλαιο του Αλαδινού και ο άλλος στην κεντρική πλατεία του χωριού σε ειδικό κουτί για χρήση σε μια ώρα ανάγκης.
Το κόστος αγοράς αγοράς και των δύο ήταν 3.000 ευρώ (1.500 ο ένας). Την παρουσίαση χρήσης των απινιδωτών στους κατοίκους έκανε το ΕΚΑΒ Άνδρου. Επίσης παρουσιάστηκε ο τρόπος που κάνουμε ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση). Και αυτό από το ΕΚΑΒ Άνδρου. 
Παραβρέθηκαν στην παρουσίαση η Ιωάννα Σαραβάνου ως υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, ο Νίκος Στεφάνου αντιδήμαρχος Άνδρου και η Έφη Βουτσινά - Μαλταμπέ, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Άνδρου.
Αξίζει κατά τη γνώμη μου η αναφορά στον ιστότοπο σας η ε3ξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλαδινού. Μια πρωτοβουλία σωτήρια και υποβοηθητική της περίθαλψης που προσφέρει το Κέντρο Υγείας Άνδρου, καθώς όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ σε περιπτώσεις καρδιακών προβλημάτων η άμεση ανταπόκριση σώζει ζωές και τα λεπτά έχουν σημασία στη σωτηρία ενός ανθρώπου, που υπέστη καρδιακή προσβολή. Με την πρωτοβουλία του Συλλόγου έγινε ασφαλέστερη και η πρόσβαση στο γνωστό Σπήλαιο της περιοχής.
Φιλικά
Ε.Σ.