Διαμαρτυρίες για παράνομο παρκάρισμα και σαφάρι της αστυνομίας σε Νειμποριό και Γαύριο

 

Η αστυνομία Άνδρου επί το έργον στο Νειμποριό...

ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ

Η κάθοδος στο σημείο της εξόδου από τον στενό δρόμο που συνδέει 6 χωριά (Βουρκωτή, Αποίκια, Κατακαλαίοι, Υψηλού, Στραπουριές, Στενιές) με τον Νειμποριό και την Χώρα έχει γινει μέγα πρόβλημα. Ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουν επί 20 μέτρα (από την γωνία που είναι το καφέ Ντελ Άρτε) κλείνοντας την μια λωρίδα της διπλής πρόσβασης (άνοδο και κάθοδο) με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η κυκλοφορία μιας και αυτοκίνητα που κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν να διασταυρώνονται και είτε να κάνουν συνεχή μπρος-πίσω να περάσουν ή στην χειρότερη περίπτωση απλώς να κοιτιόνται και να μην ξέρουν τι να κάνουν μπλοκάροντας το τρίστρατο.

Γιατί υπάρχει και ο δρόμος προς το λιμάνι και τον Ναυτικό Όμιλο που είναι κι αυτός πολυσύχναστος. Οι οδηγοί πάνε για μπάνιο άνετοι στην διπλανή παραλία κι έχουν και το ΙΧ στα 20 μέτρα απόσταση!!! Για να μην κουραστούν να πάνε να παρκάρουν στο λιμάνι που είναι 200 μέτρα και περπατήσουν. Αυτή η άθλια κατάσταση γιατί κοιτάνε να βολέψουν την τεμπελιά τους κι ας πάνε οι άλλοι να κουρεύονται...

Ωραία κι ελληνικά πράγματα. Κολοκοτρωναίικα. Γιατί αυτοί: "καβάλα παν στην εκκλησιά/ καβάλα προσκυνάνε/ καβάλα παίρνουν αντίδωρο απ΄ του παπά το χέρι..." Κι κανείς κάνει και καμία παρατήρηση είτε αδιαφορούν είτε τον βρίζουν. Μιλάμε για προχωρημένα πράγματα. Μέχρι που χτες το μεσημέρι που καμιά 10αριά "έξυπνοι" μπλόκαραν εντελώς την κυκλοφορία κι έφτασε η αστυνομία κι έκοψα (μαζί με αυτούς που πάρκαραν στην παραλία δίπλα στην πεζογέφυρα μισό μπλοκ κλήσεις. Κι έτρεχαν οι "έξυπνοι" να πάρουν τα αμάξια και τις κλήσεις. 

Η αστυνομία - όπως πληροφορηθήκαμε - νωρίτερα είχε κάνει κι ένα σαφάρι κλήσεων και υποδείξεων στην Χώρα να περάσει το λεωφορείο από Γαύριο. Ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει σαφάρι και στο Γαύριο μετά από διαμαρτυρία επισκέπτη προς τον Δήμο Άνδρου (που προς τιμήν του και απάντησε όπως μάς έγραψαν και ειδοποίησε την αστυνομία. Δείτε σχετικά παρακάτω). Και τέλος, όπως μάς πληροφόρησε η αστυνομία σχετικά σαφάρι έχουν γίνει και στο Μπατσί. Μόνο στο Κόρθι δεν έγιναν. Εκεί την μάχη δίνουν οι μαγαζάτορες που προσπαθούν με αυτοσχέδιους τρόπους να αποτρέψουν ή να υποδείξουν στους εποχούμενους να μην κλείνουν τα μαγαζιά τους. 

Η δικαιολογία όλων: "που να παρκάρουν"! Και η απάντηση απλή: λίγο πιο έξω η λίγο πιο πέρα. Το περπάτημα 200 μέτρα κανέναν δεν έβλαψε. Αντιθέτως όλους τους οφέλησε... Αλλά είπαμε εδώ είναι Κολοκοτρωναίοι. Καβαλάρηδες. Και κάπως έτσι αρχίζει τα σαφάρι η αστυνομία προς γνώση και συμμόρφωση. Κι όλως περιέργως μετά βρίσκουν κάπου μακρύτερα και παρκάρουν. Αυτά για τα περί παρκαρίσματος μέρες κορύφωσης του καλοκαιριού που είναι...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΓΑΥΡΕΙΟ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

Αξιότιμε κ.διευθυντα γειά σας.Σας αποστέλλω έγγραφο μου προς τόν κ. Δήμαρχο Άνδρου,εάν μπορείτε και θέλετε καί για την ανάρτηση του στο αξιόλογο site σας. Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρω. Καλές επιτυχίες πάντα.Με τιμή Γ Παναγιωτακοπουλος, Αθήνα 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ 

Αθήνα 9.8.23

 ΠΡΟΣ:Αξ/μον κ. Δημήτριο ΛΟΤΣΑΡΗ

Δήμαρχο Άνδρου

ΘΈΜΑ:" Απαράδεκτη κατάσταση λιμένος Γαυρίου". 

              Αξιότιμε κ. Δήμαρχε έτυχε πρόσφατα να επισκεφθώ εκ νέου το όμορφο νησί σας που επισκέπτομαι τακτικά από το έτος 1970!,και ομολογώ ότι η θέα που αντίκρισα, όπως φαντάζομαι καί όλοι όσοι επισκέπτονται αυτόν τον ωραίο τόπο σας, ήταν εντελώς απαράδεκτη! Απαράδεκτη και πάρα πολύ άσχημη από τα …"άπειρα" ΙΧ αυτοκίνητα που ήσαν παρκαρισμένα, σταθμευμένα σ'αυτό το λιμάνι που κάποτε ήταν αληθινή ζωγραφιά!

               Γνωρίζω ότι δεν έχω πολλές ελπίδες σαν απλός πολίτης και άνθρωπος με στοιχειωδώς τουλάχιστον ευαισθησίες στη καλαισθησία που αφορά  (και αναφέρομαι)  σε έναν τόπο, χώρο,κλπ.,να τύχω κάποιας σχετικής απάντησης σας, πολλώ δε μάλλον να ανταποκριθείτε στην αποσυμφόρηση ή απαγόρευση των ΙΧ αυτών να σταθμεύουν στο λιμάνι σας, όμως θέλω να ελπίζω για τούτο.

             Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι και οι δικές σας ευαισθησίες και αντικειμενική κρίση  θα σταθούν αρωγοί στο να λάβετε μέτρα ανάλογα καί σχετικά, ώστε να εξακολουθήσει να παραμείνει αυτό το ανέκαθεν όμορφο λιμάνι του Γαυρίου, πραγματικά όμορφο!

          Μέτρα που έχουν λάβει και άλλοι πολλοί Δήμοι της χώρας μας για ανάλογες περιπτώσεις. Μέτρα που τελικά αποβαίνουν υπέρ του πολιτη, επισκέπτη, κατοίκου του κάθε τόπου μας.

         Γνωρίζω ότι οι ενστάσεις επιχειρηματιών του λιμένος,και γενικότερα ίσως για κάτι τέτοιο,θα είναι πολλές! Όμως εσείς πρέπει να κοιτάξετε το γενικότερο καλό του τόπου, αντιστεκομενος πιθανώς σε "πελατειακές σχέσεις ", όπως συνήθως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις… Εκεί φαίνεται άλλωστε ως γνωστό η εν γένει αξία του κάθε Δημοτικού άρχοντα! Και προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι εσείς έχετε αυτή την αξία, όπως και τις ευαισθησίες!, παρά το νεαρό της ηλικίας σας.

         Θα ήμουν ευτυχής αν τυγχανα κάποιας απάντησης σας επ αυτών, περισσότερο δε,εάν λαμβάνατε τελικά κάποια μέτρα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας που μου διαθέσατε, και συγνώμη για την πιθανή ενόχληση μου. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στά δύσκολα καθήκοντα σας , στο δύσκολο έργο σας, στον Δήμο σας.

       ΥΓ. Σας παραθέτω και μερικές πρόσφατες φωτογραφίες. Αν σας είναι ευχάριστο το θέαμα αυτό,....

                                                                     Με τιμή 

                                                         Γ. Παναγιωτακοπουλος

                                               Λασκαριδου 213, Καλλιθέα, Αθήνα