Να που χρειάστηκε ο ναυαγοσώστης για διάσωση στο Νειμποριό!...

Νειμποριός, φωτογραφία αρχείου, δεκαπενταύγουστος 2022.

Σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου και ώρα 15:30 γυναίκα μέσης ηλικίας κολυμπώντας απομακρύνθηκε στα βαθιά του Νειμποριού. Κάποια στιγμή έπαθε κράμπα στο πόδι και άρχισε να έχει πρόβλημα. Άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Ο  ναυαγοσώστης που έχει εγκατασταθεί εφέτος στην πολυσύχναστη παραλία έσπευσε και με την βοήθεια κωπηλατικής σανίδας την έφερε έξω στην ακτή. 

Ενημερώθηκε για το συμβάν το λιμεναρχείο. Ευτυχώς όμως η γυναίκα ήταν καλά και δεν χρειάστηκε περαιτέρω βοήθεια.

Ένα μικρό σχόλιο. Όταν εγκαταστάθηκε στην παραλία του πολυσύχναστου Νειμποριού - πριν λίγο καιρό - η εξέδρα του ναυαγοσώστη κάποιοι οικολογούντες, προχειρολογούντες και κακολογούντες έσπευσαν να επικρίνουν το ότι η εξέδρα του ναυαγοσώστη ήταν μεταλλική και δεν ήταν ξύλινη. Και αναλώθηκαν και σε σχολιασμό της θέσης της εξέδρας πίσω από τον βράχο Τούρλο. Και για τα μέσα διάσωσης. Όλα τους έφταιγαν.

Μεγάλη η συζήτηση στο facebook της ζωής τους και αλλού. Τα σχολίασαν όλα. Αλλά ένα δεν προέβλεψαν. Την ανάγκη - έστω και μια φορά - του ναυαγοσώστη και των σωστικών μέσων. Σήμερα που χρειάστηκαν αποδείχθηκε η ανάγκη και η χρήση τους. Όλα τα άλλα (θέση και υλικό εξέδρας κλπ) ελάχιστα ενδιέφεραν. Ο ναυαγοσώστης και το μέσο διάσωσης ήταν εκεί. 

Αυτά τα λίγα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"