Μέγα πλήθος, μέγα πάθος και πολλές παρουσίες στο πανηγύρι του Χορευτικού Υδρούσας

Με αναφορά την μουσική παράδοση του Αιγαίου και επικεφαλής της ορχήστρας τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και με συνοδεία τον Β. Κουκουλάτη και τον Γ. Τζιαμπαζή και με την συνεργασία του Ανδριώτικου Τακιμιίου ο Χορευτικός της Υδρούσας έκλεισε την χρονιά με ένα μεγάλο πανηγύρι στο Άνω Γαύριο παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του νησιού. Και λέμε κατοίκων γιατί η μέρα ήταν Κυριακή βράδυ. Τα πλοία είχαν φύγει με επισκέπτες και παραθεριστές. Κι είχαν μείνει στο νησί μόνο οι κάτοικοι.

 

Και οι κάτοικοι όλου του νησιού προσήλθαν κατά εκατοντάδες στον πιο νεανικό σύλλογο, τον στυλοβάτη της παράδοσης, τον εκπρόσωπο του πολιτισμού στο Γαύριο. Έναν σύλλογο που μετρά πάνω από 150 χορευτές και μαθαίνει σε πάνω από 100 παιδιά παραδοσιακούς χορούς και την παράδοση του τόπου τους. Αυτός είναι ο Χορευτικός και άλλος δεν υπάρχει με τέτοια δράση και τέτοιο δυναμισμό στη Γαύριο και στην Άνδρο. Καθόλου τυχαίο που ανοίγει την σεζόν με το μεγάλο χορευτικό σόου κάθε χρόνο τον Ιούνιο και κλείνει την σεζόν με το πανηγύρι του τον Σεπτέμβριο. 

Παρακολουθήσαμε με λύπη τις μόνιμες αντιπαραθέσεις με τον Χορευτικό Υδρούσας του Φιλοπρόοδου Γαυρίου. Ενός Ομίλου με λαμπρό πολιτιστικό παρελθόν και ελάχιστο παρόν. Ενός Ομίλου που αναλώνεται πια σε πολιτικές διαμάχες με τον εκάστοτε δήμαρχο (συγκρούστηκε με τον Σουσούδη όταν επιχείρησε να πάρει στα χέρια του το πολιτιστικό κέντρο Γαυρίου και με τον Λοτσάρη για τα πάντα). Εφέτος η διαμάχη ήταν στο κατά πόσο του αναγνωρίστηκε η παρουσία του στην διοργάνωση στην περσινή "πανανδριακή γιορτή" των Χριστουγέννων!!! Την οποία διοργανώνουν όλοι οι φορείς στο Γαύριο με πρωτεργάτη τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας!!!  

Στο μεγάλο εφετινό πανηγύρι του Χορευτικού προσήλθαν εκατοντάδες κάτοικοι (μερικοί μιλούν για 800 άτομα) στο γήπεδο του Ίσαρη στο Άνω Γαύριο. Να σημειώσουμε πως παρόντες ήταν πάρα πολλοί υποψήφιοι των δύο δημοτικών συνδυασμών της Άνδρου. 

Παραπάνω εικονίζονται αρκετοί από αυτούς της παράταξης Λοτσάρη. Μαζί τους και ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης. Να σημειώσουμε πως παρούσα ήταν και η ανταγωνίστρια του για το Επάρχειο Άννα Βρεττού.  Παρόντες σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι της Υδρούσας και των δύο συνδυασμών. Αλλά και πολλοί από την Χώρα. 

 

Παρόντες η ομάδα του δημάρχου Δ. Λοτσάρη, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία που έστειλαν. Ακόμα παρόντες ήταν όπως μάς αναφέρθηκαν οι Ν. Κατσίκης, ο Κ. Θωμάς, Ο Γ. Δαφνιωτίδης, η Ι. Σαραβάνου, η Α. Μακρή, Β. Μαμάη, Ι. Σαραβάνου, Ν. Κατσίκης, Σ. Τουντασάκη, Α. Βολίκα, Μ. Παπαχρήστου, Ν. Βιδάλης, Κ. Μαγουλάς κ.α. Δεν παρέστη ο Θ. Σουσούδης όπως λανασμένα γράψαμε αρχικά. Με αυτές τις πληροφορίες που έστειλαν μιας και δεν παραβρεθήκαμε κλείνουμε το καλοκαιρινό ημερολόγιο των πανηγυριών της Άνδρου...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποιος θέλει μπορεί να στέλνει φωτογραφίες από όσα συμβαίνουν στην Άνδρο καθημερινά γιατί δεν μπορούμε να είμαστε παντού. Δημοσιεύουμε επιλεκτικά φωτογραφίες από τις πολλές που στέλνουν πολλοί από τα διάφορα δρώμενα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"