O καπετάν-Γιαννούλης Χαζάπης από τις Στενιές

Του Αντώνη Λαζαρή

Ο καπετάν-Γιαννούλης Χαζάπης με τον καπετάν-Τάσο Τρέσσο στη φιλόξενη γέφυρα του "Superferry II" τον Μάρτιο του 2014 (φωτο: Αντώνης Λαζαρής)

(Από τον συνεργάτη μας Αντώνη Λαζαρή λάβαμε το ακόλουθο κείμενο που διορθώνει σχετική παράλειψη στο μικρό αφιέρωμα μας στους τελευταίους ανδριώτες καπετάνιους της γραμμής μας – Δ.Μπ.)

Νομίζω ότι στο μικρό αφιέρωμα που έκανες για Ανδριώτες καπετάνιους στα πλοία της γραμμής Ραφήνας-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου λησμόνησες τον καπετάν-Γιαννούλη Χαζάπη από τις Στενιές της Άνδρου. Ο καπετάν-Γιώργης Σαμιωτάκης σταμάτησε τον Ιούνιο του 1998. Ο καπετάν-Γιαννούλης Χαζάπης καπετάνεψε στη γραμμή μέχρι το φθινόπωρο του 1999. Τότε ήταν καπετάνιος στο SuperCat "Χαρούλα" του Γιώργη Γούτου.

Φωτογραφία του καπετάν Γιανούλη Χαζάπη στο "Κύθνος" (φωτο: Ανδριακή)

Ο καπετάν-Γιαννούλης Χαζάπης, από τις Στενιές της Άνδρου, ταξίδεψε για πολλά χρόνια με τα πλοία του Γιώργη Γούτου. Πρωτοκαπετάνεψε στο "Κύθνος". Είναι το πρώην "Χρυσή Άμμος Ι"/"Ηπειρος ΙΙ" και σημερινό "Μακεδών". Το πλοίο ξεκίνησε δρομολόγια τον Ιούλιο του 1987. Συνέχισε στα πλοία του Γιώργη Γούτου. Το 1996 ανέλαβε την πλοιαρχία του Super Cat "Haroula". Το πλοίο παρέμεινε με τονκαπετάν-Γιαννούλη στη γραμμή Ραφήνας-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου μέχρι το φθινόπωρο του 1999. Πλοίο και καπετάνιος συνέχισαν τα ταξίδια τους στις Βόρειες Σποράδες από το 2000 με τα σινιάλα της Hellas Ferries (ως "Εξπρές Σκιάθος").

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο cpt Γιαννούλης έχει κάνει επίσης και στη γραμμή της Ιταλίας με το πλοίο Νήσος Ρόδος πλοίο τέρας λόγω μεγέθους και αρκετά δύσκολο στις μανούβρες του.
Από τους καλούς καπεταναίους που έχει βγάλει το χωριό μας με μηδενικά αρνητικά στο ενεργητικό του. Σοβαρός και μετρημένος πάντα.