Τέσσερα δρομολόγια πήρε η Fast Ferries– Νέες δυνατότητες για την γραμμή μας και την ενδοκυκλαδική επικοινωνία

Το Επτάνησος που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο ως Andros στη νέα γραμμή του.

Τελικά η εταιρεία FastFerries πήρε 4 δρομολόγια για το πλοίο Fast Ferries Andros από το ΣΑΣ που έγινε σήμερα 22/5. Τα δρομολόγια αυτά ξεκινούν τον Ιούνιο του 2015 και ισχύουν μέχρι τον Ιούνιο του 2016.  Οι διαδρομές έχουν ως εξής:

(α) Ραφήνα-Σύρος-Τήνος-Μύκονος

(β) Ραφήνα-Τήνος-Μύκονος

(γ) Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος

(δ) Ραφήνα Τήνος-Μύκονος-Νάξος.

Το νέο πλοίο ξεκινά τα δρομολόγια του αρχές Ιουλίου, όπως έχουμε ήδη γράψει. Στα σχέδια της εταιρείας είναι να κάνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού (δύο μήνες) τις δύο πρώτες γραμμές. Ήτοι, Ραφήνα-Σύρος-Τήνος-Μύκονος τρεις μέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες Ραφήνα-Τήνος-Μύκονος. Η τρίτη γραμμή θα ενεργοποιηθεί μόλις το Αικατερίνη αλλάξει κάποια στιγμή με το Andros. Η τέταρτη μπορεί να ενεργοποιηθεί αναλόγως των εξελίξεων μάλλον με το Αικατερίνη.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως η Ραφήνα συνδέεται πλέον απευθείας με Σύρο. Κάτι που βολεύει πολλούς, μιας η πρωτεύουσα των Κυκλάδων συνδέεται έστω και 3 φορές την εβδομάδα απευθείας με Ραφήνα. Είναι κάτι πολύ βολικό για κάποιον (ακόμα και Ανδριώτη που έρχεται από Αθήνα) και ο οποίος έχει δουλειά στην Ερμούπολη. Επίσης, επεκτείνεται η ενδοκυκλαδική επικοινωνία μιας και η Σύρος και η Νάξος δεν είχαν γραμμή από Ραφήνα. Και βεβαίως είναι σίγουρο πως είτε μέσα στο καλοκαίρι είτε το φθινόπωρο το Andros δρομολογείται στην γραμμή Άνδρος-Τήνος-Μύκονος, όπως έγκαιρα και έγκυρα γράψαμε. 

Από τα παραπάνω είναι προφανές πως η γραμμή μας αποκτά νέες δυνατότητες. Και βεβαίως θα έχει πια και δύο καράβια ακόμα και τις 40-50 μέρες του χειμώνα που τώρα έμενε με ένα μόλις έρθει και το SuperFerry III των αδελφών Στεφάνου το φθινόπωρο. Στο χέρι μας πια είναι να αξιοποιήσουμε αυτές τις νέες δυνατότητες ώστε να αναπτυχθεί η Άνδρος.

«εν Άνδρω»