Αύξηση στους ταξιδιώτες όλο το 2017. Πως κινήθηκε η γραμμή Ραφήνας Κυκλάδων.

 

Θετικά τα πρόσημα της κίνησης προς Άνδρο και για το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο 2017 και για τον Ιούνιο 2017. Το πρώτο στο +1,1% και το δεύτερο στο +3%. Μόνο χθες Δευτέρα αναχώρησαν από Άνδρο για Ραφήνα με όλα τα πλοία 2350 επιβάτες και 600 ΙΧ, Εδώ το χθεσινό δρομολόγιο των 16:30 στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω). 

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε όλο το 2017 μέχρι σήμερα για την ακτοπλοΐα. Οριακό μεν, αλλά δεν άφησε ζημιές στους πλοιοκτήτες. Ειδικά για την γραμμή Ραφήνα – Κυκλάδες ο Ιούνιος «έκλεισε» με αύξηση 3%. Ενώ και όλο τον χειμώνα η κίνηση (για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο) ήταν +1,1%.

Επίσης, Δωδεκάνησα, Παροναξία και Χανιά ήταν εντυπωσιακή η αύξηση. Πτώση ωστόσο υπήρξε στις ταξιδιωτικές ροές προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2017, στο σύνολο παρατηρήθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης στην εσωτερική ακτοπλοΐα κατά +9,3% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016 σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που κάνει το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Αυγούστου 2017 του SETE Intelligence για τον Ελληνικό Τουρισμό και την οικονομία.

Όπως αναφέρεται εντυπωσιακή είναι η αύξηση που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα με +38,0%. Αύξηση τον Ιούνιο +8,9% παρουσίασαν και οι Κυκλάδες.

Άλλη μια φωτογραφία του χθεσινού διερχόμενου δρομολογίου των 16:30 που πήρε κοντά 500 επιβάτες και 135 ΙΧ. Στο τέλος καθυστέρησε κατά πολύ την αναχώρηση του μιας και το γκαράζ ήταν φουλ (φωτ. Εν Άνδρω).  

Ειδικότερα: Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη +5,6%, Δυτικές Κυκλάδες +28,6% και οι γραμμές Ραφήνα-Κυκλάδες +3,0%. Το Ηράκλειο παρουσίασε αύξηση +2,7% και τα Χανιά +14,6%, ενώ για το σύνολο της Κρήτης η αύξηση αντιστοιχεί σε +7,4%.

Αύξηση +2,6% εμφάνισε το Βόρειο Αιγαίο λόγω της γραμμής Χίος-Μυτιλήνη +6,0% αφού η σύνδεση Ικαρία-Σάμου εμφάνισε μείωση -3,3%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, παρατηρήθηκε αύξηση στο σύνολο της επιβατικής κίνησης κατά +2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αναλυτικά, αύξηση +7,4% παρουσίασαν οι Κυκλάδες.

Ειδικότερα: Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη +8,1%, Δυτικές Κυκλάδες +13,8% και οι γραμμές Ραφήνα-Κυκλάδες +1,1%. Αύξηση που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα κατά +5,2%.

Το Ηράκλειο παρουσίασε οριακή αύξηση +0,9% και τα Χανιά +5,5%, ενώ για το σύνολο της Κρήτης η αύξηση αντιστοιχεί σε +2,7%. Μείωση -19,9% εμφάνισε το Βόρειο Αιγαίο. Ειδικότερα, Χίος-Μυτιλήνη -21,3% και Ικαρία-Σάμος -16,4%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κίνηση σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα παραμένει ακόμα σε χαμηλότερα επίπεδα παρά τα σημάδια ανάκαμψης φέτος.

Κ.Π.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ !!!!!ΑΠΟ 1ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 31ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ??
ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ν ΑΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΦΙΛΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ? ?
ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ AQUA JEWEL ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΕ ΑΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ ? ?